Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Tokijas spēļu medaļnieki ciemojas pie Latvijas valdības vadītāja

Tokijas spēļu medaļnieki ciemojas pie Latvijas valdības vadītāja
Tokijas spēļu medaļnieki ciemojas pie Latvijas valdības vadītāja. Foto: Valsts kanceleja / mk.gov.lv

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ceturtdien tikās ar Tokijas olimpisko un paralimpisko spēļu medaļniekiem, treneriem, kā arī atbalsta personālu, lai sveiktu un godinātu sportistus par viņu panākumiem sporta spēlēs.

Godināšanas pasākumā piedalījās 3x3 basketbolisti Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis un Tokijas spēlēm neaizbraukušais Artūrs Strēlnieks, kā arī svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, paralimpiskais jātnieks Rihards Snikus un paralimpiskais diska metējs Aigars Apinis. Latvijas Olimpisko komiteju pārstāvēja Kārlis Lejnieks, bet Latvijas Paralimpisko komiteju – Zane Skujiņa.

Krišjānis Kariņš: "Varu tikai apbrīnot jūs par apņēmību, ejot uz mērķi. Paldies jums, ka radāt gandrīz diviem miljoniem cilvēku Latvijā iespēju būt lepniem par savu valsti. Par to, ka mums ir sava valsts, kurā paši esam noteicēji. Jūs arī rādāt mums piemēru, kā uzņemties atbildību – par savu izvēli, uzvarām un arī zaudējumiem. Prieks par jūsu sasniegumiem un paldies par jūsu darbu – jūs visi esat mūsu varoņi!"

Kariņš katram olimpietim pasniedza Ministru prezidenta pateicības rakstu un piemiņas medaļu.

Olimpiešu godināšanas pasākumā piedalījās arī Latvijas Olimpiskās komitejas un Latvijas Paralimpiskās komitejas vadība, kuras pārstāvji izteica pateicību par valsts sniegto atbalstu sportistiem, lai varētu pienācīgi sagatavoties sporta spēlēm. Pateicības vārdus izteica arī olimpiskie medaļnieki, 3x3 basketbola spēlētājs un olimpiskais čempions Agnis Čavars, kuram bija uzticēts gods nest Latvijas karogu Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, un paralimpiskais diska metējs Aigars Apinis - bronzas medaļas ieguvējs.

Izmantotie resursi:
mk.gov.lv


, 2021-10-01 08:01, pirms 3 gadiem
"Par to, ka mums ir sava valsts, kurā paši esam noteicēji" dir$ kā Zariņu govs... 🤬🤬🤬
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).