Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Mūze: "Ir sāpīgi neredzēt Zigismundu olimpiskajā komandā"

Mūze: "Ir sāpīgi neredzēt Zigismundu olimpiskajā komandā"
Līna Mūze. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas vadošā šķēpmetēja Līna Mūze šobrīd gatavojas savām otrajām olimpiskajām spēlēm, taču neslēpj, ka ir sāpīgi delegācijas sastāvā neredzēt draugu Zigismundu Sirmo, kurš šim sporta forumam nekvalificējās.

Šķēpmešanā Latviju gaidāmajās olimpiskajās spēlēs Tokijā bez Mūzes pārstāvēs arī valsts rekordiste Madara Palameika, Anete Kociņa un Gatis Čakšs. Mūzes vienīgā olimpiskā pieredze ir 2012. gadā Londonā, kad viņa bija 13. vietā. Latviete kvalificējās arī Riodežaneiro spēlēm, taču smagas traumas dēļ tajās nestartēja.

“Skaitu šīs tomēr kā savas trešās spēles. Tas nekas, ka Riodežaneiro nestartēju – tik un tā skaitījos olimpiskās komandas dalībniece. Paldies par to Latvijas Olimpiskajai komitejai,” žurnālistiem teica Mūze.

Mūze šobrīd ir Latvijas spēcīgākā šķēpmetēja, kura šajā ciklā pat divas reizes spēja pārsniegt olimpisko normatīvu (64 metri). Savu personīgo rekordu – 64,87 metri – viņa uzstādīja 2019. gadā. Savukārt šajā sezonā viņa maijā Jelgavā nebija tālu no sava labākā sasnieguma – Jāņa Lūša piemiņas kausā aizmests 64,81 metrs.

“Šķēpmešana vispār ir ļoti interesanta disciplīna – vari mest desmit metrus tālāk vai tuvāk, vienās sacensībās metiens var būt ļoti tehnisks... Ir jābūt gatavam uz daudzām lietām, kurām konkrētajā brīdī ir jāsakrīt. Jācenšas, lai tas izdotos. Tāpēc esmu ļoti priecīga būt Latvijas labākā šķēpmetēja. Gribētu tā arī turpināt. Tomēr es vēlētos visu laiku mest 62-66 metru robežās. Pagaidām tas nav izdevies, bet laika vēl ir daudz. Noteikti gribētu to realizēt olimpiskajās spēlēs,” pauda Mūze.

Līdz olimpiskajām spēlēm Mūze sava trenera Kimmo Kinnunena vadībā tepat Latvijā aizvadīs treniņnometni, bet uz Tokiju viņa dosies nedēļu pirms kvalifikācijas. Tā dāmu šķēpmetējām būs 3. augustā, kamēr fināls gaidāms trīs dienas vēlāk. Konkrētus mērķus šīm sacensībām latviete gan nav uzstādījusi. “Jau kopš Riodežaneiro spēlēm dzīvoju pēc principa – kurš ne uz ko nav cerējis, tas nepiedzīvo vilšanos. Ar šādu domu ceļos un dodos gulēt. Protams, izdarīšu maksimāli no tā, ko varu, bet solīt nevaru neko. Ceru uz to pašu labāko. Domāju, karstums netraucēs. Tas ir patīkams. Kā stāstīja mūsu daktere Līga Cīrule, eksplozīvajiem sporta veidiem tas pat nāk par labu.”

Mūzes draugs ir latviešu šķēpmetējs Sirmais, kuram pēc ilgas cīņas ar veselības problēmām neizdevās kvalificēties Tokijas spēlēm.

“Man ir sāpīgi neredzēt Zigismundu komandā. Ar savu milzīgo darbu, ko ieguldīja, lai atgrieztos pēc divām pleca operācijām, viņš būtu viens no tiem, kurš būtu pelnījis, bet rezultāti runā paši par sevi. 85 metri bija ļoti augsts normatīvs. Paļaujos uz to, ka pēc trim gadiem Parīzes olimpiskajās spēlēs startēsim abi,” cerīgi sacīja Mūze.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-07 17:30, pirms 3 gadiem
Nu, pirmkārt, jāsaka paldies tikai pašam sev, kuram, redz, Latvijas slavenākā trenere nebija pietiekami laba! Aizbrauca pie Somu kaulu lauzējiem, kuriem vajag tikai izspiest maksimālo rezultātu, te nu mēs esam.
Iztērēta kaudze naudas un sabojāta veselība. Tai pašā laikā Kociņa brauc uz Olimpiādi, pateicoties tai pašai vecajai trenerītei! Ko sēsi to pļausi!
Un ticības modernajai medicīnai nav pilnīgi nekādas, viņi reti kad paši saprot, ko ārstē, tikai naudu kāš! It īpaši tas attiecas uz pleciem un ceļgaliem, tie mūsu ķirurgiem ir ķīniešu ābece...

  +1 [+] [-]

, 2021-07-07 18:25, pirms 3 gadiem
Pēc trim gadiem sirmais jau strādās gaterī vai brauks dałnabojā kā vasiłevskis

  -2 [+] [-]

, 2021-07-07 18:44, pirms 3 gadiem
Nekas, OS pietiekami daudz desas no kurām izvēlēties tumšāko.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-07 19:50, pirms 3 gadiem
marka3x3 rakstīja: Nekas, OS pietiekami daudz desas no kurām izvēlēties tumšāko.
Tāpat, kā mūsu renes eksperte izdarīja? Ice f1

  +5 [+] [-]

, 2021-07-07 20:01, pirms 3 gadiem
Līnai vajadzēja kā Elvīrai ar Lūsi - turēt Zigi tālāk no gultas, kamēr nav olimpiskais olimpiskais čempions

  -1 [+] [-]

, 2021-07-07 20:37, pirms 3 gadiem
zdarova lisij rakstīja: Pēc trim gadiem sirmais jau strādās gaterī vai brauks dałnabojā kā vasiłevskis
Pēc trīs gadiem, Sirmais uzmetot Parīzē Latvijas rekordu, Norvēģijā kotlešu vietā rīs lašu delikateses, un skauģi varēs atkal bezdēt dīvānā. Suņi rej, bet karavāna iet tālāk!

  -1 [+] [-]

, 2021-07-07 20:58, pirms 3 gadiem
Sirmaa laiks ir beidzies .

  +2 [+] [-]

, 2021-07-07 21:03, pirms 3 gadiem
Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: Nu, pirmkārt, jāsaka paldies tikai pašam sev, kuram, redz, Latvijas slavenākā trenere nebija pietiekami laba! Aizbrauca pie Somu kaulu lauzējiem, kuriem vajag tikai izspiest maksimālo rezultātu, te nu mēs esam.
Iztērēta kaudze naudas un sabojāta veselība. Tai pašā laikā Kociņa brauc uz Olimpiādi, pateicoties tai pašai vecajai trenerītei! Ko sēsi to pļausi!
Te nu var nepiekrist, jo atceroties 2012 gada Londonas olimpiādes foto(kopā ar to pašu veco treneri), Sirmā plecs jau tad bija noteipots, kā ziemassvētku eglītei.Tātad somam te nav nekādas daļas!Un skatot jaunā talanta rezultātus(kuriem uz šodienu pat nevar pietuvoties viens otrs Latvijas pieaugušo izlases cerība), var secināt, ka jau tad tika maksimāli spiesti rezultāti! Slavens var palikt arī mainot audzēkņus, kā cimdus. Gan jau katrs piektais izšaus!

  -2 [+] [-]

, 2021-07-07 21:05, pirms 3 gadiem
eikoninsh rakstīja: Sirmaa laiks ir beidzies .
Tev rīt elkonis sāpēs. Un vēl trīs dienas un naktis!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-07 21:24, pirms 3 gadiem
FATBOY rakstīja: Te nu var nepiekrist, jo atceroties 2012 gada Londonas olimpiādes foto(kopā ar to pašu veco treneri), Sirmā plecs jau tad bija noteipots, kā ziemassvētku eglītei.Tātad somam te nav nekādas daļas!Un skatot jaunā talanta rezultātus(kuriem uz šodienu pat nevar pietuvoties viens otrs Latvijas pieaugušo izlases cerība), var secināt, ka jau tad tika maksimāli spiesti rezultāti! Slavens var palikt arī mainot audzēkņus, kā cimdus. Gan jau katrs piektais izšaus!
Vells viņu zina!
Vasiļevskis viņas vadībā rekordu uzmeta, Kociņa brauc uz Olimpiādi, Sirmais jaunībā blieza riktīgi. Tie ir fakti. Tātad, viņa zināja, ko dara.

Kas notika trijstūrī Sirmais-Eiduka-Lūsis, zina tikai viņi. Noteipotā pleca laikā trijstūris jau ietekmēja visus procesus pilnā sparā.

  +4 [+] [-]

, 2021-07-08 10:13, pirms 3 gadiem
Tak vēl aizmetīs! Galvenais salabt ar Vadimu, iedos kādu padomu.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-08 11:34, pirms 3 gadiem
Ikdienā taču tiekaties, būs jau labi kādu laiku arī neredzēties.. Tas attiecībām nāks tikai pa labu.. Un rau - varbūt izdosies arī sportiskai pusei vairāk nokoncentrēties

     [+] [-]

, 2021-07-08 12:21, pirms 3 gadiem
Jā žēl ka puisis neaizbrauks ģimenes ceļojumā, jo ar sieviešu līmeņa rezultātiem olimpiādē nav ko darīt!

  -1 [+] [-]

, 2021-07-08 18:54, pirms 3 gadiem
.............. rakstīja: Ikdienā taču tiekaties, būs jau labi kādu laiku arī neredzēties.. Tas attiecībām nāks tikai pa labu.. Un rau - varbūt izdosies arī sportiskai pusei vairāk nokoncentrēties
Te jau rakstīja par daudzām desām kuras būs olimpiskajā menue

     [+] [-]

, 2021-07-08 21:12, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: Te jau rakstīja par daudzām desām kuras būs olimpiskajā menue
nuuu. tas ir pretīgs ieraksts

     [+] [-]

, 2021-07-09 12:45, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Jā žēl ka puisis neaizbrauks ģimenes ceļojumā, jo ar sieviešu līmeņa rezultātiem olimpiādē nav ko darīt!
Ar šiem pašiem sieviešu līmeņa rezultātiem daudzi kļuvuši par Latvijas čempioniem! Ar šiem pašiem sieviešu līmeņa rezultātiem, daudzi cerēja aizbraukt uz olimpiādi.Vēl pāris gadu un tikai retais varēs aizbraukt uz lielāku forumu, tikai ar sieviešu līmeņa rezultātiem ar savāktiem punktiem reitingā! Kā teica Staģis,, Igaunijas čempione tāllēkšanā aizleca 6,66 . Mūsu Latvijas čempions <<VĪRIEŠIEM>> 6.80!

     [+] [-]

, 2021-07-14 19:21, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Jā žēl ka puisis neaizbrauks ģimenes ceļojumā, jo ar sieviešu līmeņa rezultātiem olimpiādē nav ko darīt!
Neredzu tavus komentus par dimanta līgas sieviešu līmeņa rezultātiem