Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Innuss

Viljamsa atkārto eisu rekordu un Vimbldonas finālā tiksies ar Radvansku

Viljamsa atkārto eisu rekordu un Vimbldonas finālā tiksies ar Radvansku
Agņeška Radvanska
Foto: AFP/Scanpix

Polijas tenisiste Agņeška Radvanska šodien pirmajā Vimbldonas pusfinālā ar 6:3, 6:4 uzvarēja Andželiku Kerberu no Vācijas. Tikmēr otrajā cīņā par finālu amerikāniete Serēna Viljamsa atkārtoja eisu rekordu dāmām vienā spēlē - 24, un svinēja uzvaru pār baltkrievieti Viktoriju Azarenku ar 6:3 7:6(6).

Agņeškas Radvanskas (WTA 3.) un Andželikas Kerberes (WTA 8.) savstarpējo spēļu bilance pirms mača bija 2:2. Arī turnīrs abām izvērsies ļoti līdzīgs - līdz ceturtdaļfinālam visās spēlēs uzvaras divos setos, bet cīņas par tikšanu pusfinālā gan bijušas sīvas. Polietei uzvara ar 7:5, 4:6, 7:5 pār krievieti Mariju Kiriļenko, bet Kerberei grūts panākums pret tautieti Sabīni Liziki - 6:3, 7:6(7), 7:5.

Šodien spēli labāk uzsāka Kerbere. Viņa bija aktīvāka, pretiniecei servējot, un jau trešajā geimā tika pie pirmā breika, veiksmīgi uzbrūkot no labās. Pēc brīža vāciete uzvarēja arī savu servi, izvirzoties vadībā ar 3:1, taču tad sekoja lūzums mačā. Radvanska turpinājumā uzlaboja sniegumu, izcili uzņēma servi, tādējādi divreiz tiekot pie breikiem, bet vēl trīs reizes uzvarot arī savus geimus. Setā polietei triumfs ar 6:3 nepilnā pusstundā.

Otro setu Vācijas sportiste atkal šķietami labi sāka, taču pie 2:1 iniciatīvu pārņēma pretiniece. Radvanska piespieda Kerberi kļūdīties, laužot viņas servi un aizejot priekšā ar 4:2. Vēlāk lielas izdevības vācietei atgūt zaudēto nebija – grūti nāca viņai pašas servētie geimi, bet pēdējā iespējā pie 4:5 nelīdzēja pat Radvanskas kļūdas pirmajā servē, jo izspēlēs Kerbere polieti uzvarēt vairs nevarēja. Cīņas gala rezultāts 6:3, 6:4 par labu Agņeškai Radvanskai, kura Polijas vārdu "Grand Slam" finālā nesīs pirmo reizi kopš 1939. gada, kad "French Open" izšķirošajā spēlē piedalījās Jadviga Jedžejovska.

Tikmēr otrajā pusfinālā tikās četrkārtējā Vimbldonas čempione, amerikāniete Serēna Viljamsa (WTA 6.) un šī gada "Australian Open" uzvarētāja, baltkrieviete Viktorija Azarenka (WTA 2.), kura šogad Londonas prestižajā turnīrā atkārtojusi 2011. gadā sasniegto rezultātu (iekļūšanu pusfinalā). Savstarpējos dueļos gan krietni labāka iepriekš bijusi Viljamsa - 7:1.

Cīņa sākās visai līdzīgi. Serve gan Viljamsai, gan Azarenkai bija līmenī, bet pirmā breikbumba kādai no tenisistēm bija vien astotajā geimā. Amerikāniete pie pretinieces serves uzvarēja četras izspēles pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 5:3, pēc mirkļa bez problēmām arī izservējot setu.

Otrais sets jau bija krietni interesantāks. Lai arī trešajā geimā Serēna breikoja savu sāncensi, baltkrieviete turpināja cīnīties. Un sestajā geimā tas deva arī rezultātu - uz brīdi bija pazudusi amerikānietes iespaidīgā serve, ko Azarenka izmantoja un ar otro breikbumbu atguva līdzsvaru - 3:3. Nākamajā geimā pašai Viktorijai bija jāatspēļē divas breikbumbas - šoreiz Viljamsas sitieni bija kļūdaini. Sets nonāca līdz taibreikam, kas izvērtās ļoti sīvs - līdz pat 6:6 neviena no tenisistēm savu serves punktu nebija atdevusi, taču tad sekoja Azarenkas bekhends tīklā un serve Serēnai. Amerikāniete uzreiz izpildīja savu trešo eisu taibreikā, svinot panākumu spēlē ar 6:3, 7:6(6).

Kopā visā mačā Serēnai Viljamsai 24 eisi, kas ir atkārtots igaunietes Kajas Kanepi sieviešu tenisa spēles eisu rekords no 2008. gada Tokijas 1. kartas mača pret Lūciju Safarovu.

Viljamsa Vimbldonā vienspēlēs uzvarējusi 2002., 2003., 2009. un 2010. gadā, bet kopumā finālā spēlējusi sešas reizes. Interesanti, ka visas astoņas reizes, kad māsu Viljamsu duets ir piedalījies Vimbldonas dubultspēļu sacensībās, kāda no viņām arī izcīnījusi titulu vienspēlēs (abām pa četriem tituliem šajās reizēs). Šogad Viljamsu duets piedalās dubultspēļu turnīrā...

Vimbldonas sieviešu vienspēļu turnīrs

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(6) Serena Williams – (2) Victoria Azarenka6:3 7:6(6)
(3) Agnieszka Radwanska – (8) Angelique Kerber6:3 6:4

Izmantotie resursi:
2012 Wimbledon Championships Website - Official...


, 2012-07-05 18:22, pirms 12 gadiem
Liels panākums Agņieškai. Par finālu Serēna visu pateica - izspēlēs visas bumbiņas nāks atpakaļ. atliks vien noservēt kā Viku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-05 19:03, pirms 12 gadiem
Nesen kad Serena zaudeja pirmaja raunda mazpazistamai Francuzietei,pokemonu bars nolika Sernu,rakstot ka vina jau nevelk,ka turas tik uz iepriekshejo gadu saniegumiem.u.t.t.!

Ludzu jums!

GO Serena GO
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-06 19:40, pirms 12 gadiem
Turēžu īkšķi par Serēnu, arī par to, lai viņai izdodas dubultspēļu tituls!!!!
Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.