Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Latvijas olimpiskajā delegācijā Tokijā 10% nevakcinēsies

Latvijas olimpiskajā delegācijā Tokijā 10% nevakcinēsies
Žoržs Tikmers. Foto: Vadims Morozovs, Latvijas Olimpiskā komiteja

Šodien notika Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēde. Tur uzstājās arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers un ģenerālsekretāra Kārlis Lejnieks, kurš pildīs delegācijas vadītāja pienākumus Tokijas olimpiskajās spēlēs. Tika ziņots par komandas sagatavošanos gaidāmajām olimpiskajām spēlēm Covid-19 apstākļos.

Latvijas olimpiskajā delegācijā patlaban ir vakcinējušies 67 procenti, 10% ir vakcinācijas procesā, bet 10% nevakcinēsies. Mūsu komandā Covid-19 oficieris ir LOV ārsts Jānis Kaupe, kurš četras nedēļas pirms izlidošanas sagatavo un iesniedz plānu par katra sportista uzturēšanos Tokijā (treniņu vietas un olimpiskais ciemats). 96 un 72 stundas pirms izlidošanas jāveic divi testi, Tokijas lidostā un katru dienu - eksprestests, Delegācijas dalībniekiem lejupjāielādē īpaša aplikācija COCOA un ikdienā jāveic atzīmes par pašsajūtu.

30. jūnijā komandas sastāvā tika plānoti 85 dalībnieki 15 sporta veidos (37 sportisti, 37 treneri, 7 medicīnas darbinieki, 4 administratīvie darbinieki). Vajadzīgs papildus finansējums Covid-19 testiem: 85 delegācijas dalībnieki x 42 eiro x 3 testi = 10 710 eiro. Papildus izdevumi būs arī komandas dalībniekiem – 135 877 eiro astoņos sporta veidos (treniņnometnes, sacensības, inventārs un starta formas, servisa personāls).

Pirmo reizi tiks nodrošināts vienots vizuālais tēls Latvijas olimpiskās un paralimpiskās komandas dalībniekiem Tokijā. LOK ir noslēgusi dāvinājuma līgumu ar sporta apģērba ražotāju OTCF (zīmols 4F) par sporta ekipējuma un parādes tērpu komplektu piegādi Latvijas olimpiskajai un Latvijas paralimpiskajai komandai Tokijas spēlēs. Saņemot dāvinājumu, ir panākta šim mērķim paredzēto valsts budžeta līdzekļu ekonomija.

Šobrīd kvalificējušies (21)

.

Izmantotie resursi:
olimpiade.lv


, 2021-06-08 14:34, pirms 3 gadiem
Ja negrib vakcinēties, lai paliek Latvijā pie televizora. Kāpēc tādi gaisa jaucēji jāved līdzi? Nevajag!
, 2021-06-08 15:58, pirms 3 gadiem
Tomēr ir vēl palikuši arī gudri cilvēki. Malači.
, 2021-06-08 16:10, pirms 3 gadiem
Kapec vispar sie turisti javed pa nodoklu maksataju naudam??? Iznemot varbut basketbolu 3v3
, 2021-06-08 17:50, pirms 3 gadiem
Skaidrs, ka vakcinēto procentu pacēluši delegācijā esošie nesportisti, bet tāpat sanāk, ka vairāk nekā puse sportistu ir vakcinējusies. Man tas liekas neticami...
, 2021-06-08 18:25, pirms 3 gadiem
Vakcinēties sanāk ērtāk kā izslimot... Ilgāks derīguma termiņš
, 2021-06-08 21:48, pirms 3 gadiem
Iracion rakstīja: Ja negrib vakcinēties, lai paliek Latvijā pie televizora. Kāpēc tādi gaisa jaucēji jāved līdzi? Nevajag!
Nepietiek niknuma skaidrot, kaapeec.

Nu kaa var buut taadi kretiini ar plusiem komentaaros? Gribat diskusiju par vakciinaam un shito, labi, taisaam, es pirmais ar mieru piedaliities!

Bet kad shitaadi meeslu komentaari dabuu +, tas nu, vechi, piedodat...
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).