Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Dadzīte, Apinis, Pļaviņš un Točs saņem naudas balvas no Rīgas pašvaldības

Dadzīte, Apinis, Pļaviņš un Točs saņem naudas balvas no Rīgas pašvaldības
Foto: sports.riga.lv

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis šodien apbalvoja Tokijas olimpiskajās un paralimpiskajās spēlēs lieliski nostartējušos rīdziniekus.

Atgādinām, ka Tokijas olimpiskajās spēlēs pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs izcīnīja ceturto vietu. Paralimpiskajās spēlēs Aigars Apinis izcīnīja bronzu diska mešanā, bet Diāna Dadzīte ieguva sudrabu diska mešanā un bronzu šķēpa mešanā.

Šīs balvas piešķir, pamatojoties uz Latvijas galvaspilsētas iekšējiem noteikumiem "Kārtība, kādā piešķir naudas balvu Rīgas sportistiem par izciliem sasniegumiem sportā". Sportists var pretendēt uz šādu naudas balvu, ja dzīvesvieta ir deklarēta Rīgā ne vēlāk kā attiecīgā gada 1. janvārī un ja attiecīgajā gadā ir pārstāvējis Rīgas pilsētu un nav pārstāvējis citu pašvaldību vai citā pašvaldībā reģistrētu sporta klubu.

Ja sportistam individuālajos sporta veidos vai sporta spēļu valsts izlases dalībniekam kalendārajā gadā ir vairāki sasniegumi, par kuriem saskaņā ar šiem iekšējiem noteikumiem var tikt piešķirta naudas balva, naudas balvu piešķir tikai par to sasniegumu, par kuru šajos iekšējos noteikumos noteikts lielāks naudas balvas apmērs. Ja naudas balvas apmērs ir vienāds, naudas balvu piešķir tikai par vienu no sasniegumiem.

Sportista trenerim un apkalpojošajam personālam (kopā) individuālajos sporta veidos piešķir naudas balvu līdz 50% no šajos iekšējos noteikumos minētās viena sportista naudas balvas apmēra.

No visām naudas balvām nodokļi tiek ieturēti atbilstoši Latvijas Republikas likumdošanai.

Rīgas naudas balvas par sasniegumiem olimpiskajās un paralimpiskajās spēlēs

1. vietalīdz 42 000 eiro
2. vietalīdz 28 000 eiro
3. vietalīdz 21 000 eiro
4. vietalīdz 7200 eiro
5. vietalīdz 5700 eiro
6. vietalīdz 4300 eiro
7. vietalīdz 3500 eiro
8. vietalīdz 2900 eiro

Pašvaldības naudas balvas tika pasniegtas vieglatlētei Diānai Dadzītei par izcīnīto sudraba medaļu diska mešanā un bronzas medaļu šķēpmešanā Tokijas paralimpiskajās spēlēs, kā arī viņas atbalsta personālam – Signei Rinkulei un Zanei Skujiņai. Par iegūto bronzas medaļu diska mēšanā Tokijas paralimpiskajās spēlēs naudas balva tika piešķirta vieglatlētam Aigaram Apinim, viņa trenerim un atbalsta personālam – Aldim Šūpulniekam un Guntai Ozoliņai. Teicams sniegums Tokijas olimpiskajās spēlēs bija arī pludmales volejbolistiem Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam. Sportisti un viņu treneris Genādijs Samoilovs arī saņēma Rīgas pašvaldības naudas balvas.

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis: “Pagājušais gads un šīs olimpiskās spēles Latvijas galvaspilsētai ir atnesušas lielu lepnumu, un par to varam pateikt paldies tieši jums! Jūs pierādījāt, ka rīdzinieki joprojām ir pasaules elites līmeņa atlēti. Esat iedvesmojuši uz ticību saviem spēkiem Rīgas jauniešus, kuri vēl tikai domā par sportistu karjeru. Ceru, ka ar šodienas naudas balvām spējam dot nelielu pienesumu sporta attīstībā. Vienlaikus galvenais sporta attīstības virzītājs ir un paliekat jūs, jūsu pašaizliedzība, drosme, sistēmiskais darbs, talants un izturība. Un par to paldies no visas sirds un desmitkārt, Rīgai ir tiešām ar jums paveicies!”

Pašvaldības naudas balvas saņēma arī skeletonists Krists Netlaus par 1. vietu Eiropas kausa izcīņas posmā Siguldā, Dārta Estere Zunte par 2. vietu Eiropas kausa izcīņas posmā Siguldā un Endija Lāsma Tērauda par 3. vietu Pasaules kausa izcīņas posmā Siguldā, kā arī sportistu treneri – Gints Dzērve un Linda Ozola. Par 2. vietu Eiropas U17 čempionātā boksā naudas balvu saņēma bokseris Ņikita Gorbunovs un viņa treneris Iļja Žilinskis. Savukārt par 3. vietu Eiropas kadetu karatē čempionātā naudas balva tika pasniegta karatistam Artjomam Jermolajevam un sportista trenerim Ruslanam Sadikovam. Pašvaldības naudas balva tika arī sporta vingrotājai Elīnai Vihrovai par 5. vietu Eiropas čempionātā sporta vingrošanā vingrojumā uz baļķa, kā arī viņas trenerim Igoram Vihrovam.

Šogad naudas balvas kopsummā 73 574 eiro apmērā tiek piešķirtas galvaspilsētas 10 sportistiem, kā arī 10 treneriem un atbalsta personālam. Balvas piešķir, lai izteiktu atzinību un apbalvotu labākos galvaspilsētas sportistus, kā arī lai veicinātu izcilu Rīgas sportistu sasniegumu atpazīstamību sabiedrībā.

Izmantotie resursi:
sports.riga.lv


Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).