Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Džokovičs piecu setu mačā uzvar Zverevu, "US Open" finālā tiksies ar Medvedevu

Džokovičs piecu setu mačā uzvar Zverevu, "US Open" finālā tiksies ar Medvedevu
Novaks Džokovičs. Foto: imago/Scanpix

ATP ranga līderis Novaks Džokovičs piektdienas vakarā 3,5 stundu ilgā "US Open" pusfinālā ar 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2 uzvarēja ceturto numuru Aleksandru Zverevu, nokļūstot uzvaras attālumā no kalendārā "Grand Slam". Serbijas atlēts svētdien finālā tiksies ar pasaules otro numuru Danilu Medvedevu, kurš vieglākā pusfinālā ar 6:4, 7:5, 6:2 apspēlēja Fēliksu Ožē-Aliasimu (ATP 15.).

Zaudējums 1. setā šajā "US Open" kampaņā Novakam Džokovičam kļuvusi par nelāgu tradīciju, tam notiekot četros no sešiem mačiem. Tiesa, viņš vienmēr spējis atspēlēties un pusfinālā prata triumfēt turnīra pirmajā piecu setu cīņā. Džokovičs 5. setā uzvarēja samērā komfortabli – viņš bija vadībā ar 5:0, kad Aleksandrs Zverevs tika pie pirmā geima. Saša pēdējā setā tikai vienreiz spēja nosargāt servi.

Zverevs pirms sešām nedēļām Džokoviču uzvarēja Tokijas olimpisko spēļu pusfinālā ar 1:6, 6:3, 6:1, pieliekot punktu Serbijas tenisista "Golden Slam" misijai. Noles kalendārā "Grand Slam" mēģinājumu Zverevs nespēja pārtraukt, jo Ņujorkā bija jātiekas "Grand Slam" mačā jeb "best of 5" formātā. Zverevs "Grand Slam" tenisā joprojām nav spējis pieveikt Top 10 spēlētājus (0-11), trīs no šiem zaudējumiem bijuši pret Džokoviču.

Džokovičs piektdienas vakarā guva karjeras 36. uzvaru piecu setu mačos (36-10), atkārtojot Ivanam Lendlam piederošo rekordu (36-22). Džokovičs ar Zvereva pieveikšanu atkārtoja vēl vienu rekordu – viņš sasniedza 31. "Grand Slam" finālu (20-10). Tikpat ir arī Rodžeram Federeram (20-11), bet trešais ar 28 fināliem ir Rafaels Nadals (20-8). Abi savainojumu dēļ šoreiz Ņujorkā nespēlēja.

Pirmajā pusfinālā uzvarētājs faktiski kļuva zināms 2. seta devītajā geimā, kad Fēlikss Ožē-Aliasims ar divām setbumbām nespēja izservēt setu un panākt neizšķirtu 1-1 setos. Pirmoreiz "Grand Slam" pusfinālā spēlējušais 21 gadu vecais kanādietis no 5:2 pozīcijas 2. setā zaudēja 11 no mača pēdējiem 13 geimiem, iespaidīgi sabrūkot pēc neizmantotajām setbumbām.

Daniils Medvedevs pirmo setbumbu pie 3:5 atvairīja ar sitienu no neērtās puses pa kreiso sānu līniju, bet otrās setbumbas izspēlē Fēliksam nesekmīgs izgājiens pie tīkla pēc pirmās serves – viņš bumbiņu nepārcēla pāri tīklam. Tiekot klāt "dropšotam" un bumiņu raidot pa diagonāli, Medvedevs ieguva breikbumbu, kuras izspēlē Ožē-Aliasimam "backhand" kļūda (gala līnijas auts).

Kanādietis nākamajā serves geimā ar četrām kļūdām palika uz nulles, bet pēc nokļūšanas iedzinējos ar 0:2 setos nepārsteidzoši bija vājš 3. setā. Medvedevs trešo reizi iekļuva "Grand Slam" finālā (0-2). Viņam tas otro reizi izdevās Ņujorkā (2019, 2021), Daniils finālu sasniedza arī šogad Austrālijā. Viņš abos finālos zaudējis leģendām – Ņujorkā Nadalam un Melburnā Džokovičam.

Džokovičs februārī Austrālijā bija pārāks ar 7:5, 6:2, 6:2. Viņš Medvedevu pieveicis abos "Grand Slam" dueļos (arī 2019. gadā "Australian Open" 4. kārtā ar 6:4, 6:7(5), 6:2, 6:3) un savstarpējo maču rēķinos ir vadībā ar 5-3.


, 2021-09-11 15:09, pirms 3 gadiem
Zvēru dārzs..nabaga serbs
, 2021-09-12 09:13, pirms 3 gadiem
Fenomenāls sportists! Ja vēl pamanīsies uzvarēt 4. pēc kārtas, tad pat lielākajiem pasaules Fedtārdiņiem aizvērs mutes.
Novaks Džokovičs. Foto: US Open
19

Džokovičs triumfē trīs setos un izcīna 24. "Grand Slam" titulu

Par 2023. gada noslēdzošā "Grand Slam" turnīra "US Open" uzvarētāju aizvadītajā naktī Ņujorkā kronēts serbs Novaks Džokovičs, kurš trīs stundas ilgā cīņā ar 6:3, 7:6(5), 6:3 pieveica Daniilu Medvedevu. Tādējādi Džokovičs atstājis vēsturisku nospiedumu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko pakāpjas uz 16. vietu WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pakāpusies uz 16. vietu, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 143. pozīciju.
Koko Gofa. Foto: EPA/Scanpix
19

Gofa atspēlējas, uzspiež savu spēli un izcīna karjeras pirmo "Grand Slam" titulu

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā tuvojas noslēgumam gada pēdējais "Grand Slam" tenisā jeb "US Open". Sieviešu finālā laukuma saimniece Koko Gofa (WTA 6.) pārspēja otro raketi Arinu Sabaļenku - 2:6, 6:3, 6:2.