Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Dalhauzers pēc dalības Tokijas olimpiskajās spēlēs noslēdz karjeru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Dalhauzers pēc dalības Tokijas olimpiskajās spēlēs noslēdz karjeru
Fils Dalhauzers. Foto: AFP/Scanpix

Par pludmales volejbola vienu no ikoniskākajiem spēlētājiem kļuvušais ASV pludmales volejbolists Fils Dalhauzers pēc dalības savās ceturtajās olimpiskajās spēlēs pieņēmis lēmumu noslēgt savu panākumiem pilno karjeru.

Filam Dalhauzeram šogad palika 41 gads, kas lika noprast, ka starts Tokijā ir viņa pēdējais mērķis profesionālajā karjerā. Savu spožo karjeru Dalhauzers sāka AVP tūrē ASV, spēlējot kopā ar Niku Lusenu, tādējādi sanāca, ka Dalhauzers sāka un arī noslēdza karjeru kopā ar Lusenu. 2006. gadā Dalhauzers sāka spēlēt kopā ar jau krietni pieredzējušāko Todu Rodžeru, ar kuru 2007. gadā pirmo reizi karjerā triumfēja pasaules čempionātā.

Uz Pekinas olimpiskajām spēlēm 2008. gadā Rodžers un Dalhauzers devās kā favorīti, bet jau pirmajā spēlē piekāpās jaunajiem un zaļajiem Aleksandram Samoilovam un Mārtiņam Pļaviņam. Tas amerikāņiem bija vienīgais zaudējums turnīrā, kas beidzās ar olimpisko zeltu. 2009. gada pasaules čempionātā Dalhauzers kaklā kāra bronzas godalgu, bet tad sākās pāra noriets. 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs Rodžers un Dalhauzers astotdaļfinālā piekāpās tobrīd jaunajiem itāļiem Paolo Nikolai un Danielem Lupo, bet tad apvienojās ar citu Londonas olimpisko spēļu neveiksminieku Šonu Rozentālu (ceturtdaļfinālā piekāpās Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam), tomēr šī sadarbība nebija gana produktīva.

Lai atgūtu spozmi un sekmīgāk nostartētu 2016. gada Rio olimpiskajās spēlēs Dalhauzers apvienoja spēkus ar savu pirmo partneri Niku Lusenu, bet olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā zaudēja nākamajiem olimpiskajiem čempioniem - Alisonam Seruti un Brunu Oskaram Šmidtam no Brazīlijas. Tokijas olimpiskajās spēlēs Dalhauzeram izdevās revanšēties Alisonam grupu turnīrā, bet astotdaļfinālā pārāk ciets rieksts trīs setu spēlē bija uzlecošās pludmales volejbola zvaigznes no Kataras, Čerifs un Ahmeds. ASV duets atzina, ka trenējās tā, lai uzvarētu šo turnīru, bet kārtis nesakrita. Iespaidoja arī tas, ka Dalhauzers nonāca karantīnā, kas ietekmēja gatavošanās procesu. Tikmēr Dalhauzers atzina, ka tāpat bijis labā formā un rādījis ļoti labu spēli.

Pēc pēdējās spēles Dalhauzers paziņoja par karjeras beigām: "Nu es vēlos vairāk būt pie sievas un bērniem, kā arī turpināt trenēt jaunos volejbolistus. Ja vēl turpināšu spēlēt, sieva no manis škirsies. Es mīlu šo sportu un tas man devis tik daudz. 20 gadus esmu izmantojis savu ķermeni, lai dzīvotu - tagad gribu izmantot galvu un smadzenes. Man ir lietas, ko patīk darīt un ceru, ka tas palīdzēs labai dzīvei."

Fils Dalhauzers savas karjeras laikā bez olimpiskā zelta Pekinā, pasaules čempiona un bronzas medaļas laureāta titula arī 36 reizes uzvarējis Pasaules kausa tūres posmā, tostarp 2017. gada Pasaules kausa tūres finālā ar Niku Lusenu. Vēl viņa rēķinā 16 sudraba un 13 bronzas godalgas, bet AVP tūrē Dalhauzers izcīnīja 60 zelta, 23 sudraba un 22 bronzas godalgas.

Izmantotie resursi: https://www.espn.com/olympics/story...
https://en.volleyballworld.com/beac...
FIVB - Beach Volleyball