Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

ASV pirmais numurs Kenina koronavīrusa dēļ nevar spēlēt "US Open"

ASV pirmais numurs Kenina koronavīrusa dēļ nevar spēlēt "US Open"
Sofija Kenina. Foto: Reuters/Scanpix

Nākamajā nedēļā startējošais "US Open" notiks bez abām māsām Viljamsām, no savainotajai Serēnai pievienojās arī divkārtējā čempione Venusa. Turnīrs ies secen arī ASV pirmajai raketei Sofijai Keninai, kurai dažas dienas pirms turnīra pozitīvi koronavīrusa testi.

Ranga 5. vietā esošā Sofija Kenina nav spēlējusi kopš jūnija pēdējās dienas, kad Vimbldonas 2. kārtā šokējoši 45 minūtēs zaudēja Medisonai Brenglei. Kenina kopš tā laika vairākus turnīrus izlaida pēdas savainojuma dēļ, bet uz Ņujorku gatavojās doties.

Tas tomēr nenotiks, jo pagājušā gada "Australian Open" čempionei prestižo turnīru izlaist liek koronavīrusa problēmas. Kenina bija Latvijas pirmās raketes Aļonas Ostapenko plānotā pāriniece šīs vasaras turnīros Ziemeļamerikā, ieskaitot arī "US Open", taču abām kopā tā arī nav sanācis uzspēlēt.

Kenina ir rangā augstāk esošā tenisiste un vienīgā Top 10 spēlētāja, kura nepiedalīsies "US Open". Vīriešu turnīrā lielāki zaudējumi, jo nespēlēs uzreiz trīs pirmā desmitnieka tenisisti – Rafaels Nadals, Dominiks Tīms un Rodžers Federers.

41 gadu vecā Venusa Viljamsa, kura "US Open" triumfēja 2000. un 2001. gadā, mājas "Grand Slam" izlaidīs kājas savainojuma dēļ. Viņa par nespēlēšanu Ņujorkā paziņoja vairākas stundas pēc māsas Serēnas izstāšanās.

Venusa šogad uzvarējusi tikai trīs mačos (3-9). Viņa šonedēļ pēc "wild card" iegūšanas spēlēja WTA 250 turnīrā Čikāgā, kur ar 2:6, 3:6 zaudēja taivānietei Sūvejai Šjē.

Viljamsa rangā noslīdējusi uz 147. vietu. Viņai sākotnēji bija nepieciešama "wild card", lai tiktu "US Open", taču veterāne pēc Kirstenas Flipkensas izstāšanās turnīrā iekļuva ar reitingu. Turnīra atlases brīdī viņa bija 108. vietā.


Novaks Džokovičs. Foto: US Open
19

Džokovičs triumfē trīs setos un izcīna 24. "Grand Slam" titulu

Par 2023. gada noslēdzošā "Grand Slam" turnīra "US Open" uzvarētāju aizvadītajā naktī Ņujorkā kronēts serbs Novaks Džokovičs, kurš trīs stundas ilgā cīņā ar 6:3, 7:6(5), 6:3 pieveica Daniilu Medvedevu. Tādējādi Džokovičs atstājis vēsturisku nospiedumu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko pakāpjas uz 16. vietu WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pakāpusies uz 16. vietu, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 143. pozīciju.
Koko Gofa. Foto: EPA/Scanpix
19

Gofa atspēlējas, uzspiež savu spēli un izcīna karjeras pirmo "Grand Slam" titulu

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā tuvojas noslēgumam gada pēdējais "Grand Slam" tenisā jeb "US Open". Sieviešu finālā laukuma saimniece Koko Gofa (WTA 6.) pārspēja otro raketi Arinu Sabaļenku - 2:6, 6:3, 6:2.