Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Ostapenko un Kičenoka sasniedz Vimbldonas dubultspēļu astotdaļfinālu

Ostapenko un Kičenoka sasniedz Vimbldonas dubultspēļu astotdaļfinālu
Aļona Ostapenko. Foto: Sebastien Bozon/AFP/Scanpix

Vimbldonas sieviešu dubultspēļu turnīra 1/16 fināla kārtas cīņā ar ceturto numuru izliktās Aļona Ostapenko un ukrainiete Ludmila Kičenoka ne bez grūtībām pārspēja (6:2, 7:6 (5)) Nīderlandes duetu Ariannu Hartono un Demiju Šūrsu.

• Ostapenko un Kičenokai ļoti veiksmīgi izdevās nospēlēt cīņas pirmajā setā, kad Hartono un Šūrsai nācās piekāpties divos savas serves geimos seta vidusdaļā (3:1), kā arī izskaņā (6:2). Nīderlandietes pirmajā setā pieļāva divas dubultkļūdas.

• Otrajā setā Ostapenko un Kičenoka zaudēja pa divām izspēlēm katrā no pirmajiem trijiem serves geimiem. Latvijas un Ukrainas duets trīsreiz pie rezultāta 30-30 neļāva pretiniecēm nopelnīt breikbumbu.

Izcilu iespēju veikt spēles izšķirošo lūzumu Ostapenko un Kičenoka neizmantoja otrā seta astotajā geimā, kad pēc trim uzvarētiem punktiem pēc kārtas vienas no Vimbldonas dubultspēļu turnīra favorītēm neizmantoja četras breikbumbas, Hartono un Šūrsai izglābjoties un panākot 4:4.

• Rezultātu 30-30 Hartono un Šūrsa panāca arī seta 11. geimā, kad servēja Kičenoka. Arī šoreiz Ostapenko un Kičenoka ar nepatīkamo situāciju spēja tikt galā, sesto reizi izvirzoties priekšgalā (6:5).

• Taibreika pirmajā izspēlē pēc Ostapenko serves vadībā izvirzījās Hartono un Šūrsa, otrajai meistarīgi nospēlējot pie tīkla. Nākamajā izspēlē gan Ostapenko un Kičenoka sāncenšu minibreika pārsvaru likvidēja, Ostapenko izpildot pārliecinošu diagonālo sitienu no gala līnijas.

• Turpinājumā Hartono un Šūrsa vēl divreiz ieguva un pēc tam pazaudēja minibreika pārsvaru. Zīmīgi, ka taibreikā gan Ostapenko, gan Kičenokai padevās pa vienai netveramajai servei, ukrainietei Kičenokai šādā veidā izmantojot mačbumbu.

• Nākamajā kārtā Ostapenko un Kičenoka eksaminēs mājinieces Harietu Dārtu un Heteri Vatsoni, kuras 1/16 fināla duelī ar 6:4, 6:2 sakāva ar 13. numuru izliktās gruzīnieti Natelu Dzamalidzi un serbieti Aleksandru Kruniču.

Spēles statistika

StatistikaOstapenko/KičenokaHartono/Šūrsa
Netveramās serves40
Dubultkļūdas05
1. serve68%63%
Punkti pēc 1. serves33/44 (73%)30/40 (75%)
Punkti pēc 2. serves12/21 (57%)11/23 (48%)
Breikbumbas2/60/1
Punkti kopumā6662

Svētdien plkst. 15.00 pirmajā laukumā ieplānota Vimbldonas sieviešu vienspēļu turnīra astotdaļfināla cīņa, kurā Ostapenko (WTA 17.) spēkosies ar vācieti Tatjanu Mariju (WTA 103.).

Izmantotie avoti:
https://www.wimbledon.com/en_GB/sco...


, 2022-07-02 17:18, pirms 2 gadiem
Aļona šodien labi servēja.
, 2022-07-02 18:21, pirms 2 gadiem
Ja Ostapenko spēlēs stabili, es ticu, ka viņa var vinnēt Vimbldonu jau šogad. Ļoti patīk, ka viņa spēj laust spēles gaitu pēc neveiksmīgām epizodēm. Lai izdodas!!!
Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.