Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Bailza atgriežas ar bronzas medaļu vingrojumā uz baļķa

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bailza atgriežas ar bronzas medaļu vingrojumā uz baļķa
Simona Bailza. Foto: EPA/Scanpix

Ķīnas vingrotājs Dzjinjuaņs Dzou otrdien Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu vingrojumā līdztekās, bet ASV vingrošanas zvaigzne Simona Bailza atgriezās arēnā ar izcīnītu trešo vietu sacensībās uz baļķa.

23 gadus vecais divkārtējais pasaules čempions, kurš pagājušajā nedēļā izcīnīja bronzas medaļu komandu sacensībās, finālā saņēma 16,233 punktus. Vācietis Lukass Dauzers ar 15,700 punktiem izcīnīja sudraba medaļu, bet bronzu ar 15,633 punktiem ieguva Ferhats Aridžans no Turcijas.

Otrdien Bailza, kura atsauca dalību lielākajā daļā sacensību Tokijas olimpiskajās spēlēs, kā iemeslu minot psihiskās veselības problēmas, atgriezās arēnā un sieviešu individuālajās sacensībās uz baļķa izcīnīja bronzas medaļu, atpaliekot no divām Ķīnas sportistēm. Šajā disciplīnā uzvarēja ķīniete Čeņčeņa Guaņa, kura finālā ieguva 14,633 punktus, bet sudraba medaļu izcīnīja viņas tautiete Sjidzjina Tana, kura finālā saņēma 14,233 punktus. Bailzas vērtējums bija 14,000 punkti.

24 gadus vecā Bailza, kura 23 reizes triumfējusi pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs, Tokijā ASV komandai palīdzēja izcīnīt sudraba medaļu, lai gan no sacensībām izstājās, bet pēc tam nebija piedalījusies nevienās individuālajās sacensībās.

Pēdējo zelta medaļu Tokijas olimpisko spēļu vingrošanas sacensībās izcīnīja japānis Daiki Hašimoto, kurš otrdien uzvarēja vingrojumā uz stieņa. Hašimoto finālā ieguva 15,066 punktus, apsteidzot horvātu Tinu Srbiču, kurš saņēma 14,900 punktus. Bronzas medaļu izcīnīja Ņikita Nagornijs no Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandas, sakrājot 14,533 punktus. Līdz ar to Tokijas olimpisko spēļu vingrošanas sacensības ir beigušās.

Visvairāk medaļu vingrošanā Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja Ķīna, kuras sportisti ieguva astoņas godalgas - trīs zelta, trīs sudraba un divas bronzas. Astoņas medaļas - divas zelta, divas sudraba un četras bronzas tika arī OKR komandai, bet ASV sportisti izcīnīja sešas medaļas - pa divām no katra kaluma. Mājinieces Japānas kontā piecas medaļas vingrošanā - divas zelta, viena sudraba un divas bronzas.

Kopumā Tokijas olimpiskajās spēlēs vingrošanas sacensībās vismaz vienu medaļu ieguva 17 delegācijas.

Vingrošana Tokijas olimpiskajās spēlēs

DatumsDisciplīnaZeltsSudrabsBronza
26. jūlijsVīriešu komandasROCJapānaĶīna
27. jūlijsSieviešu komandasROCASVLielbritānija
28. jūlijsIndividuālā daudzcīņa vīriešiemHašimoto (JPN)Ruotens (CHN)Nagornijs (ROC)
29. jūlijsIndividuālā daudzcīņa sievietēmLī (ASV)Andrade (BRA)Meļņikova (ROC)
1. augustsBrīvās kustības vīriešiemDolgopjats (ISR)Zapata (SPA)Ksiao (KOR)
Atbalsta lēciens sievietēmAndrade (BRA)Skinera (USA)Jeo (KOR)
Zirgs vīriešiemVitloks (GBR)Lī (TPE)Kaja (JPN)
Līdztekas ar dažāda augstuma kārtīm sievietēmDervela (BEL)Iļjankova (ROC)Lī (USA)
2. augustsApļi vīriešiemĻu (CHN)Jū (CHN)Petruniass (GRE)
Brīvās kustības sievietēmKerija (USA)Ferrari (ITA)Murakami/Meļņikova
Atbalsta lēciens vīriešiemŠins (KOR)Abļazins (ROC)Davtjans (ARM)
3. augustsLīdztekas vīriešiemDzou (CHN)Dauzers (GER)Aridžans (TUR)
Līdzsvara baļķis sievietēmGuaņa (CHN)Tana (CHN)Bailza (USA)
Stienis vīriešiemHašimoto (JPN)Srbičs (CRO)Nagornijs (ROC)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Izmantotie resursi:
LETA