Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Prezidents Levits olimpiskajiem laureātiem: "Šīs medaļas ir visai Latvijai"

Prezidents Levits olimpiskajiem laureātiem: "Šīs medaļas ir visai Latvijai"
Foto: Ilmārs Znotiņš, president.lv

Latvijas Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī uzņēma Tokijas olimpiskajās spēlēs piedalījušos mūsu sportistus, trenerus un personālu, sakot paldies par aizvadītajiem startiem.

"Pirms nedaudz vairāk kā mēneša mēs tikāmies Esplanādē. Mēs jūs pavadījām uz olimpiskajām spēlēm ar lielām cerībām un ar vislabākajām domām. Jūs paņēmāt tās līdzi. Tagad jūs esat atveduši ļoti labus startus un medaļas. Jūs esat mūsu lepnums, dārgie olimpieši, un es varu apliecināt, ka mēs skatījāmies jūsu startus arī tad, kad laika starpības dēļ tas bija neparastos laikos. Es domāju, ka arī tas, ka mūsu sabiedrība visu laiku domāja līdzi jums, palīdzēja šiem labajiem panākumiem," šodienas viesus uzrunāja prezidents.

"Man jāsaka, ka tas ir viens no labākajiem Latvijas rezultātiem, kāds līdz šim vispār ir bijis, Latvijai startējot ar savu vārdu. Pirmo olimpisko medaļu ir guvis soļotājs Jānis Daliņš 1932. gadā Losandželosā. Pavisam nesen tika atklāts viņa vārdā nosauktais atjaunotais modernais stadions – tas ir ārkārtīgi skaists. Tas nozīmē, ka mēs Latvijā piešķiram sportam ļoti augstu nozīmi divu iemeslu dēļ. Protams, pirmkārt, tas ir tādēļ, ka šie sasniegumi ir svarīgi, lai parādītu, ko cilvēks vispār spēj. Bet otrs iemesls ir sabiedrība, jo jūs vienojat sabiedrību. Mūsu sabiedrība ir sašķelta daudzos jautājumos, bet sportā mēs varam vienoties un būt kopā kā latvieši, kā Latvijas pilsoņi. Liels paldies par jūsu sportiskajiem sasniegumiem, kā arī par jūsu devumu sabiedrībai, mūsu sabiedrības vienotībai."

Tokijas spēlēs Latvijas izlases līderiem sekmējās ļoti labi - 3x3 basketbola komanda (Kārlis Lasmanis, Edgars Krūmiņš, Agnis Čavars, Nauris Miezis) attaisnoja uz sevi liktās cerības un izcīnīja zeltu, svarcēlājs Artūrs Plēsnieks pārsteidza ar bronzu, pludmales volejbola dueti Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs iepriecināja ar ceturtajām vietām, brīvās cīņas pārstāve Anastasija Grigorjeva tika klasificēta piektajā pozīcijā, bet svarcēlājs Ritvars Suharevs bija sestais.

"Medaļas, protams, izcīnījāt jūs, bet šīs medaļas ir visai Latvijai," norādīja Egils Levits. "Mums ir zelta medaļa, un mums ir bronzas medaļa. Man ir tas gods arī pasniegt Edgaram Krūmiņam Valsts prezidenta piemiņas medaļu par šo sasniegumu. Jūsu kolēģi nevarēja būt šodien šeit klāt, bet arī viņi saņems šīs medaļas, tāpēc liels paldies, Krūmiņa kungs! Šis sasniegums vienlaicīgi ir arī pārsteigums, pārsteigums Latvijai un pārsteigums pasaulei. Jūs un visa 3x3 komanda parādījāt, ko latvieši var! Man ir tas gods pasniegt Valsts prezidenta piemiņas medaļu mūsu bronzas medaļas ieguvējam Artūram Plēsniekam. Jūs ar savu ilgstošo neatlaidību un mērķtiecību sasniedzāt šo augstāko sasniegumu, un mēs vēlam jums arī turpmāk tādas virsotnes. Milzīgs paldies par to, ka jūs iepriecinājāt visus!"


"Olimpiskās spēles turpinās ar paraolimpiskajām spēlēm, un mēs visi kopā varam vēlēt mūsu paraolimpiešiem vismaz tikpat labus panākumus kā jums," teica prezidents. "Tātad mūsu labās domas no olimpiādes uz paraolimpiādi, paldies!"

Izmantotie resursi:
president.lv

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums


, 2021-08-25 16:33, pirms 3 gadiem
man butu kauns ierasties vizite pie sada "prezidenta"
, 2021-08-25 18:28, pirms 3 gadiem
Par tādiem vārdiem prasās uzpīpināt
, 2021-08-25 18:36, pirms 3 gadiem
Šis sasniegums vienlaicīgi ir arī pārsteigums, pārsteigums Latvijai un pārsteigums pasaulei.

Tas nav nekāds pārsteigums nedz LAtvijai(jo visi gaidīja) nedz pasaulei(jo bija vieni no galvenajmie favorītiem)
, 2021-08-25 20:02, pirms 3 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: man butu kauns ierasties vizite pie sada "prezidenta"
Nomierinies, tevi nav plānots tur aicināt. Kad būs trešā reiha ģilteņu saiets, tad varēsi ar gēringu un himleru patusēt. Cieti!
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).