Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Akmens: ''Finišā redzēju, ka esmu otrais. Pietaupīju spēkus rītdienas startam''

Akmens: ''Finišā redzēju, ka esmu otrais. Pietaupīju spēkus rītdienas startam''
Roberts Akmens. Foto F64

LETA. Olimpisko spēļu debitants 200 metru smaiļošanā Roberts Akmens pēc iekļūšanas savas distances pusfinālā skaidroja, ka pāragrais starts licis nedaudz uzmanīgāk rīkoties atkārtotajā startā, bet finišā, redzot, ka ir pārliecinoši otrais, pietaupīja spēkus rītdien gaidāmajam pusfinālam.

Latvija Tokijas olimpiskajās spēlēs vismaz pusfinālā būs pārstāvēta arī smaiļošanā. 200 metru distances priekšbraucienos vienīgais latvietis Roberts Akmens spēja uzrādīt augstvērtīgu laiku un iekļūt pusfinālā.

"Finišā redzēju, ka esmu pārliecinoši otrais, un ungārs sāka "mest nost". Līdz ar to arī es līdz galam nemocījos, lai pietaupītu spēkus rītdienas startam," par pēdējiem metriem uz ūdens stāsta olimpisko spēļu debitants Akmens.

"Kanāla ūdens ir sāļš. Biju domājis, ka būs grūtāk, bet jau esmu apradis," paša iepriekš teikto papildina sportists. "Jau vakar krita vairāki olimpiskie rekordi. Arī šodien 200 metros uzstādīts jauns olimpiskais rekords. Šodien ir sāna pavējš, bet "sāninieks" nav tik liels, lai viens vai otrs celiņš patraucētu," skaidro pasaules U-23 čempionāta zelta medaļnieks, kuram galvenais mērķis bija kvalificēties pusfinālam.

"Gan es, gan ungārs uztaisījām pāragru startu, tāpēc saņēmām brīdinājumu. Otrajā reizē bija neliels uztraukums, jo nevēlējos uztaisīt vēl vienu pāragru startu, kas nozīmētu sacensību beigas," pirmie piedzīvojumi debijā olimpiskajās spēlēs jau ir aiz muguras. "Atkārtotā startā jau gāju ar rezervi un neriskēju tik daudz, tāpēc varbūt nedaudz zaudēju dažas sekundes simtdaļas."

Akmens savā airējumā bija vienīgais olimpisko spēļu debitants, bet tam ir maza nozīme, jo ar konkurentiem viņš iepriekš kopā startējis arī citās sacensībās. "Zinu, kā viens vai otrs brauc, bet tagad olimpiskajās spēlēs kāds brauc ātrāk, kāds lēnāk. Varu ietekmēt tikai to, kā pats esmu sagatavojies," nosvērts ir Akmens, kurš zināja, ka kvalifikācijā pretim stāsies pieredzes bagāti sportisti. "Tie paši vien ir - olimpiskie čempioni vai medaļnieki. Kanādietim Markam de Jongem medaļu netrūkst, bet tituli šodien šeit nozīmē maz."

Akmenim pusfināls paredzēts naktī uz ceturtdienu. Sportists ir apņēmības pilns uzlabot rezultātu, īpaši jau startā.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Izmantotie resursi:
LETA


, 2021-08-04 10:02, pirms 3 gadiem
O, tas i lab...
, 2021-08-04 10:25, pirms 3 gadiem
Patīk viņa pārliecība, lai izdodas!
, 2021-08-04 11:49, pirms 3 gadiem
Laba ziņa, lai izdodās pusfinālā.
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).