Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

LOV nolemj turpināt atbalstīt arī vairākus atlētus, kuri nav kvalificējušies OS

LOV nolemj turpināt atbalstīt arī vairākus atlētus, kuri nav kvalificējušies OS
Rolands Štrobinders. Foto: Guntis Bērziņš, athletics.lv

Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) dalībnieku sapulcē pēc LOV Konsultatīvās padomes sēdes ieteikumiem tika nolemts, ka visi kvalificējušies olimpiskās komandas Tokija 2020 sportisti un viņu treneri saņems Latvijas olimpiskās komitejas pabalstus sākot no 1.jūlija līdz 31.decembrim.

Tāpat uz Sudraba sastāvu tiek pārcelti Jaunatnes sastāva sportisti, kuri kvalificējušies Tokijas olimpiskajām spēlēm – Ieva Maļuka, Daniils Bobrovs un Helvijs Babris. Sudraba sastāvā sadarbība un atbalsts tiek saglabāts atlētiem Aleksandram Samoilovam, Jānim Šmēdiņam, Aleksejam Rumjancevam, Guntai Vaičulei, Rolandam Štrobinderam un Emīlam Liepiņam, kuri lai arī nekvalificējās olimpiskajām spēlēm, tomēr turpina savu sporta karjeru un bija ļoti tuvu kvalifikācijas sasniegšanai. Minētajiem atlētiem jāuzrada rezultāti Eiropas vai pasaules čempionātā, lai saglabātu LOV atbalstu pēc 2021.gada 31.decembrim.

LOV Konsultatīvās padomes vadītājs, LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks: “Atzinīgi vērtēju pirmās Konsultatīvās padomes konstruktīvo diskusiju, profesionālu un objektīvu pieeju LOV vajadzību novērtēšanā, nosakot sportistiem taisnīgu un pelnītu atbalstu laika posmā līdz jaunās pabalstu sistēmas ieviešanai 2022.gadā”.

LOV valdes priekšsēdētāja Līga Cīrule: “Patīkami sajust komandas darbu un atbalstu sportā svarīgu jautājumu risināšanā, ko sniedz Konsultatīvās padomes izveide. Padome veido ciešāku sadarbību ar sporta veidu federācijām, nodrošinot atgriezenisko saiti un precīzāk jūtot federāciju vajadzības augsto sasniegumu sportā, un mūsu darbā tas ir ļoti svarīgi.”

Tāpat tika nolemts no šī gada 1.jūlija pēc olimpiskās kvalifikācijas noslēguma pārtraukt sadarbību ar sportistiem, kas nav sasnieguši kvalifikācijas normatīvus vai nolēmuši pārtraukt sportista karjeru.

Informāciju sagatavoja:
LOV


Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).