Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Lukašenko: "Jūsu panākumiem jābūt kā atbildei valstīm, kuras mēģina mūs nožņaugt"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Lukašenko: "Jūsu panākumiem jābūt kā atbildei valstīm, kuras mēģina mūs nožņaugt"
Aleksandrs Lukašenko. Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas neleģitīmi ievēlētā autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko kaujiniecisku uzsaukumu Baltkrievijas sportistiem pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm šodien publicējusi kaimiņvalsts ziņu aģentūra "BelTA".

Kopš 1994. gada Baltkrievijā valdošais Lukašenko paziņojumu uzsāka šādi: "Mēs visi - sportisti un līdzjutēji - esam ļoti ilgi gaidījuši šīs olimpiskās spēles. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka atliktais sacensību starts, uzkrātā enerģija, notikumi valstī un pasaulē padarīs gaidāmo cīņu par medaļu tik skarbu, kā vēl nekad."

"Šī cīņa vienmēr bijusi smaga. Esmu pārliecināts, ka šoreiz būs vēl grūtāk. Vēlos jums uzreiz uzsvērt, ka jūsu sasniegumi nebūs tikai personiskais triumfs - šoreiz tiem būs arī politiskais fons. Lai gan sports, diemžēl, jau sen ir kļuvis par maiņas karti politikā. Jūsu panākumiem ir jākļūst par atbildi tiem cilvēkiem, kuri vispirms ir ņēmuši no valsts visu, ko var, bet tagad vēlas tai sakāvi. Protams, jūs visi apzināties, ka šoreiz atbildība uz jūsu pleciem ir milzīga - jūsu panākumiem ir jābūt kā atbildei valstīm, kuras mūs cenšas nožņaugt," izteicās Baltkrievijas vadītājs.

Lukašenko izteicās, ka Tokijas olimpiskajās spēlēs Baltkrievijas atlētiem var nākties pārvarēt papildus politisko spiedienu, kā arī uzteica sportistu spēju izturēt iepriekšējos politiskos "sitienus": "Šī nasta nebūs smagāka par to, ko jūs jau esat pārvarējuši. Es zinu, ko jums vajadzēja pārvarēt, lai jūs būtu tur, kur šobrīd esat. Palicis galvenais, bet izšķirošais solis. Ideoloģisko spiedienu jūs esat izturējuši kā īsti atlēti - ar pacietību un drosmi. Tagad tikpat droši mums jānotur savu godu mūsu Baltkrievijai Tokijas arēnā. Jūs zināt, ka konkurenti būs spēcīgākie. Noteikti, ka būs pastiprināta kontrole no dažādām institūcijām, nav izslēgti arī dažādi netīri politiskie gājieni."

Lukašenko pašreizējo situāciju salīdzināja ar Aukstā kara periodu, kur, pirmēram, 1980. gada olimpiskajās spēlēs Maskavā noritēja spraiga ideoloģiskā cīņa starp rietumiem un austrumiem.

Baltkrieviju olimpiskajās spēlēs 17 sporta veidos pārstāvēs kopumā 99 sportisti.

Izmantotie avoti:
https://www.belta.by/president/view...

  +1 [+] [-]

, 2021-07-09 21:56, pirms 3 gadiem
Cik pretīga tā kolhoza cūka..cerams tarakānu drīz likvidēs..

     [+] [-]

, 2021-07-09 22:11, pirms 3 gadiem
Nejaukt sportu ar politiku.. tāds sen izbijis teiciens..

     [+] [-]

, 2021-07-10 01:06, pirms 3 gadiem
aivo50 rakstīja: Cik pretīga tā kolhoza cūka..cerams tarakānu drīz likvidēs..
Diez vai,Levits valdibai ir izdevigs prezidents

     [+] [-]

, 2021-07-10 01:07, pirms 3 gadiem
Baltkrievijas neleģitīmi ievēlētā autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko
Kursh teica ka Vinson ieveelets neatbilstoshi, opozicija?Domajat ko rakstat

     [+] [-]

, 2021-07-10 13:39, pirms 3 gadiem
Tas saucas - No pressure