Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Covid-19 sarakstā Perušičam pievienojas arī Čehijas dāmu dueta treneris

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Covid-19 sarakstā Perušičam pievienojas arī Čehijas dāmu dueta treneris
Marketas Slukova, Simons Naušs, Barbora Hermanova. Foto: Sport Invest / idnes.cz

Neilgi pirms Tokijas olimpisko spēļu sākuma ar Covid-19 saslimis Čehijas pludmales volejbola dāmu Barboras Hermanovas un Marketas Slukovas treneris Simons Naušs. Dienu iepriekš tika vēstīts par viņu tautieša Ondržeja Perušiča saslimšanu.

Kā jau vakar ziņots, Čehijas pludmales volejbolistam Perušičam tika konstatēts pozitīvs Covid-19 tests. Ondržejs Perušičs/Dāvids Šveiners ir vienā grupā ar Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču ne tikai olimpiskajās spēlēs, bet arī Eiropas čempionātā, kas sāksies jau 11. augustā.

Nākamajā dienā parādījusies oficiāla ziņa par to, ka Covid-19 pozitīvs ir arī Čehijas pludmales volejbola dāmu Barboras Hermanovas un Marketas Slukovas treneris Simons Naušs, kurš ir Marketas laulātais draugs. "Iepriekšējo gadījumu dēļ mūsu komandā centāmies būt ārkārtīgi uzmanīgi, taču diemžēl tas neizdevās. Tiešām priecājos, ka esmu izolēts, pirms varu apdraudēt kāda cita dalību spēlēs," saka olimpisko ciematu pametušais treneris Naušs.

Marketa Slukova: "No rīta pamodāmies un uzzinājām šo bēdīgo ziņu. Simons devies karantīnā, bet mēs ar Barboru gaidām, ko tas mums nozīmēs šodien un nākamajās dienās." Piebilde plkst. 15.40: pludmales dāmām no rīta bija tests - ja tas būtu pozitīvs, tad jau zinātu, tātad pagaidām ir labi, informē Čehijas delegācijas ārsts.

Ondržejs Perušičs jūnija sākumā saņēma vakcīnas otro devu (tas šobrīd ir viņa pēdējais ieraksts instagramā), bija Covid-19 negatīvs pirms izlidošanas uz Tokiju un arī divas reizes olimpisko spēļu norises vietā. Nākamais tests izrādījās pozitīvs. Šobrīd nav skaidrs, vai viņš varēs piedalīties Tokijas pludmales volejbola sacensībās - iespējams, nāksies izlaist pirmo maču pret latviešiem (26. datumā), bet negatīva testa gadījumā varētu startēt jau 29. augusta spēlē pret meksikāņiem. Atgādinām, ka minētie čehi nevarēja ierasties uz 2020. gada septembra Eiropas čempionātu Jūrmalā, jo pirms došanās uz iepriekšējo turnīru Dāvidam Šveineram atklāja Covid-19.

Perušičam nav ne jausmas, kur un kā viņš inficējās. "Mēs, iespējams, nekad to nezināsim," saka čehu pludmales volejbolists. "Ceru, ka visiem pārējiem sportistiem un citiem dalībniekiem, ne tikai mūsējiem, viss būs kārtībā un spēles būs pēc iespējas drošākas. Olimpiskās spēles ir katra sportista sapnis, visi gribētu piedalīties, un, protams, man ir ļoti žēl. No otras puses, šajā gadījumā veselības aizsardzībai vajadzētu būt prioritātei. Ne tikai man, bet jo īpaši visiem pārējiem sportistiem un cilvēkiem, kurus es potenciāli varētu apdraudēt. Šobrīd tā ir svarīgāka lieta. Es to neuzskatu par pasaules galu un noteikti neuztveru traģiski, jo man personīgi bija daudz svarīgāk, ka mums izdevās kvalificēties olimpiskajām spēlēm. Pastāv risks, ka te nespēlēšu nemaz vai šī situācija ietekmēs mūsu komandu turnīrā. Tā ir liela komplikācija, bet es droši vien to nemainītu pret iespēju kvalificēties olimpiskajām spēlēm."

Izmantotie resursi:
olympijskytym.cz
irozhlas.cz
idnes.cz

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

     [+] [-]

, 2021-07-20 15:50, pirms 3 gadiem
Lai veicas meitenēm! Iestājos par negatīviem testiem.