Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Točs: "Norvēģi nospēlēja ļoti, ļoti labi, bet mēs - viduvēji"

Točs: "Norvēģi nospēlēja ļoti, ļoti labi, bet mēs - viduvēji"
Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš. Foto: Ilmārs Znotiņš, tokija2020.olimpiade.lv

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs šodien nespēja sasniegt Tokijas olimpisko spēļu finālu. Pusfinālā latvieši ar 0-2 (15:21, 16:21) piekāpās norvēģiem Andersam Molam un Kristianam Sērumam, kuri izlikti ar pirmo numuru. Latvijas sportisti sarunā ar delfi.lv portālu atzīst, ka pretinieki šoreiz bija pārāki.

"Pirmajā setā iestrēgām Mola blokā, pirmās izspēles palika tīklā un blokos. Tad izdevās gūt punktus pie viņu servēm, bet viņi uzreiz sāka servēt agresīvāk. Kad mums atkal kaut kas sanāca labāk, viņi sāka aizsardzībā pielikt. Katru reizi, kad uzlabojām sniegumu, viņi kļuva agresīvāki servē, blokā un uzbrukumā. Viņi nospēlēja ļoti, ļoti labi, mēs nospēlējām viduvēji. Bet nu spēlējām tā, kā viņi mums ļāva. Viņi visu bloķēja. Mēs visu atdevām laukumā, bet nesanāca," saka Edgars Točs. "Viņi ir iegājuši labā ritmā. Viņiem viss sanāk blokā, servēs, aizsardzībā, uzbrukumā. Ja vairāk kļūdītos, būtu sīvāka cīņa, un viņiem nāktos vairāk domāt. Bet viņi jutās komfortabli. Mums neizdevās izsist viņus no komforta zonas un salauzt."

Bronzas mačā latviešiem pretī stāsies ar trešo numuru izliktie katarieši Ahmeds un Šerifs, kuri savā pusfinālā piekāpās krieviem Oļegam Stojanovskim/Vjačeslavam Krasiļņikovam (#2). Sniedzot pēcspēles komentārus, mūsu pludmales volejbolisti to vēl nezināja. "Visas komandas, kuras ir četriniekā, izņemot mūs, ir izsētas ar pirmajiem trim numuriem, bet mēs - ar padsmito. Norvēģiem paveicās, ka spēlēja nosacīti ar pastarīti (mums). Kuri būtu parocīgāki? Viņi visi regulāri ņem Pasaules kausos medaļas. Pārliecība būs viņu pusē. Labi jāsāk un jācer, ka viņi neatjēgsies. Viņi būs izteikti favorīti, bet ne vienmēr tas nostrādā. Šodien spēlē pret norvēģiem tas nostrādāja," atzīst Mārtiņš Pļaviņš.

Točs ir olimpisko spēļu debitants, bet Pļaviņam šis jau ir trešais šāds turnīrs, 2012. gadā kopā ar Jāni Šmēdiņu viņš izcīnīja bronzu. "Ar gadiem ir otrādi – emocijas sit daudz augstāku vilni. Nezinu, kādēļ tā, bet ar gadiem grūtāk. Liekas, ka Londonā pusfināla zaudējums aizmirsās ātri. Šajā turnīrā daudz grūtāk. Man liekas, ka tagad mums vajag klusumu un mieru," informē pieredzes bagātais pludmales volejbolists.

Video: LTV

Spēle par trešo vietu un fināls

7. aug.04:00Pļaviņš/Točs (Latvija) - Čerifs/Ahmeds (Katara)
7. aug.05:30Mols/Sērums (Norvēģija) - Stojanovskis/Krasilņikovs (ROC)

Izmantotie resursi:
delfi.lv

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!


, 2021-08-05 17:52, pirms 3 gadiem
Kaut kur Mols, kaut kur Mūls. Ja būtu garāks palags, gan jau ieraudzītu arī Mēlu un Mīlu.
, 2021-08-05 18:51, pirms 3 gadiem
Sportiskais niknums un pārdzīvojums par zaudējumu ir laba lieta, jo liecina par nepiekāpību un tēmēšanu uz visaugstākajiem mēŗkiem, bet Mārtiņam mazliet jānomierinās, drusku par daudz šausta savu komandu.
, 2021-08-05 19:05, pirms 3 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Kaut kur Mols, kaut kur Mūls. Ja būtu garāks palags, gan jau ieraudzītu arī Mēlu un Mīlu.
Mīļš
, 2021-08-05 19:14, pirms 3 gadiem
Pļaviņš izskatās, ka kādu nedēlu būtu metis pa lampu
, 2021-08-05 19:26, pirms 3 gadiem
Ne norvēģi bija baigi labi, ne arī mūsējie slikti, kaut ko tādu arī gaidīju, varēja būt labāk, varēja sliktāk, taču sagaidīt, ka Mols varētu nospēlēt kā tāds slīmests, kā Alisons, pārāk nereāli.
, 2021-08-05 19:51, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Pļaviņš izskatās, ka kādu nedēlu būtu metis pa lampu
Domā?
Par viņu nav tā konkrēti nekad dzirdēts, bet vispār jau olimpiskajā ciematā jautrība un uzdzīve vienmēr situsi augstu vilni. Vienmēr atradīsi, kur kādas svinības. Šogad gan laikam slepenāk viss notiek
, 2021-08-05 23:41, pirms 3 gadiem
Taisnība ir, mūsējiem bija sūdīga spēle, to skaitā Točam pārāk daudz muļķīgas kļūdas.
Bet te daudz nepārdzīvoju, jo ar labāku spēli ar būtu grūti norvēģus vinēt.
Vairāk skrobe par dāmu zaudējumu. Tur bija lielākas izredzes vinnēt. Bet pēc pirmā sīvā seta mūsējās sašluka un spēle pajuka.
, 2021-08-06 13:11, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Mīļš
Nee, tas esmu es.
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).