Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Džokovičs grūtā cīņā pieveic Šapovalovu un 30. reizi sasniedz "Grand Slam" finālu

Džokovičs grūtā cīņā pieveic Šapovalovu un 30. reizi sasniedz "Grand Slam" finālu
Novaks Džokovičs. Foto: Reuters/Scanpix

ATP ranga līderis un pieckārtējais Vimbldonas čempions Novaks Džokovičs otrajā pusfinālā ar 7:6(3), 7:5, 7:5 apspēlēja pirmoreiz "Grand Slam" pusfinālā spēlējušo Kanādas tenisa līderi Denisu Šapovalovu (ATP 12.), kurš dominēja pirmajos divos setos, taču neizmantoja lieliskas iespējas, ieskaitot servēšanu par uzvaru pirmajā setā.

Novaks Džokovičs trešajā geimā atspēlējās no 15:40, bet pēc tam pieļāva otro dubultkļūdu geimā un ar trešo breikbumbu galā netika. Serbijas tenisists garā izspēlē paļāvās uz aizsardzību, gaidot pretinieka kļūdu, taču nesagaidīja – Deniss Šapovalovs ar jaudīgu diagonālo "backhand" sitienu satrieca Džokoviča aizsardzību.

Kanādas kreilis nākamajos trīs serves geimos uzvarēja "sausā, tuvojoties uzvarai setā, taču nespēja izvairīties no sev tik ļoti raksturīga paviršību posma, kas viņam notika visnepiemērotākajā brīdī – kad Šapovalovs 10. geimā centās izservēt setu. Viņš kapitulēja kļūdām bagātā geimā, vēlāk esot spiests samierināties arī ar zaudējumu setā.

Šapovalovs pēc divām kļūdām no 0:30 tika līdz 30:30, bet pēc tam pieļāva ļoti rupju kļūdu. Džokovičs pēc Šapovalova diagonālā sitiena ar grūtībām atsita bumbiņu, Šapovalovs ar nākamo diagonālo sitienu, bumbiņu raidot Džokoviča laukuma tukšajā pusē, pārcentās un izsita autā. Viņš breikbumbu atspēlēja ar pirmo servi, bet pēc tam divas viņa sistās bumbiņas aizlidoja autā – 5:5.

Pie 5:6 servējot par seta turpināšanu, Šapovalovs ceturto reizi setā izcēlās ar "sauso" serves geimu, bet taibreikā neuzvarēja nevienā serves izspēlē (0/5). Viņš taibreiku sāka ar minibreiku, to iegūstot ar apvedošo sitienu, tiekot klāt Džokoviča "dropšotam". Šapovalovam pēc tam šokējoši slikts saīsinātais sitiens – bumbiņa netika līdz tīklam. Šapovalovs dominēto, taču zaudēto setu pabeidza ar dubultkļūdu.

2. sets bija ļoti līdzīgs – Šapovalovs ar iespaidīgu servēšanu un iespēju radīšanu uzņemšanā dominēja seta lielākajā daļā, taču sabruka galotnē. Šapovalovam šajā setā bija trīs "sausie" serves geimi, bet Džokovičam divas lielas izglābšanās – Serbijas tenisists ceturtajā geimā uzvarēja no 0:40, bet sestajā no 15:40. Ranga līderis lielāko daļu jeb 3/5 breikbumbām atspēlēja pats, bet divās epizodēs viņam palīdzēja Šapovalova kļūdas.

Šapovalovs līdz 11. geimam setā ar servi bija zaudējis tikai trīs izspēlēs, bet tagad tika nobreikots, geimā zaudējot no 30:15 pozīcijas. Džokovičam ceturtā punkta izspēlē lieliska aizsardzība ar "sveci", Šapovalovam nākamajā izspēlē "forehand" auts, uzdāvinot Džokovičam vienīgo breikbumbu setā. Šapovalovs atkal padevās ar dubultkļūdu, un Džokovičs drīz viegli izservēja setu.

Abi tenisisti 3. seta ievadā uzvarēja vienādos serves geimos, kuros atspēlējās no 15:40, atvairot kopumā trīs breikbumbas. Džokovičam tas izdevās seta otrajā geimā, bet Šapovalovam trešajā. Seta turpinājumā problēmas serves geimos bija tikai Kanādas tenisistam. Deniss septītajā geimā spēja atspēlēt divas breikbumbas, bet arī šajā setā servi nenosargāja 11. geimā.

Šapovalovs pēc divām dubultkļūdām ar spēcīgu trāpījumu uz sānu līnijas atvairīja breikbumbu, bet pēc tam sasteidza nākamo uzbrukumu (raidījums autā), pasniedzot Džokovičam otro iespēju, un vēlreiz kļūdījās – "forehand" sitiens autā pēc otrās serves atsišanas. Džokovičs pie 6:5 finišēja ar "sauso" serves geimu. Viņš Šapovalovu pieveicis visos septiņos dueļos.

Pieckārtējais čempions Džokovičs septīto reizi iekļuva Vimbldonas finālā (5-1), kas viņam būs 30. "Grand Slam" fināls (19-10). Viņš piektdien kļuva par otro tenisistu ar 30+ "major" fināliem. Par vienu vairāk ir Rodžeram Federeram (20-11). Džokovičs svētdien tiksies ar Itālijas tenisa līderi Mateo Berretīni (ATP 9.), kurš pirmoreiz spēlēs "Grand Slam" finālā.

Vimbldona 2021, vīriešu vienspēles

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (10) Denis Shapovalov7:6(3) 7:5 7:5
(7) Matteo Berrettini – (14) Hubert Hurkacz6:3 6:0 6:7(3) 6:4

, 2021-07-09 21:42, pirms 3 gadiem
Hate him or love him, bet Džokovičs ir vienkārši fenomenāls.
, 2021-07-09 22:10, pirms 3 gadiem
Žēl Denisu, jo ļoti iespējams, ka ir tikai viens tenisists pasaulē, kuru ar šādu sniegumu nevar pieveikt. Džokovičs izšķirošajos momentos ir fenomenāls gan fiziski, gan arī mentāli, tāpēc neticu, ka viņš finālā zaudēs, tomēr Mateo domājams sagādās kādas problēmas, šobrīd teicami spēlē.
, 2021-07-09 22:14, pirms 3 gadiem
Virsraksts ir labs joks. Tas ubags tāpat kā visi citi next-gen lūzeri, izšķirošajos momentos salocījās kā veca telts - pilnīgi nekāda clutch gēna. Serbu pušerim atlika tikai bumbiņu kortā atsist un pārējo izdarīja otrs.
, 2021-07-10 12:06, pirms 3 gadiem
Fakings rakstīja: Virsraksts ir labs joks. Tas ubags tāpat kā visi citi next-gen lūzeri, izšķirošajos momentos salocījās kā veca telts - pilnīgi nekāda clutch gēna. Serbu pušerim atlika tikai bumbiņu kortā atsist un pārējo izdarīja otrs.
Tas serbu pušeris tavu Fraudereru apstrādāja kā piemājas dārziņu 10 gadu garumā.
, 2021-07-10 12:31, pirms 3 gadiem
Enterfly rakstīja: Tas serbu pušeris tavu Fraudereru apstrādāja kā piemājas dārziņu 10 gadu garumā.
Pensionāram pret to nožēlojamo pušeri bija 2 mačbumbas iepriekšējā Wimbldonas finālā. Tas saucās "apstrādāja"? Ja Rodžers būtu vienā vecumā ar to serbu, tad h2h būtu 40-10 nevis 23-27.

Federers SPĒLĒ tenisu. Pušeris tikai atsit bumbiņas kā siena - t.i pats nespēlē, bet gaida, kad pretinieks kļūdīsies. Un harizma viņam ir apaļa 0 - tāpēc čalis jau visulaiku raud, ka pūlis ir pret viņu un nekādi nevar saprast, kāpēc Rafa un Rodžers ir tik populāri, bet viņš ne.
, 2021-07-10 12:55, pirms 3 gadiem
Fakings rakstīja: Pensionāram pret to nožēlojamo pušeri bija 2 mačbumbas iepriekšējā Wimbldonas finālā. Tas saucās "apstrādāja"? Ja Rodžers būtu vienā vecumā ar to serbu, tad h2h būtu 40-10 nevis 23-27.

Federers SPĒLĒ tenisu. Pušeris tikai atsit bumbiņas kā siena - t.i pats nespēlē, bet gaida, kad pretinieks kļūdīsies. Un harizma viņam ir apaļa 0 - tāpēc čalis jau visulaiku raud, ka pūlis ir pret viņu un nekādi nevar saprast, kāpēc Rafa un Rodžers ir tik populāri, bet viņš ne.
No sērijas, kā būtu , ja būtu, bet ir kā ir.
Pamēģini tad piespiest tos pretiniekus kļūdīties,un ko tad neiesit, tās bumbas ja jau bija, tātad nespēja.
Un cik tad Nole papisa šiem diviem kamēr bija zaļš gurķis un Fedja brieduma gados?
, 2021-07-10 12:57, pirms 3 gadiem
Fedja un Nadals super, bet Nole šiem tomēr soli priekšā viennozīmīgi.
, 2021-07-10 14:28, pirms 3 gadiem
Fakings rakstīja: Pensionāram pret to nožēlojamo pušeri bija 2 mačbumbas iepriekšējā Wimbldonas finālā. Tas saucās "apstrādāja"? Ja Rodžers būtu vienā vecumā ar to serbu, tad h2h būtu 40-10 nevis 23-27.

Federers SPĒLĒ tenisu. Pušeris tikai atsit bumbiņas kā siena - t.i pats nespēlē, bet gaida, kad pretinieks kļūdīsies. Un harizma viņam ir apaļa 0 - tāpēc čalis jau visulaiku raud, ka pūlis ir pret viņu un nekādi nevar saprast, kāpēc Rafa un Rodžers ir tik populāri, bet viņš ne.
Frauderers pirmo reizi GS pakāsa Džokeram jau 2008. gadā AO pusfinālā, kad Nole vēl bija tīnis. Tavs Frauderers vienkārši bija un paliks psiholoģiski nenoturīgs punduris. To apliecina ne tikai 2019. gada Vimbldona, bet arī US Open 2010 un 2011 pusfināli. Nekad vairs nesalīdzini savu Fraudu ar Rafu vai Džokeru. Viņi, būdami 5 un 6 gadus jaunāki, jau ir pārsituši visus galvenos Frauda rekordus. Tikai atmeta WTF titulus Fraudam kā sunim kaulu,lai daudz nesūdzas.
Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.