Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Apstiprināts LOK budžets. Salīdzinot ar 2019. gadu, pieaugums par 2.3 miljoniem eiro

Apstiprināts LOK budžets. Salīdzinot ar 2019. gadu, pieaugums par 2.3 miljoniem eiro
Žoržs Tikmers. Foto: Vadims Morozovs/LOK

Šodien, 10.jūlijā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesijā tika apstiprināta LOK ieņēmumu un izdevumu tāme 2020.gadam 8 012 177 eiro apmērā, kur vairāk kā 70% finanšu līdzekļu tiks novirzīti Olimpisko sporta veidu federāciju atbalstam. Tas ir tikai nedaudz mazāk kā Latvijas lielākās sporta federācijas Latvijas Futbola federācijas budžets, kas šogad samazināts līdz 8.3 miljoniem eiro. Iepriekšējā gadā LOK budžets bija 5.7 miljonu eiro apmērā.

LOK darba galvenajām prioritātēm – Olimpisko spēļu sagatavošanās programmām - budžetā atvēlēti 1 376 364 eiro. No šīs summas 214 665 eiro atvēlēti Olimpiskās sagatavošanās “Tokija 2020” programmas apmaksai, sagatavošanās programmai ziemas Olimpiskajām spēlēm “Pekina 2022” paredzēti 26 410 eiro, savukārt Individuālo sporta veidu federāciju/savienību finansējumam un bāzes finansējumam individuālo sporta veidu federācijām/savienībām ir paredzēti 964 000 eiro. Olimpiskās kustības jaunatnes programmai paredzēti 129 529 eiro, kas sevī ietver Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādes “Vuokatti 2021” izmaksas, bet 41 760 eiro sastāda III Jaunatnes ziemas Olimpisko spēļu “Lozanna 2020” apmaksu.

Īpašiem mērķiem iezīmētie līdzekļi sastāda 3 608 482 eiro, kur ir lielākais pieaugums salīdzinājumā ar 2019. gadu (1.35 miljoni). Šis finansējums paredzēts treneru tālākizglītības, sporta veidu federāciju, LOK reģionālās, sporta veidu attīstības, Olimpisko spēļu sagatavošanās programmu, Latvijas Olimpiskās akadēmijas, Latvijas Olimpiešu kluba un citu atbalsta programmu apmaksai. Tāpat finansējums paredzēts “Olimpiskās dienas 2020” organizēšanai un programmas “Sporto visa klase” nodrošināšanai.

Minētās programmas tiek īstenotas ciešā sadarbībā ar 38 Olimpisko sporta veidu federācijām. Līdzekļi, galvenokārt, ir paredzēti sportistu treniņu darba apstākļu nodrošināšanai, sacensību inventāra iegādei un izgatavošanai, kā arī medicīniskajam nodrošinājumam. Daļa no federācijām piešķirtajiem līdzekļiem ir paredzēta Latvijas Olimpiskās vienības komandas sastāvos iekļauto treneru un sportistu mācību un treniņu darba nodrošināšanai.

Olimpiskās izglītības un informācijas programmu nodrošināšanai, kas paredz “LOK Ģenerālās asamblejas 2020” un Soču ziemas Olimpisko spēļu medaļu pasniegšanas ceremonijas Siguldā organizatoriskās izmaksas, kā arī Olimpiskās izglītības un informatīvo nodrošinājumu, ir paredzēti 124 415 eiro.

LOK 2020.gadā turpinās atbalstīt astoņu reģionālo un sporta veidu Olimpisko centru attīstību, veicinot jaunatnes, tautas un augstu sasniegumu sporta aktivitātes valstī. 145 000 eiro plānoti kā līdzfinansējums visu reģionālo Olimpisko sporta centru modernizācijai un attīstībai. Savukārt valsts budžeta dotācija apakšprogrammā “Valsts ilgtermiņa saistības sportā valsts galvoto aizdevumu atmaksai” sastāda 1 615 688 eiro.

Olimpisko programmu un pasākumu īstenošanai LOK saņem finansējumu no valsts pamatbudžeta, Starptautiskās Olimpiskās komitejas budžeta, kā arī no ziedotājiem un pašu saimnieciskās darbības.

Ar izvērstāku LOK 2020.gada ieņēmumu – izdevumu tāmi būs iespējams iepazīties LOK mājaslapā internetā: olimpiade.lv

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Mālmeisters
LOK preses sekretārs


Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).