Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

SOK prezidents Bahs: "Covid-19 nevienai valstij neliegs dalību olimpiādē"

SOK prezidents Bahs: "Covid-19 nevienai valstij neliegs dalību olimpiādē"
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs sociālajā medijā "Instagram" notikušajā sarunā ar Vācijas šķēpmetēju Johanesu Feteru izteicies, ka Covid-19 pandēmijas atšķirīgie izplatības tempi nekļūs par šķērsli kādas atsevišķas valsts sportistu dalībai 2021. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs.

"Ja sportisti uzrāda negatīvus testus, ja viņi ievēro noteiktās prasības, mums nav iemesla viņiem liegt piedalīties olimpiskajās spēlēs," izteicās Bahs. Tāpat viņš atklāja, ka olimpiāde norisināsies dažādos "burbuļos", tādējādi sportistiem un komandu delegāciju pārstāvjiem būs lielākas iespējas ievērot epidemioloģiskos nosacījumus.

Bahs norādīja uz to, ka Tokijas olimpiādes organizācijas darba grupa pašlaik meklē risinājumus pēc iespējas pēc iespējas labāka līmeņa drošības pasākumu realizēšanai, kā arī izteica cerību uz Covid-19 vakcīnu ieviešanu, izsakot pārliecību, ka tās sportistiem neizraisīs blakusefektus.

Tokijas olimpisko spēļu rīkotāji šomēnes paziņoja, ka aptuveni 50 pozīcijās tiks samazināti dažādi izdevumi, kā rezultātā organizatoriem izdosies ietaupīt 280 miljonus ASV dolāru (aptuveni 237,8 miljonus eiro).

Koronavīrusa pandēmijas dēļ 2020. gada Tokijas olimpiskās spēles tika pārceltas uz nākamo gadu - norises laiks plānots no 23. jūlija līdz 8. augustam. Iepriekš jaunāko laiku pasaules vēsturē tikai trīs gadījumos olimpiskās spēles tika pārceltas vai atceltas, visās trīs reizēs tam notiekot kara dēļ.


Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).