Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Baltkrievija lielās ar diskvalificēto Bahamu salu pārspēšanu stafetē

Baltkrievija lielās ar diskvalificēto Bahamu salu pārspēšanu stafetē
Aļaksandra Kilmanoviča. Foto: EPA/Scanpix

Baltkrievijas Olimpiskās komitejas (BOK) preses dienests, šķiet, ņēmis vērā piemēru no sportistes Kristinas Cimanouskas, kurai par savas izlases kritiku nācās doties trimdā, proti, BOK izplatīja ļoti pozitīvu paziņojumu par Baltkrievijas 4x400m izlases startu Tokijas olimpiskajās spēlēs, neskatoties uz vissliktāko uzrādīto laiku kvalifikācijā.

"Baltkrievija apsteidza Bahamu salas sieviešu 4x400m stafetes kvalifikācijā Tokijas olimpiskajās spēlēs," ar trim izsaukuma zīmēm atzīmēts teksts BOK preses dienesta paziņojumā medijiem, informējot par komandas startu Tokijā.

"Meitenes, jūs esat malači! Baltkrievijas kvarteta (Jūlija Blizņeca, Elvira Germana, Aļaksandra Hilmanoviča un Asterija Limaja) laiks bija maģisks – trīs minūtes un 33.0 sekundes. Savā skrējienā viņas ieguva astoto vietu, taču kopējā ieskaitē apsteidza vienas no favorītēm Bahamu salu izlasi, kuras pazaudēja stafetes kociņu. Finālā tika astoņas labākās komandas. Labākais rezultāts Baltkrievijas izlasē bija Julijai Blizņecai (51.67 sekundes)."

Kur gan šeit problēma, tā varētu vaicāt pēc pirmā acu uzmetiena. Maģisks laiks, apsteigta Bahamu salu izlase, tās tiešām ir vērtīgas lietas. Taču tikai līdz brīdim, kad apskatāmies sacensību rezultātus, kuros Baltkrievijai fiksētais laiks ir par vairākām sekundēm sliktāks nekā visām pārējām komandām.

Baltkrievijas izlase skrējienu patiešām pabeidza ar rezultātu 3:33.00, taču "maģiska" šeit ir tikai BOK interpretācija. Baltkrievija savā skrējienā par piecām sekundēm atpalika no septītās vietas ieguvējas Itālijas, kamēr no uzvarētājas ASV bija 12 sekunžu attālumā. Baltkrievijas izlase turklāt pat krietni atpalika no sava sezonas labākā rezultāta (3:28.14)

Kopumā 16 izlašu konkurencē Baltkrievija bija 15. vietā, no 14. vietā esošās Austrālijas atpaliekot par trim sekundēm, kamēr Bahamu salas palika bez rezultāta. Bahamu salas arī īsti nebija izceļamas kā galvenās favorītes šajā disciplīnā – no iepriekšējiem pieciem PČ Bahamu salas ne reizi nav iekļuvušas šīs stafetes finālā, bet Rio spēlēs apstājās pusfinālā.

Izteikties par Baltkrievijas sieviešu izlases skriešanas stafetēm gan šobrīd nav nekāda joka lieta, par ko nācās pārliecināties baltkrievu sportistei Kristinai Cimanouskai. Viņas publiski izteiktā kritika izlases treneriem noveda pie Baltkrievijas varas vīru centieniem ar varu nogādāt viņu no Tokijas atpakaļ Minskā, skaidrojot to vispirms ar savainojumu un pēc tam ar sportistes "emocionālo" stāvokli, taču Cimanouskai izdevās vērsties pie Japānas policijas, kas to nepieļāva, un viņa tagad jau atrodas Polijā, kas piekritusi sniegt viņai un viņas ģimenei patvērumu no Baltkrievijas režīma.

Izmantotie resursi:
https://www.pressball.by/news/olimp...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!


, 2021-08-05 22:28, pirms 3 gadiem
Nu kā gan citādi pacelt tautas garu, ja ne ar labām ziņām! Labāku ziņu taču nav, kā tikai astotā vieta ( pēdējā ). Tas tak top 10 olimpiādē, cienījams rezultāts
, 2021-08-05 23:31, pirms 3 gadiem
Nedaudz atgādina Ziemeļkorejas futbolistu startu Pasaules kausā, kur bija samontēts video, kā viņi uzvar Brazīliju 1:0, kaut patiesībā zaudēja 1:2. Drīz arī Batjka varbūt sāks likt falsificēt sportistu rezultātus, lai celtu tautas pašapziņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-08-06 08:41, pirms 3 gadiem
Alpaville rakstīja: Pilnīgs marasms!
Zin ko batjka peteica pirms olimpiādes? Es ieteiktu mājās nerādīties
, 2021-08-06 09:10, pirms 3 gadiem
Sen sen krievu laikos bija anekdote, kā sacentās skriešanā Brežņevs un Reigans. Reigans uzvarēja, bet ko rakstīja krievu prese-
Sīvā cīņā mūsu vadonis izcīnīja godpilno otro vietu, kamēr ASV prezidents atskrēja priekšpēdējais.
Tādā pašā garā turpina Baltkrievijas oficiozi.
, 2021-08-06 09:59, pirms 3 gadiem
Žēl baltkrievu tautu, šitādi idioti pie teikšanas.
, 2021-08-06 10:29, pirms 3 gadiem
1 vieta pārliecinoši, tikai no otra gala!
, 2021-08-06 11:08, pirms 3 gadiem
es te neredzu nekādu lielību. galvenais, lai klikšķus savākt par Baltkrieviju un par neko cepties.
, 2021-08-06 12:02, pirms 3 gadiem
norcha 172 rakstīja: Žēl baltkrievu tautu, šitādi idioti pie teikšanas.
kāda tauta tāds prezidents,žēl,bet nu tas tā ir...ukrainā tas nebija iespējams
Slēpts komentārs: Raimonds Ļitviņenko
, 2021-08-06 14:15, pirms 3 gadiem
Un točna nevar būt, ka tas ir rakstīr ar milzu ironiju? Krievi ar nereti šādi ironizē savos sporta apvāršnos.
, 2021-08-06 19:44, pirms 3 gadiem
Jā, Raimond Litviņenko, kremļa trollīt, mums nav kas sitas par savu valsti it sevišķi 3 x 3 basketbolisti, vai ne? Un tu teiksi, ka tas nav sporta veids tagad. Baltkrievijā kā pats zini tagad cilvēkus nosit, nevis viņi sitas.
, 2021-08-06 20:00, pirms 3 gadiem
yankeezulu rakstīja: Nedaudz atgādina Ziemeļkorejas futbolistu startu Pasaules kausā, kur bija samontēts video, kā viņi uzvar Brazīliju 1:0, kaut patiesībā zaudēja 1:2. Drīz arī Batjka varbūt sāks likt falsificēt sportistu rezultātus, lai celtu tautas pašapziņu.
Ja, bet tas bija tikai fake news no eiropesiem un amerakniem, jo Ziemeļkoreja nebija tadas zinas.
, 2021-08-06 23:34, pirms 3 gadiem
Anders rakstīja: Jā, Raimond Litviņenko, kremļa trollīt, mums nav kas sitas par savu valsti it sevišķi 3 x 3 basketbolisti, vai ne? Un tu teiksi, ka tas nav sporta veids tagad. Baltkrievijā kā pats zini tagad cilvēkus nosit, nevis viņi sitas.
3x3 basketbolisti, lol. Varbt vēl zemledus makšķernieki arī?
, 2021-08-06 23:57, pirms 3 gadiem
Raimonds Ļitviņenko rakstīja: Nekas, kad Parīzē Baltkrievijas sportisti parādīsiem visiem klasi, tad visi raudās!! Viņiem šajās disciplīnās ir sportisti? Mums ir? Nē. Mums ir tikai raudāšana par to, ka visiem nav motivācijas cīnīties par medaļām!!! Bet tur cilvēki reāli sitas par savu valsti!~!
Parīzē baltkrievi jau sitīsies par balti-sarkan-balto karogu un dziedās Pagoņu...
, 2021-08-07 21:22, pirms 3 gadiem
Jā. Labāk ir nolikt savus sportistus lidz pēdējam. Nolikt tik ļoti, ka paši sportisti streso iziet uz startu, jo neveiksmes gadījumā apēdis bez sāls.
P.s. Pēc tam, kad Cimanauska sacēla vētru ūdens glāzē, BLR stafetes trešo posmu veica barjersprintere.
, 2021-08-10 00:18, pirms 3 gadiem
Korejas prikoli
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).