Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Tokijas olimpisko spēļu rīkotājs: Nevaram būt droši, ka 2021. gadā viss notiks

Tokijas olimpisko spēļu rīkotājs: Nevaram būt droši, ka 2021. gadā viss notiks
Pjēra de Kubertēna statuja blakus olimpiskajiem riņķiem. Foto: AFP/Scanpix

Japāna, kas iepriekš bija viena no valstīm, kuru koronavīrusa pandēmija skārusi mazāk, šonedēļ izsludināja ārkārtējo stāvokli. Tokijas olimpisko spēļu organizatori nav droši, vai sacensības izdosies sarīkot 2021. gadā.

Lēmums par Tokijas olimpisko spēļu pārcelšanu uz nākamo vasaru tika pieņemts vēl pirms ārkārtējā stāvokļa izsludināšanas valstī. Premjerministrs Šinzo Abe ierobežojumus ieviesa tikai šonedēļ. Plānots, ka olimpiskās spēles sāksies 2021. gada 23. jūlijā, bet paralimpiskās spēles tiks atklātas 24. augustā.

"Domāju, pašlaik neviens nevar ar pateikt, vai līdz nākamā gada jūlijam situācija būs zem kontroles. Mēs neatrodamies pozīcijās, kas ļautu sniegt skaidru atbildi," teica Tokijas olimpisko spēļu orgkomitejas vadītājs Toširo Muto.

Abe ticis kritizēts par lēno lēmumu pieņemšanu, un viņa politiskie pretinieki uzskata, ka tam par iemeslu bijusi vēlme panākt to, ka Tokijas olimpiskās spēles notiek jau 2020. gada vasarā. Japāna pēc vidējā iedzīvotāju vecuma ir vecākā valsts pasaulē. Konstatētas 5000 pozitīvas analīzes, no vīrusa miruši 100 cilvēki.

"Pieņēmām lēmumu olimpiskās spēles pārcelt uz nākamo gadu. Viss, ko varam darīt, ir smagi strādāt, lai sagatavotos. Ļoti ceram, ka nākamgad cilvēce būs pieveikusi koronavīrusa krīzi," teica Muto.

Viņš joprojām nespēja atbildēt, cik izmaksās olimpiādes pārcelšana, bet Japānas mediji lēš, ka nāksies rēķināties ar vēl diviem līdz sešiem miljardiem dolāru. Olimpiskās spēles ir apdrošinātas, bet Muto sacīja, ka ir neskaidrība par to, vai spēļu pārcelšana, nevis atcelšana ietilpst apdrošināšanas polisē.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/tokyo-ceo-hints-...


, 2020-04-10 19:21, pirms 4 gadiem
Kamēr Aldons Vrubļevskis nerakstīs vēstuli, pieprasot oficiāli izskaidrot notiekošo, pasaule tā arī neuzzinās, kad un vai olimpiskās spēles vispār notiks.
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).