Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Austrālieši jau pirmajā spēlē liek pasvīst favorītiem Molam un Sēremam

Austrālieši jau pirmajā spēlē liek pasvīst favorītiem Molam un Sēremam
Anders Mols uzbrukumā. Foto: Reuters/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu vīru pludmales volejbola turnīrā šodien aizvadītas četras spēles. Īpaši spraigas tās bija A grupā, kurā negaidīti sīva cīņa izvērtās starp norvēģiem Andersu Molu/Kristianu Sēremu un austrāliešiem Kristoferu Makhjū/Demienu Šūmanu.

Pludmales volejbola vīru turnīrā D grupā pie pārliecinošas uzvaras tika brazīlieši Alisons Seruti un Alvaru Filju, kuri apspēlēja argentīniešus Azādu un Kapogrosso ar 2-0 (21:16, 21:17). Daudz interesantāku cīņu solīja nīderlandiešu Aleksandra Brauvera un Roberta Mēvsena cīņa pret ASV veterāniem Niku Lusenu un Filu Dalhauzeru.

ASV duets labi sāka spēli, izvirzoties vadībā ar 4:2. Neilgi pēc tam Dalhauzers pieķēra bumbu blokā, kas ļāva vēl palielināt pārsvaru (6:3). Nīderlandieši ātri vien atspēlēja daļu deficīta, bet līdz tehniskajam pārtraukumam palika iedzinējos (10:11). Pēc pārtraukuma uz pretinieku kļūdu rēķina Nīderlandes duets izvirzījās vadībā (13:12). Līdzīgā cīņā katra kļūdas maksāja dārgi, biežāk neveiksmīgi nospēlējot ASV volejbolistiem. Seta galotnē Nīderlandes duetam jau bija trīs punktu pārsvars, tai noslēdzoties ar rezultātu 21:17.

Otro setu ar sekmīgu spēli blokā sāka Dalhauzers, izvirzot ASV duetu vadībā ar 5:1. Nīderlandieši paņēma pārtraukumu, pēc kura ar sekmīgām aizsardzības darbībām un labām servēm panāca izlīdzinājumu. Pirms tehniskā pārtraukuma nīderlandieši veica vēl vienu izrāvienu, Brauveram pēc sekmīgas darbības aizsardzībā panākot 12:9. Arī seta otrajā pusē sekmīgas serves nīderlandiešiem atviegloja spēli aizsardzībā. Rezultāta starpība pieauga līdz četriem punktiem, pieredzes bagātajiem ASV volejbolistiem nespējot atgūties. Tādējādi turnīru ar uzvaru sāka Brauvers un Mēvsens - 2-0 (21:17, 21:18).

Dienas noslēgumā laukumā devās Norvēģijas un Austrālijas pāri, kuriem šī bija olimpiskā debija. Neapšaubāmi favorīti šajā A grupas spēlē bija Anders Mols un Kristians Sērems, kuri arī uzreiz izvirzījās vadībā ar 3:1 pret Kristoferu Makhjū un Demienu Šūmanu. Pēc tam austrālieši piespieda pretiniekus kļūdīties, pārņemot vadības grožus pēc Makhjū bloka (6:5). Turpinājumā austrāliešiem nepadevās saspēle, atdodot vadību norvēģiem (9:7). Līdz tehniskajam pārtraukumam Mols pieļāva pāris kļūdas, kas atpūtā, esot vadībā, ļāva doties Makhjū un Šūmanam (11:10).

Pēc pārtraukuma norvēģi atguva vadību, bet tad pagāja krietns laiks, lai Norvēģijas duets iegūtu divu punktu pārsvaru (16:14). Makhjū kļūda serves uzņemšanā beidzās ar vēl vienu punktu norvēģiem, kas bija izšķiroši. Mols un Sērems nosargāja trīs punktu pārsvaru, uzvarot pirmo setu ar 21:18.

Otro setu sekmīgi sāka austrālieši, izvirzoties vadībā ar 3:1. Norvēģi nespēja savākties bez pārtraukuma, kurā devās iedzinējos ar 2:6. Pārtraukums šoreiz nelīdzēja, Šūmanam ar spēli aizsardzībā sekmējot sava pāra izrāviena turpinājumu (10:3). Norvēģijas duets spēja izlīdzināt spēli, bet ne atspēlēties. Austrālieši reizēm uzbruka no neērtām pozīcijām, bet to darīja apskaužami precīzi. Pēc Mola kļūdas serves uzņemšanā rezultāts bija 17:10. Norvēģi tomēr veica pakaļdzīšanos uz Mola bloku rēķina (16:18). Tas gan bija arī viss, Makhjū un Šūmanam tiekot pie panākuma otrajā setā - 21:18.

Trešā seta ievadā norvēģi ieguva divu punktu pārsvaru, bet Mols nepārliecinoši nospēlēja uzbrukumā, ļaujot pretiniekiem panākt izlīdzinājumu (4:4). Austrālijas duetam izdevās arī iegūt minimālu vadību, bet tad Norvēģijas duets guva trīs punktus pēc kārtas (8:6). Austrālieši uzreiz atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet mača likteni sev par labu tomēr izšķīra favorīti, Molam un Sēremam svinot uzvaru ar 2-1 (21:18, 18:21, 15:13).

Pirms tam spraigu cīņu A grupā izvērsa spāņi Pablo Erera/Adrians Gavira un krievi Iļja Ļešukovs/Konstantīns Semjonovs. Spāņi uz pieredzi sagādāja krieviem gana lielas problēmas, bet divos līdzīgos setos tomēr pārāki bija Ļešukovs un Semjonovs.

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, 24. jūlijs

GrupaSpēleRezultāts
DAlisons/Alvaru Filju (Brazīlija) - Azāds/Kapogrosso (Argentīna)2-0 (21:16; 21:17)
AĻešukovs/Semjonovs (KOK) - Erera/Gavira (Spānija)2-0 (21:19; 22:20)
DBrauvers/Mēvsens (Nīderlande) - Lusena/Dalhauzers (ASV)2-0 (21:17; 21:18)
AMols/Sērems (Norvēģija) - Makhjūs/Šūmans (Austrālija)2-1 (21:18; 18:21; 15:13)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums


, 2021-07-24 17:54, pirms 3 gadiem
Pa manam būtu Anders Mols un Kristians Sorums. Bet principā lielie tik sāk ieskrieties.
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).