Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Meksika sakauj Japānu un izcīna Tokijas futbola turnīra bronzu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Meksika sakauj Japānu un izcīna Tokijas futbola turnīra bronzu
Meksikas futbolisti līksmo par bronzu Tokijā. Foto: AFP/Scanpix

Par Tokijas olimpisko spēļu futbola turnīra vīriešiem bronzas ieguvēju kļuvusi Meksikas valstsvienība, kas cīņā par trešo vietu ar 3:1 apspēlēja Japānas izlasi. Sebastjans Kordova guva vārtus un divreiz rezultatīvi piespēlēja.

Meksikas valstsvienība pusfinālā 11 metru soda sitienu sērijā piekāpās Brazīlijai ar 0:1, bet japāņi ar tādu pašu rezultātu papildlaikā zaudēja Spānijai.

Pirmie vārti mačā tika gūti jau 13. minūtē. Japānas izlases pussargs Vataru Endo uz soda laukuma robežas pārkāpa noteikumus, pēc kā VAR piešķīra 11 metru soda sitienu. To izdevās realizēt Sebastjanam Kordovam, vadībā izvirzot meksikāņus. Lai arī spēles gaita neliecināja par kādas komandas pārsvaru, jau 22. minūtē Johanam Vaskesam izdevās panākt 2:0 - pirmo vārtu autors Kordova izpildīja centrējumu, pēc kura Vaskess ar galvu raidīja bumbu vārtu tīklā.

Otrajā puslaikā krietni pieauga atspēlēties alkstošo Japānas futbolistu pārsvars gan teritoriāli, gan bīstamo momentu skaita ziņā. Taču tas netraucēja meksikāņiem pēc stūra sitiena panākt 3:0 - Aleksiss Vega pēc jau otrā Sebastjana Kordovas centrējuma pārspēja Koseju Tani, sitot ar galvu. Japāņi vēl aktīvāk devās uz priekšu, 78. minūtē vienus vārtus atspēlējot. Kaoru Mitoma pēc individuāla reida ielauzās soda laukumā un no tuvas distances pārspēja Meksikas vārtu vīru Gijermo Očoa. Mača izskaņā Japānas futbolisti neizmantoja pāris labas izdevības, Meksikai izcīnot bronzas medaļu - 3:1.

Meksikāņi revanšējās Japānai par 1968. gadā Mehiko notikušajās olimpiskajās spēlēs piedzīvoto zaudējumu bronzas mačā ar 0:2. 2012. gada olimpiskajās spēlēs Londonā Meksikas futbolisti triumfēja, finālā ar 2:1 apspēlējot Brazīliju.

Tokijas olimpisko spēļu futbola turnīra vīriešiem fināls paredzēts jau rīt, pulksten 14:30 pēc Latvijas laika. Tajā Riodežaneiro spēļu čempione Brazīlija spēkosies pret 1992. gada Barselonas olimpisko spēļu futbola turnīra uzvarētāju Spāniju.

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

     [+] [-]

, 2021-08-06 22:02, pirms 3 gadiem
Prieks par Očoa.