Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Beļģi garā pagarinājumā zaudē mājiniekiem, Serbijas 3x3 izlasei divas uzvaras

Beļģi garā pagarinājumā zaudē mājiniekiem, Serbijas 3x3 izlasei divas uzvaras
Dušans Buluts. Foto: FIBA

Pirmo sacensību dienu Tokijas olimpiskajās spēlēs 3x3 basketbolā noslēgušas arī vīru komandas. Iespēju turnīru sākt ar divām uzvarām neizmantoja Beļģija, kas pēc uzvaras pār Latviju piekāpās Japānai. Tikmēr serbiem pēc pirmās dienas divas uzvaras.

Līdzīgi kā Latvijas izlase, arī citi favorīti, Serbijas basketbolisti, olimpiskās spēles sāka ar uzvaru, apspēlējot ķīniešus ar 22:13. Otrā spēle Serbijas izlasei bija īpaši atbildīga, jo pretī stājās Nīderlandes izlase. Spēli ar precīzu tālmetienu sāka Majsterovičs, bet brīdi vēlāk Vorns atbildēja ar to pašu. Nākamajās minūtēs komandas ar rezultativitāti neizcēlās, bet saglabāja līdzsvaru uz tablo (4:4). Kamēr Nīderlandes spēle uzbrukumā buksēja, tikmēr serbi iekrāja piecu punktu pārsvaru, pietuvojoties spēles vidum (9:4).

Spēles otrajā pusē nīderlandieši uz brīdi pietuvojās trīs punktu atstatumā, bet serbi saglabāja kontroli pār spēli (11:7). Abas izlases sakrāja piezīmju normu, bet nīderlandieši to neprata izmantot, jo nespēja realizēt soda metienus. Nīderlandieši atrada citus veidus kā gūt punktus, izceļoties no distances. Tādējādi divas ar pusi minūtes līdz spēles beigām Nīderlande izvirzījās vadībā ar 14:12. Savu komandu no nepatikšanām izpestīja Buluts, realizējot divus metienus tiešā groza tuvumā (14:14). Pēdējo minūti serbi sāka minimālā vadībā, bet tad komandas apmainījās sekmīgiem metieniem. Nīderlandes basketbolisti neizmantoja divas lieliskas iespējas izraut uzvaru, kas nozīmēja, ka ar divām uzvarām turnīru sāka serbi - 16:15. Mihailo Vasičs šajā spēlē guva piecus punktus, bet Nīderlandes izlasē rezultatīvākais ar sešiem punktiem bija Džesijs Vorns.

Pēc negaidītas uzvaras pār Latvijas izlasi, beļģiem bija iespēja noslēgt pirmo sacensību dienu ar divām uzvarām, kā arī sagādāt otro zaudējumu Japānas izlasei, kas pirmajā spēlē ar 19:20 pagarinājumā piekāpās Polijai. Spēli ar sekmīgu uzbrukumu sāka Niks Selis, bet Rjuto Jasuoka atbildēja ar precīzu tālmetienu. Beļģi ar kvalitatīvām izspēlēm prata pārņemt vadību. Pa tālmetienam realizēja Vervo un Marēns, bet pēc divām ar pusi spēlētām minūtēm Beļģija bija vadībā ar 8:2.

Japānas basketbolisti nespēja realizēt vairākus metienus groza apakšā, kas Beļģiaji ļāva saglabāt pārliecinošu vadību pēc četrām spēlētām minūtēm (9:3). Brīžiem Beļģijas basketbolisti netika līdzi paši savām izspēlēm, nerealizējot metienus groza apakšā, esot brīvi, bet kustībā. Japānas izlase nespēja tikt līdzi pretiniekiem, kas lika domāt, ka mājiniekiem nav izredzes, bet pāris sekmīgi uzbrukumi un soda metieni atgrieza Japānu spēlē (13:14). Svarīgu tālmetienu realizēja Bogarts, bet pretinieki turējās līdzās. Tā minūti pirms spēles beigām rezultāts bija 16:15. Ira Brauns neizmantoja iespēju panākt izlīdzinājumu, bet brīdi vēlāk ar šo uzdevumu tika galā Keisei Tominaga.

Japānas izlase otro spēli pēc kārtas cīnījās pagarinājumā un to sāka ar uzbrukumu. Brauns pēc nesekmīga metiena labi pacīnījās un nogādāja bumbu Tominagam, kurš izvirzīja mājiniekus vadībā. Selis brīnumainā kārtā aizmeta garām divus metienus groza apakšā, bet pēc tam Brauns ar iespaidīgu triecienu grozā no augšas nespēja trāpīt bumbu grozā. Abas komandas izmisīgi centās gūt punktus, bet nesekmīgi. Punktu spēlei tomēr spēja likt Tominaga, kurš tika pie bumbas groza apakšā, izraujot uzvaru ar 18:16. Japānas izlases labā Rjuto Jasuoka guva septiņus punktus, bet beļģiem pieci punkti Rafaelam Bogartam.

Pēc pirmās sacensību dienas vienīgajai divas uzvaras ir Serbijas izlasei, bet vienīgie bez uzvaras pirmajās divās spēlēs palika Ķīnas basketbolisti.

Tokijas olimpiskās spēles, 3x3 basketbols vīriešiem, 24. jūlijs

SpēleRezultāts
Polija-Latvija14:21
Ķīna-Serbija13:22
ROC-Ķīna21:13
Serbija-Nīderlande16:15
Latvija-Beļģija20:21
Japāna-Polija19:20
Nīderlande-ROC18:15
Beļģija-Japāna16:18

Tokijas olimpiskās spēles, 3x3 basketbols vīriešiem

VietaValstsUGP
1.Serbija238
2.Latvija141
3.Japāna137
4.Beļģija137
5.ROC136
6.Polija134
7.Nīderlande133
8.Ķīna026

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums


, 2021-07-24 17:21, pirms 3 gadiem
Izskatās, ka LV, serbi, nīderlande un varbūt arī KOK cīnīsies par medaļām, bet abi aziāti un poļi ar beļğiem sadalīs 5-8 vietu
, 2021-07-24 17:25, pirms 3 gadiem
Viss štokos! Vēlo vakara spēļu rezultāti Latvijai labvēlīgi. Tagad svarīgi rīt dabūt divas uzvaras!
, 2021-07-24 17:38, pirms 3 gadiem
Paskatījos spēles beigas, kā Beļģija nolēja Japānai. Drāmas bija daudz, bet līmenis drausmīgs: izskatījās, ka kaut kādā rajona čempī Viļāni kapā pret Varakļāniem. Džeki vairākas reizes pēc kārtas pilnīgi brīvi aizmet garām no groza apakšas, aizliek garām danku utt. Sorry, bet pagaidām šis 3x3 neizskatās pēc nopietna sporta veida. Gan jau ar laiku līmenis augs, bet tad atkal mūsējiem tur būs grūti cerēt uz medaļām
, 2021-07-24 18:26, pirms 3 gadiem
Viss labi rīt abas jāuzvar un vēlams gūstot 21pt tad būs viss ideāli, tad jau tālāk 100% tiks un atliks pēdējās 3 spēlēs pacīnīties par TOP2 pozīciju.
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).