Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Stousura pēc 16 gadu pārtraukuma uzvar "US Open" dubultspēļu turnīrā

Stousura pēc 16 gadu pārtraukuma uzvar "US Open" dubultspēļu turnīrā
Šuaja Džana un Samanta Stousura. Foto: EPA/Scanpix

"US Open" dāmu dubultspēļu turnīrā uzvarēja Austrālijas un Ķīnas komanda Samanta Stousura/Šuaja Džana, finālā ar 6:3, 3:6, 6:3 apspēlējot ASV tīņu pāri Koko Gofa/Keitija Maknallija.

Abas komandas finālu sasniedza bez zaudētiem setiem. 17 gadus vecā Gofa un 19 gadus vecā Maknallija pirmoreiz spēlēja "Grand Slam" finālā. Amerikāņu komandā vājais posms bija Maknallija, abiem breikiem notiekot viņas servēšanas reizēs.

37 gadus vecā Stousura izcīnīja ceturto "Grand Slam" dubultspēļu titulu, otro reizi triumfējot Ņujorkā, kur viņai pirmā uzvara bija 2005. gadā ar amerikānieti Līzu Reimondu.

Stousura otro "US Open" dubultspēļu titulu izcīnīja 16 gadus pēc pirmā un 10 gadus pēc uzvaras vienspēļu turnīrā – Sema 2011. gadā Ņujorkā izcīnīja savu vienīgo individuālo "major" trofeju.

Džanai otrais "Grand Slam" tituls, abus iegūstot kopā ar Stousuru. Viņas 2019. gadā uzvarēja Stousuras dzimtenē Austrālijā.

Tāpat kā sieviešu vienspēļu turnīrs, arī dubultspēļu sacensības favorītēm bija neveiksmīgas. Finālā tikās ar 11. un 14. numuru izsētas komandas, titulu iegūstot zemākā numura īpašniecēm.

Gofa un Maknallija ceturtdaļfinālā ar 6:3, 7:6(1) pieveica ar pirmo numuru izsētās Vimbldonas čempiones Elīzi Mertensu un Sūveju Šjē.

Savukārt ar otro numuru izsētās "French Open" un olimpiskās čempiones Barbora Krejčīkova un Kateržina Sinjakova piedzīvoja fiasko jau 1. kārtā, kur ar 3:6, 4:6 zaudēja Magdai Linetei un Bernardai Perai.


Novaks Džokovičs. Foto: US Open
19

Džokovičs triumfē trīs setos un izcīna 24. "Grand Slam" titulu

Par 2023. gada noslēdzošā "Grand Slam" turnīra "US Open" uzvarētāju aizvadītajā naktī Ņujorkā kronēts serbs Novaks Džokovičs, kurš trīs stundas ilgā cīņā ar 6:3, 7:6(5), 6:3 pieveica Daniilu Medvedevu. Tādējādi Džokovičs atstājis vēsturisku nospiedumu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko pakāpjas uz 16. vietu WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pakāpusies uz 16. vietu, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 143. pozīciju.
Koko Gofa. Foto: EPA/Scanpix
19

Gofa atspēlējas, uzspiež savu spēli un izcīna karjeras pirmo "Grand Slam" titulu

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā tuvojas noslēgumam gada pēdējais "Grand Slam" tenisā jeb "US Open". Sieviešu finālā laukuma saimniece Koko Gofa (WTA 6.) pārspēja otro raketi Arinu Sabaļenku - 2:6, 6:3, 6:2.