Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Stenda šaušanas favorīte paliek bez Tokijas, vairums britu nedosies uz atklāšanas ceremoniju

Stenda šaušanas favorīte paliek bez Tokijas, vairums britu nedosies uz atklāšanas ceremoniju
Embera Hila. Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas olimpiskā delegācija paziņojusi, ka Tokijas olimpiskās spēles secen ies pasaules ranga pirmajam numuram stenda šaušanā Emberai Hilai.

23 gadus vecajai sportistei pirms izlidošanas uz Tokiju atklātas pozitīvas Covid-19 analīzes. "Man trūkst vārdu, lai aprakstītu pašreizējās sajūtas. Pēc piecus gadus ilgiem treniņiem un gatavošanās esmu satriekta, ka man vakardienas analīžu dēļ nākas izstāties no Tokijas olimpiskajām spēlēm," sacīja 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībniece. "Kaut arī man nav nekādu slimības simptomu, tagad man atbilstoši valdības noteikumiem ir jādodas izolācijā. Vēlu veiksmi visai Lielbritānijas izlasei!"

Vēl pirms Hilas paziņojuma Lielbritānijas olimpiskā delegācija plānoja piektdien gaidāmajā atklāšanas ceremonijā piedalīties ar niecīgu skaitu sportistu. Ja ierasti atklāšanas ceremonijā stadionā soļotu ap 200 britu sportistu, pašlaik atlētu skaits, kuri grasās to darīt, ir sarucis tikai līdz 30 – pārstāvēti varētu būt tikai seši sporta veidi. Vēl nedēļas sākumā gatavību piedalīties ceremonijā izteica ap 50 sportistiem.

Iemesls tam ir raizes par Covid-19 izplatību, jo pozitīvas Covid-19 analīzes var nozīmēt izstāšanos no olimpiskajām spēlēm un arī kontaktpersonas statuss var krietni apgrūtināt dalību sacensībās vai gatavošanos tām. Pirms pieciem gadiem Lielbritānija ar 27 zeltiem medaļu kopvērtējumā izcīnīja otro vietu, par vienu zeltu apsteidzot Ķīnu un par 19 atpaliekot no ASV. Lielbritānija kopumā ieguva 67 medaļas – vēl arī 23 sudraba un 17 bronzas. Medaļu kopskaita ziņā līdere ar 121 bija ASV (46+37+38), bet otro vietu ar 70 godalgām ieņēma Ķīna (26+18+26).

Izmantotie resursi:
https://www.teamgb.com/article/ambe...
https://www.thetimes.co.uk/article/...


Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).