Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Tokijas olimpiskās spēles notiks bez citu valstu skatītājiem

Tokijas olimpiskās spēles notiks bez citu valstu skatītājiem
Foto: SIPA/Scanpix

Tokijas vasaras olimpiskās spēles un parolimpiskās spēles šī gada vasarā tiks aizvadītas bez citu valstu skatītājiem. Japānas varas iestādes kopā ar organizatoriem lēmuši, ka Covid-19 dēļ netiks ļauta ieceļošana valstī no citām valstīm.

Vasaras olimpiskās spēles Tokijā sākotnēji bija plānotas 2020. gadā, taču Covid-19 pandēmijas dēļ tās tika pārceltas uz šī gada jūliju. Plānots, ka olimpiskās spēles sāksies 23. jūlijā, kamēr mēnesi vēlāk 24. augustā paraolimpiskās spēles.

Japānas varas iestādes iepriekš Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOC) pauda, ka šaubas par atļaujas došanu ieceļot valstī līdzjutējiem. Šodien kļuvis zināms, ka ārpus Japānas neviens fans apmeklēt olimpiskās spēles nevarēs un par iegādātajām biļetēm līdzjutējiem būs iespējams saņemt naudas atmaksu. Spēļu organizatori pauž, ka šāds lēmums ļaus forumu aizvadīt drošā vidē gan visiem dalībniekiem, gan Japānas iedzīvotājiem.

Olimpisko spēļu izmaksas Covid-19 dēļ pieaugušas par 2.8 miljardiem dolāru. Japānas premjerministrs Jošiihide Suga pauda, ka vasaras olimpiskās spēles tiks aizvadītas drošā vidē un kalpos kā vienojošs simbols visā pasaulē. Japānas iedzīvotāji par spēļu rīkošanu gan ir skeptiski un vairākums pauž viedokli, ka tās nepieciešams pārcelt vēl par gadu vai atcelt pavisam.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/olympics/...


, 2021-03-20 20:49, pirms 3 gadiem
Mūsējie mudaki varēja hoķī pieņemt šito,uzlikt advekvātas cenas lai vismaz kaut ko par biļetēm dabūtu.Bet laikam necerēt kamēr mums plāprātiņi pie varas kaut gan vēl ir laiks viņiem laboties.
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).