Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Mūze: "Jāmaina pilnīgi viss. Šis notiek jau trešo reizi pēc kārtas"

Mūze: "Jāmaina pilnīgi viss. Šis notiek jau trešo reizi pēc kārtas"
Līna Mūze. Foto: f64

Tokijas olimpisko spēļu šķēpmešanas kvalifikācijas sacensībās visi trīs metieni bija atšķirīgi, tāpēc pirms cīņas par medaļu vēl ir pie kā piestrādāt, sarunā ar žurnālistiem teica Madara Palameika. Viņa bija vienīgā no Latvijas trim šķēpmetējām, kura pārvarēja kvalifikāciju un iekļuva finālā. Tas neizdevās nedz Līnai Mūzei, nedz Anetei Kociņai.

Vieglatlēte kopumā bija apmierināta ar sasniegto rezultātu, jo šosezon tālāki metieni nebija padevušies. Visos trīs mēģinājumos Palameika gāja uz pilnu banku. "Runājot par tehniskām niansēm, kvalifikācija neaizgāja tā, kā vēlējos. Vēl ir nianses, kas jāpielabo, jo katrs metiens sanāca citādāks. Dīvaini, ka no video atkārtojuma vietas ar treneri bijām diezgan tālu, tāpēc neko nevarēja saprast un redzēt. Pašai bija jāprāto, kas un kā. Protams, treneris redzēja, bet foršāk, ja pats vari apskatīties izpildījumu, tad viss saliekās galvā," skaidroja Latvijas rekordiste.

"Esmu diezgan labā formā, tāpēc cerēju uz labiem rezultātiem. Tāpat kā citas meitenes, uzskatu, ka esmu labi sagatavojusies. Emocionāli gan nedaudz jūtu spriedzi, kas apgrūtina," pauda Palameika.

Tieši pirms Palameikas pirmā mēģinājuma Tokijas olimpiskajā stadionā nolija pamatīgas lietusgāzes. Tas nedaudz satrauca sportisti, jo lietainos laika apstākļos nereti neizdodas parādīt labāko sniegumu. "Riebjas lietus. Pēdējā startā šausmīgā lietū man bija sezonas sliktākais rezultāts," atminējās šķēpmetēja. "Mazliet saķēru galvu pirms metiena, jo zināju, ka šķēpa aptinums būs slapjš. Ir svarīgi dabūt saķeri ar aptinuma līmi, tāpēc mazliet pārdzīvoju, bet brīdi vēlāk jau uzspīdēja saule."

Silti laika apstākļi šovasar ir arī Latvijā. Palameika pēdējo sagatavošanās posmu aizvadīja Ventspilī, tāpēc Tokijas saule pārlieku netraucē.

Anetei Kociņai pirmais metiens bija nesekmīgs, bet pārējie divi nepārsniedza 59 metrus (58,84 un 57,68 metri). Pēc starta sportiste atklāja, ka aizvien nav izdevies izdziedēt elkoņa savainojumu, kas arī liedzis demonstrēt labāku sniegumu. Kopš 26. jūnija Kociņa nav izpildījusi nevienu metienu. Arī Tokijā treniņos Kociņa neaiztika šķēpu, jo nevēlējās kairināt elkoni. "58 metri nav mans šīs sezonas rezultāts. No sevis gaidīju vairāk," skarba pret sevi bija Kociņa.

"Uztraukums pārņēma visu, ko varēja pārņemt. Olimpisko normatīvu neizdevās sasniegt vienās sacensībās, tāpēc nācās tam skriet pakaļ. Šī iemesla dēļ nedēļas laikā piedalījos divās trīs sacensībās un guvu traumu," atklāja Kociņa. "Laikam ar mēnesi bija par maz, lai pilnībā sadziedētu traumu un atgūtu pārliecību."

Olimpisko spēļu debitante rēķinājās, ka sacensību laikā būs satraukums, bet ne tik liels. Kociņa neslēpa, ka jau iesildoties jutusi sāpes labajā elkonī. Ārsti iepriekš darījuši visu, kas viņu spēkos. Kociņa bija gatava startēt ar sakostiem zobiem. "Centos sev iestāstīt, ka nesāp un ir jāmet, bet pēc pirmā mēģinājuma sapratu, ka uztraukums ir pārlieku liels - nevaru sevi savākt," valdot asaras, teica Kociņa. Sportiste cerīgi raugās uz startu 2024. gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.

"Man liekas, ka viss vēl ir priekšā. Lielu lomu šodien nospēlēja uztraukums," piebilda Kociņa. "Ar nepacietību jau gaidu nākamās olimpiskās spēles."

Kvalifikācijas B grupā vēlāk starp 15 sportistēm šķēpu meta Līna Mūze. Viņa pirmajā mēģinājumā šķēpu aizmeta 54,03 metru tālumā, bet otrais piegājiens bija tuvāks - 53,10 metri. Pirms trešā mēģinājuma bija skaidrs, ka finālā būs Palameika vai Mūze. Šķēps piezemējās uz 57,33 metru atzīmes, kas nozīmē, ka vieta finālā ir Palameikai. Viņa vien par 16 centimetriem apsteidza Baltkrievijas pārstāvi Tatjanu Kaladoviču.

"Tas nav mans rezultāts. Ne pirmais, ne otrais. Tas, ko redzēju uz tablo pēc pirmā mēģinājuma, sit pa pauri," sniegumu kritizēt nevairījās Mūze. "Nav viegli pēc šādas sezonas."

Mūze bija pārliecināta, ka problēma slēpjas kaut kur dziļāk, jo komercmačos padodas labi starti, bet lielajās sacensībās rezultāti ir diametrāli pretēji. Sportiste nebaidījās teikt, ka, iespējams, nāksies mainīt pilnīgi visu - treneri un pieeju treniņiem.

"Jau pirms pēdējā metiena sapratu, ka tam ir jāslēpjas kaut kur iekšā. Visticamāk, kopš Amsterdamas, kur saplēsu celi," skaidroja Mūze. "Čempionātos nevaru ieskrieties, kā tas sanāk komercmačos. Tas nav saistīts ar spēku vai tehniku."

"Sagatavoties psiholoģiski palīdz Aldis Cīrulis, ar kuru arī esmu strādājusi šeit. Viņš teica, ka viss ir kārtībā. Kaut kas notiek, kad izeju uz celiņa," pašai sportistei nebija atbildes, kāpēc trīs metieni bijuši pieticīgi. "Tā nevar būt."

Pirms mēneša Mūze izdziedēja potītes traumu. Kopš tā laika rezultāti treniņos rezultāti lēnām auga. Arī pēdējās sacensībās šķēpu izdevās mest 58 metru tālumā. Sportiste bija ļoti vīlusies savā sniegumā, tāpēc vēl nezināja teikt, ko plāno iesākt nākotnē.

"Redzu tikai to, ka jāmaina ir pilnīgi viss. Tostarp arī treneru sastāvs. Šis ar mani notiek jau trešo reizi pēc kārtas, kas nozīmē, ka kaut kas nav kārtībā," uzsvēra Mūze. "Ja jutīšos, ka gribu šo tālāk darīt, mainīšu visu. Negribu mest komercmačos, gribu mest lielajās sacensībās, kur aizstāvu Latvijas godu." Covid-19 pandēmijas laikā Mūze ar savu treneri somu Kimmo Kinnunenu 12 mēnešu laikā kopā pastrādāja vien divus mēnešus.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Izmantotie resursi:
LETA


, 2021-08-03 08:27, pirms 3 gadiem
wow..Palameiku nointervējuši..kkas neticams
, 2021-08-03 08:33, pirms 3 gadiem
par Madaru vispār maz informācijas, tur ir kāds konflikts ar presi?
, 2021-08-03 08:35, pirms 3 gadiem
cepums par velmi...bet ar to par maz...vismaz šoreiz
, 2021-08-03 09:09, pirms 3 gadiem
daudz kas bija jāsaprot jau agrāk. tostarp treneru sastāva maiņu. Lietas jāvērtē kritiskāk
, 2021-08-03 09:46, pirms 3 gadiem
Ar ko sāks maiņu, ar nodarbošanos?
, 2021-08-03 09:46, pirms 3 gadiem
Jā, nebija gultas biedrs līdzi, rezultāts ļoti bedīgs! Vismaz abi būtu bijuši ekskursijā uz Tokiju!
, 2021-08-03 09:51, pirms 3 gadiem
Jā, visticamāk nodarbošanās!
, 2021-08-03 10:31, pirms 3 gadiem
Žurnālisti saka, ka desas izvēle brokastīs jāpamaina
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-08-03 10:51, pirms 3 gadiem
Vienkārši nepaveicās. Šķēps noteikti būtu aizlidojis tālāk, ja nebūtu nokritis tik tuvu! Tātad, jāmaina šķēps.
, 2021-08-03 11:21, pirms 3 gadiem
Madara pārtsteidz! Bija daudzas sezonas, kad komercmačos viss notikās, bet čempionātā neiet. Varbūt šoreiz būs otrādi. Ļoti blāva sezona līdz šim, bet, ja labāko formu ir izdevies sasniegt tieši tagad, tad kas zina? Lai izdodas Madarai finālā pārsteigt tā pa īstam!!
, 2021-08-03 11:38, pirms 3 gadiem
M rakstīja: Vienkārši nepaveicās. Šķēps noteikti būtu aizlidojis tālāk, ja nebūtu nokritis tik tuvu! Tātad, jāmaina šķēps.
Levita kungs?! Prieks, ka arī Nācijas tēvs kopā ar tautu interesējas par sportu!
, 2021-08-03 11:46, pirms 3 gadiem
Labi, ka nešokēja un neiekļuva finālā. Tad jau prasītos sirds drapes
, 2021-08-03 12:07, pirms 3 gadiem
Būtu vecis varētu mainīt dzimumu kā NZL kuils, bet otrādi nez vai tur kas labs sanāks.
, 2021-08-03 12:47, pirms 3 gadiem
60 gados varbūt sapratīs, ka vajadzēja palikt pie trenera kurš pirmais iemācīja mest virs 60m
, 2021-08-03 13:04, pirms 3 gadiem
Kas ar tiem vieglatlētiem notiek? Viena nemaz netaisijās uz Olimpiādi braukt, bet klusē kā partizāns, kamēr pierē neuzprasa, otra, zinot ka vajadzēs personīgo rekordu, aizbrauc ar tādu traumu, ka vispār paskriet nevar, tagad vēl dažas ar rezultātiem, ar kādiem normālā Latvijas čempī bez medaļas var palikt... Ņemot katru gadijumu individuāli, katru jau var saprast, bet kopskats vairāk nekā bēdīgs. Prasās pēc LVS skaidrojuma, kā minimums.
, 2021-08-03 13:11, pirms 3 gadiem
Joprojām uzskatu, ka dāmām individuālajos sporta veidos izdodas sasniegt savus augstākos rezultātus, ja blakus ir vīrs...vislabāk, ja treneris kā Prokopčukai, Sevastovai...iepriekšējā naktī kārtīgs sex, kur vīrietis savu no kosmosa enerģiju visu atdod sievietei, viņu nomierina un sakārto nervu sistēmu, lai viņa nākošajā dienā iziet uz starta kā dieviete pārliecināta par savu pārākumu un varējumu!
Tas attiecas arī uz mūsu tāllēcēju Inetu Radeviču, kura Londonas olimpiādē bija kopā ar vīru un rezultāts bija izcils - medaļa, diemžēl Pjotrs Ščatlivijs gatavojās savai sezonai, lietoja aizliegtās vielas, kuru pēdas atstāja Inetā....un viss beidzās ar katastrofu...
Mūzei vajag atrast stabilu dzīvesbiedru, kurš būtu kopā ar viņu pirms izšķirošajiem startiem...
, 2021-08-03 13:17, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: Joprojām uzskatu, ka dāmām individuālajos sporta veidos izdodas sasniegt savus augstākos rezultātus, ja blakus ir vīrs...vislabāk, ja treneris kā Prokopčukai, Sevastovai...iepriekšējā naktī kārtīgs sex, kur vīrietis savu no kosmosa enerģiju visu atdod sievietei, viņu nomierina un sakārto nervu sistēmu, lai viņa nākošajā dienā iziet uz starta kā dieviete pārliecināta par savu pārākumu un varējumu!
Tas attiecas arī uz mūsu tāllēcēju Inetu Radeviču, kura Londonas olimpiādē bija kopā ar vīru un rezultāts bija izcils - medaļa, diemžēl Pjotrs Ščatlivijs gatavojās savai sezonai, lietoja aizliegtās vielas, kuru pēdas atstāja Inetā....un viss beidzās ar katastrofu...
Mūzei vajag atrast stabilu dzīvesbiedru, kurš būtu kopā ar viņu pirms izšķirošajiem startiem...
Runā jau, ka lai nu ar ko, bet ar seksu Olimpiskajās spēlēs nu galīgi neesot problēmas
, 2021-08-03 13:17, pirms 3 gadiem
Sākās attaisnojumi!
Offtopic,bet normāli sportisti nevis čīkst un meklē attaisnojumus,bet Olimpiādē kā minimums arī parāda labāko(kaut vai brāļi Šici)!
It kā pieaugusi sieviete,bet...ai apnikuši šie tūristi!
, 2021-08-03 13:25, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: Joprojām uzskatu, ka dāmām individuālajos sporta veidos izdodas sasniegt savus augstākos rezultātus, ja blakus ir vīrs...vislabāk, ja treneris kā Prokopčukai, Sevastovai...iepriekšējā naktī kārtīgs sex, kur vīrietis savu no kosmosa enerģiju visu atdod sievietei, viņu nomierina un sakārto nervu sistēmu, lai viņa nākošajā dienā iziet uz starta kā dieviete pārliecināta par savu pārākumu un varējumu!
Tas attiecas arī uz mūsu tāllēcēju Inetu Radeviču, kura Londonas olimpiādē bija kopā ar vīru un rezultāts bija izcils - medaļa, diemžēl Pjotrs Ščatlivijs gatavojās savai sezonai, lietoja aizliegtās vielas, kuru pēdas atstāja Inetā....un viss beidzās ar katastrofu...
Mūzei vajag atrast stabilu dzīvesbiedru, kurš būtu kopā ar viņu pirms izšķirošajiem startiem...
Vislabākais ir startēt, ja ir stāvoklī! Kā Sinta bij. Ozoliņa.
, 2021-08-03 13:31, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Runā jau, ka lai nu ar ko, bet ar seksu Olimpiskajās spēlēs nu galīgi neesot problēmas
vienkāršs gadījuma seksis sievietei nedod to pārliecību, kura nepieciešama uzvarai...gadījuma sakari olimpiādē ir pēc sacensībām, kad jau viss pofig...
, 2021-08-03 13:32, pirms 3 gadiem
eermss rakstīja: Vislabākais ir startēt, ja ir stāvoklī! Kā Sinta bij. Ozoliņa.
jā, Sinta tad pirmā no LV sasniedza 60 m, bet tēvs Kovals kā iemīlējies auns aizmeta sudrabu!
, 2021-08-03 13:41, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: vienkāršs gadījuma seksis sievietei nedod to pārliecību, kura nepieciešama uzvarai...gadījuma sakari olimpiādē ir pēc sacensībām, kad jau viss pofig...
Ei nu?
Zinu ntās sievietes, kas tev nepiekritīs
, 2021-08-03 13:45, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Ei nu?
Zinu ntās sievietes, kas tev nepiekritīs
un ko šīs sievietes ir sportā sasniegušas? ...runa ir par seksi, kas dod rezultātu!
, 2021-08-03 13:56, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: un ko šīs sievietes ir sportā sasniegušas? ...runa ir par seksi, kas dod rezultātu!
Nu tak ntie pētījumi par šo. Un ļoti bieži emocionāli visuzrunājošākais cilvēka, auguma, formu tips, darbības ko un kā veic, kā saskan utt., nav laulātais partneris, persona ar kuru ir attiecībās.
Vesela industrija ir uzbūvēta, kas ļauj izjust šādus emocionālus piepildījumus, ja ikdienas dzīve to nedod.

Bet nu whatever. Lai jau būtu kā saki
Visām dāmām vajag vīrus, un visu dāmu vīri ir tie īstie un vienīgie, kas viņām sniedz absolūtu emociju gammu un baudas piepildījumu
, 2021-08-03 16:17, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Nu tak ntie pētījumi par šo. Un ļoti bieži emocionāli visuzrunājošākais cilvēka, auguma, formu tips, darbības ko un kā veic, kā saskan utt., nav laulātais partneris, persona ar kuru ir attiecībās.
Vesela industrija ir uzbūvēta, kas ļauj izjust šādus emocionālus piepildījumus, ja ikdienas dzīve to nedod.

Bet nu whatever. Lai jau būtu kā saki
Visām dāmām vajag vīrus, un visu dāmu vīri ir tie īstie un vienīgie, kas viņām sniedz absolūtu emociju gammu un baudas piepildījumu
Tam jābūt pēkšņi, vai arī gadu iepriekš zināmam, ka pirms mačiem būs sekss. Speciāli meklējot un atdodoties jebkuram, nebūs ne orgasma, ne rezultāta
, 2021-08-03 17:41, pirms 3 gadiem
VDR laikos komandu ārsti eksperimentēja ar visādām metodēm attiecībā uz dāmām..
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).