Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Popovičs pirms spēles ar Franciju: ''Mēs viņiem gatavojamies divus gadus''

Popovičs pirms spēles ar Franciju: ''Mēs viņiem gatavojamies divus gadus''
Gregs Popovičs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

ASV basketbola izlases galvenais treneris Gregs Popovičs pirms pirmās Tokijas olimpisko spēļu basketbola grupu turnīra spēles pret Franciju, kura plānota svētdien plkst. 15:00 pēc Latvijas laika, atklāja, ka vēlas tai revanšēties par piedzīvoto neveiksmi 2019. gada Pasaules kausa izcīņā.

Naktī uz svētdienu Tokijas olimpiskajās spēlēs sāksies arī basketbola turnīrs vīriešiem. Tajā par galveno favorīti tiek uzskatīta ASV izlase, kura uz Tokiju atvedusi vairākas zvaigznes, ieskaitot vienu no labākajiem spēlētājiem Kevinu Durentu.

Atklāšanas spēlē svētdien plkst. 15:00 pēc Latvijas laika amerikāņi spēkosies pret Franciju - izlasi, kurai tā piekāpās 2019. gada Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālā. ASV tas bija vēsturisks zaudējums, jo pārtrauca 13 gadu ilgo uzvaru sēriju lielajos turnīros. Pirmo reizi kopš 2002. gada pasaules čempionāta ASV neizcīnīja kādu no medaļām. Beigās amerikāņi turnīru noslēdza septītajā pozīcijā, kas ir visu laiku zemākais rezultāts.

Zaudējumu nav aizmirsis ASV galvenais treneris Gregs Popovičs. ''Mēs Francijai gatavojamies divus gadus. Par viņiem mēs nesākam domāt tikai dienu pirms spēles. Par zaudējumu francūžiem domāju katru dienu.'' Visnotaļ skaidrs, ka šī spēle būs viena no centrālajām pirmās kārtas cīņām olimpiskajās spēlēs. ASV vēlēsies revanšēties, bet Francija ar Rudiju Gobēru, Evanu Furņē un Nando De Kolo vēlreiz pārsteigt amerikāņus.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/olympi...


Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).