Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Nenotikušais Vimbldonas turnīrs nodrošinājis spēlētāju prēmijas

Nenotikušais Vimbldonas turnīrs nodrošinājis spēlētāju prēmijas
Aļona Ostapenko pagājušajā gadā Vimbldonā kopā ar zviedru Robertu Lindstedu sasniedza jaukto dubultspēļu finālu. Foto: AP/Scanpix

Lai arī prestižais Vimbldonas tenisa turnīrs šogad nenotiek koronavīrusa pandēmijas dēļ, "Grand Slam" sacensību organizatori paziņojuši, ka spēlētāju atalgošanai atvēlēti 10 miljoni mārciņu.

Visi spēlētāji, kuri pēc ranga kvalificējās pamatturnīram, saņems 25 000 mārciņu, bet kvalifikācijas dalībniekiem paredzēti 12,5 tūkstoši. Savukārt dubultspēļu turnīra dalībniekiem atvēlēti 6250 mārciņu. Prēmijas saņems 620 spēlētāji, turklāt tās pienāksies tikai par vienu turnīru.

Vimbldonai bija jānotiek no 29. jūnija līdz 12. jūlijam jeb tagad būtu turnīra otrā nedēļa un šodien vīriešu pusfinālu diena. Latviju Vimbldonā pieaugušo turnīros būtu pārstāvējuši Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova (abas pamatturnīrā) un Ernests Gulbis (kvalifikācijā).

Vimbldona koronavīrusa pandēmijas dēļ tika atcelta pirmoreiz kopš Otrā pasaules kara, kļūstot par vienīgo no četriem šogad neizspēlētajiem "Grand Slam" turnīriem.

"Australian Open" notika janvārī, vēl pirms COVID-19 kļuva par globālu problēmu, bet "US Open" un "French Open" vēl plānoti – sacensības Ņujorkā gaidāmas no 31. augusta līdz 13. septembrim, bet turnīrs Parīzē no 27. septembra līdz 11. oktobrim.

Vimbldona šodien arī paziņoja, ka no nākamā gada tiks atcelta izsēšanas formula vīriešu turnīrā, kas bija spēkā kopš 2002. gada. Izsēšana tika noteikta pēc īpašas formulas, kurā bija gan rangs, gan pēdējo divu gadu rezultāti zālāja seguma turnīros. Sākot ar 2021. gadu, izsēšana būs tikai no ranga, kā tas ir visos pārējos turnīros.

Izmantotie resursi:
https://www.wimbledon.com/en_GB/new...


Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.