Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Matīss Kučinsks

Tokijas olimpisko spēļu futbola turnīra finālā Brazīlija tiksies ar Spāniju

Tokijas olimpisko spēļu futbola turnīra finālā Brazīlija tiksies ar Spāniju
Brazīlijas izlases lielākās zvaigznes Tokijā - Rišarlisons (pa kreisi) un Dani Alvešs (pa labi). Foto: AFP/Scanpix

Tokijas olimpiskā futbola turnīra pusfinālā Brazīlija, pateicoties pēcspēles 11 metru soda sitienu sērijai, ar 1:0 pārspēja turnīra rezultatīvāko komandu Meksiku, trešo reizi pēc kārtas iekļūstot olimpisko spēļu finālā, savukārt Spānija vien pagarinājumā nolauza Japānu (1:0). Uzvaras vārtus guva Marko Asensio.

Pirmajā puslaikā abas komandas prata izveidot bīstamus uzbrukumus uz pretinieku vārtiem, bet nedaudz labākas iespējas bija Brazīlijas izlases spēlētājiem. Brazīlieši izdarīja vairākus bīstamus sitienus, bet neviens no tiem nebija precīzs. Pirmā puslaika 28. minūtē Brazīlijas izlase bija tuvu tam, lai tiktu pie 11 metru soda sitiena, tomēr iejaucās VAR, norādot, ka pārkāpuma nebija. Puslaika izskaņā aktivizējas meksikāņi, bet rezultāts netika atklāts.

Arī otrajā puslaikā vārti gūti netika, neskatoties uz to, ka lieliska iespēja bija Rišarlisonam. Pēc viņa sitiena ar galvu bumba atsitās pret vārtu stabu. Brazīlija vairāk kontrolēja bumbu, bet, lai noskaidrotu uzvarētāju nepietika ar 90 minūtēm. Pagarinājums arī noslēdzās bez gūtajiem vārtiem, tādējādi bija nepieciešama 11 metru soda sitienu sērija, lai noskaidrotu, kura komanda spēlēs Tokijas olimpisko spēļu finālā. To labāk izpildīja brazīlieši, kas realizēja visus četrus izpildītos sitienus, savukārt meksikāņi kļūdījās jau pirmajos divos.

Brazīlija tika pie panākuma, iekļūstot olimpisko spēļu finālā trešo reizi pēc kārtas– 2016. gadā Rio olimpiskajās spēlēs brazīlieši tika pie zelta medaļām, bet 2012. gadā Londonā Brazīlija finālā piekāpās tieši Meksikai.

Arī otrā pusfinālā vārti pamatlaikā netika gūti. Pirms mača par izteiktu favorīti netika uzskatīta neviena no komandām, tomēr vieta finālā tika prognozēta Spānijai. Spāņi pirmajā puslaikā nedaudz vairāk kontrolēja bumbu (58% pret 42%), tomēr īpaši daudz bīstamu uzbrukumu tai nebija.

Eiropiešu spiediens pieauga otrajā puslaikā. Spānija pilnībā pārņēma spēles kontroli, spējot izveidot arī labas vārtu gūšanas iespējas. 57. minūtē japāņi bija tuvu nonākšanai iedzinējos, tomēr VAR tiesneša piešķirto 11 metru soda sitienu atcēla. Spāņi nespēja atvērt mājinieku vārtus, pamatlaikam noslēdzoties ar bezvārtu neizšķirtu. Vienu brīdi jau šķita, ka arī otrajā pusfinālā būs pēcspēles 11 metru soda sitieni, tomēr Marko Ansensio 115. spēles minūtē ar skaistu sitienu pārspēja mājiniekus, ievedot Spāniju finālā - 1:0.

Spēle par trešo vietu, kurā piedalīsies Meksika un Japāna, paredzēta 6. augustā plkst. 14:00, bet cīņa par zeltu starp Brazīliju un Spāniju notiks 7. augustā plkst. 14:30 pēc Latvijas laika.

Futbola turnīrs vīriešiem - pusfināls

SpēleRezultāts
Brazīlija – Meksika1:0 (4:1 11m s.s.)
Spānija – Japāna1:0 P

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!


, 2021-08-03 15:24, pirms 3 gadiem
Kads var pastastit kada sakara tads kalibrs ka Richarlison spele OS?
, 2021-08-03 15:30, pirms 3 gadiem
Vismaz futbola dzimtene saņem to, ko pelnījusi!!!
, 2021-08-03 16:24, pirms 3 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Kads var pastastit kada sakara tads kalibrs ka Richarlison spele OS?
Neimārs spēlēja Rio
, 2021-08-03 16:36, pirms 3 gadiem
Ja nemaldos tad OS var spēlēt jebkurš līdz 23 gadu vecumam un 3 spēlētāji kas vecāki...
, 2021-08-03 17:22, pirms 3 gadiem
Komanda var pieteikt 3 spēlētājus virs 23 gadiem, kuri vēlas
, 2021-08-03 17:45, pirms 3 gadiem
Lieliski liekās komandas atkrita, sapņu fināls gatavs!!
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).