Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Beļģijas lauka hokejisti izgājienu sērijā pirmoreiz izcīna olimpisko zeltu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Beļģijas lauka hokejisti izgājienu sērijā pirmoreiz izcīna olimpisko zeltu
Beļģijas lauka hokeja izlases spēlētājs Florāns van Obēls svin vārtu guvumu. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu lauka hokeja turnīrs vīriešiem noslēdzies ar Beļģijas izlases triumfu, eiropiešiem finālspēlē ar 2:1 izgājienu sērijā pārspējot Austrāliju. Pie olimpiskajām medaļām pēc 41 gada pārtraukuma tika arī Indijas valstsvienība, kas ar 5:4 apspēlēja Vāciju.

Tokijas olimpiskajās spēlēs Beļģija un Austrālija bija cīnījušās bez zaudējumiem. Šodien pirmajā puslaikā vairāk vārtu gūšanas iespēju bija beļģiem, taču komandas pārtraukumā devās pie bezvārtu neizšķirta. Turpretim trešās ceturtdaļas sākumā Florāns van Obēls vadībā izvirzīja Beļģiju. Austrālieši līdzsvaru uz tablo atguva ceturtā ceturkšņa ievadā, izceļoties Tomam Džozefam Vikhemam - 1:1.

Pēc pamatlaika uzreiz sekoja piecas kārtas ar izgājieniem vienatnē pret vārtsargu, kuros laukuma spēlētājiem tika dotas astoņas sekundes. Tajos ar 3:2 sekmīgāki izrādījās beļģi, līksmojot par savu pirmo olimpisko čempionu titulu vēsturē. Līksmošana gan notika divas reizes, jo pēc austrālieša nesekmīga metiena pēdējā kārtā tiesneši saskatīja neatļautas darbības Beļģijas vārtsargam. Tomēr arī ar otro reizi Austrālija iespēju neizmantoja, samierinoties ar sudrabu.

Veiksmīgāka diena izdevās Indijas lauka hokejistiem, kuri mača pret Vāciju gaitā izturēja pretinieku teritoriālo pārsvaru, gūstot divus vārtus pēc kārtas trešajā ceturtdaļā un uzvarot ar 5:4. Vācieši nespēja izmantot arī lielo pārsvaru (24-11) izdarīto metienu skaita ziņā. Divas reizes indiešu labā izcēlās Simrandžēts Sings.

Lauka hokejs vasaras olimpisko spēļu programmā ar pārtraukumiem bijis iekļauts jau kopš 1908. gada. Visvairāk zelta medaļu (astoņas) vīriešu sacensībās izcīnījusi Indija (pēdējais tituls gan izcīnīts tālajā 1980. gadā). Četras reizes olimpiskajās spēlēs triumfējusi Vācija, bet pa trim reizēm tas izdevies Pakistānai un Lielbritānijai. 2016. gada Riodežaneiru spēlēs triumfēja Argentīna, kas finālā ar 4:2 apspēlēja Beļģiju. Pasaules ranga pirmo piecinieku pašlaik sastāda Austrālija, Beļģija, Nīderlande, Indija un Vācija.

Lauka hokeja spēle tiek sadalīta četrās 15 minūšu ilgās ceturtdaļās, laukumā katrā komandā vienlaicīgi atrodoties desmit laukuma spēlētājiem un vienam vārtsargam.

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

     [+] [-]

, 2021-08-05 15:24, pirms 3 gadiem
Lai tagad puiši pamēģina uz slidām uzkāpt un lai kapājas līdz elitei!!!!!

     [+] [-]

, 2021-08-05 15:29, pirms 3 gadiem
Raimonds Ļitviņenko rakstīja: Lai tagad puiši pamēģina uz slidām uzkāpt un lai kapājas līdz elitei!!!!!
Uzkāpjot uz slidām būs bendijs