Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"US Open" pusfināli: vai Radukanu un Fernandesa noorganizēs tīņu finālu?

"US Open" pusfināli: vai Radukanu un Fernandesa noorganizēs tīņu finālu?
Emma Radukanu. Foto: AP/Scanpix

Šonakt Ņujorkā tiks izspēlēti "US Open" sieviešu turnīra pusfināli. Pirmajā cīņā plkst. 2:00 būs WTA ranga 2. vietā esošās baltkrievietes Arinas Sabaļenkas tikšanās ar kanādieti Leilu Fernandesu (#73), bet pēc tam labāko noskaidros Grieķijas spēcīgākā tenisiste Marija Sakari (#18) un britu jaunā zvaigzne Emma Radukanu (#150).

● Otro reizi pēdējos trīs "Grand Slam" turnīros būs ne tikai jauna čempione, bet arī abas finālistes pirmoreiz spēlēs tik nozīmīgā mačā. Barbora Krejčīkova "Roland Garros" finālā ar 6:1, 2:6, 6:4 uzvarēja Anastasiju Pavļučenkovu.

● No šodienas maču dalībniecēm vistuvāk "Grand Slam" finālam bijusi Sakari, kura jūnijā pusfinālā Parīzē neizmantoja mačbumbu un neizservēja maču pret Krejčīkovu.

● Otro reizi pusfinālā spēlēs arī Sabaļenka (Vimbldonā ar 7:5, 4:6, 4:6 zaudēja Karolīnai Pliškovai), bet abas tīnes Radukanu un Fernandesa pirmoreiz tikušas tik tālu. Radukanu tika otro reizi spēlē "Grand Slam" turnīrā, iepriekš izceļoties ar astotdaļfinālu Vimbldonā.

● Pusfinālos iekļūstot 18 gadus vecajai Radukanu un 19 gadus vecajai Fernandesai, Ņujorkā pirmoreiz kopš 2009. gada pusfinālos ir divas tik jaunas spēlētājas. Pirms 12 gadiem izcēlās 19 gadus vecās Karolīna Vozņacki un Janīna Vikmaijere.

● Sabaļenka ir titulētākā no pusfinālistēm, sakrājot 10 titulus. Sakari un Fernandesai katrai ir viens WTA 250 tituls. Radukanu tikai ceturto reizi spēlē WTA turnīrā (debija bija pirms trim mēnešiem ar zaudējumu 1. kārtā Notingemā), pirmoreiz sasniedzot pusfinālu.

● Sabaļenka ir šogad uzvarām bagātākā spēlētāja, sakrājot 43 panākumus. Par vienu mazāk ir Krejčīkovai un ranga līderei Ešlijai Bārtijai. No pusfinālistēm otrais labākais rādītājs ir Sakari (32), Fernandesa guvusi 18, bet Radukanu astoņas.

● Radukanu vienīgā no pusfinālistēm četrinieku sasniegusi bez zaudētiem setiem, turklāt to paveikusi astoņos mačos, jo viņai bija jāspēlē kvalifikācijā.

● Radukanu mačs pret Sakari būs tikai otrā tikšanās ar Top 20 spēlētāju. Viņa pirmajā tādā cīņā vakar ceturtdaļfinālā ar 6:3, 6:4 pieveica 12. numuru Belindu Benčiču. Emmai ir perfekta 6-0 bilance pret Top 50 spēlētājām (12-0 setos).

● Fernandesa lūkos gūt jau trešo Top 5 uzvaru Ņujorkā, kur apspēlējusi gan divkārtējo čempioni Naomi Osaku (#3) trešajā kārtā ar 5:7, 7:6(2), 6:4, gan piekto raketi Eļinu Svitoļinu ceturtdaļfinālā ar 6:3, 3:6, 7:6(5).

● Ja pusfinālos uzvarēs Radukanu un Fernandesa, Ņujorkā būs pirmais tīņu "Grand Slam" fināls kopš 1999. gada "US Open", kur 17 gadus vecā Serēna Viljamsa ar 6:3, 7:6(4) uzvarēja 18 gadus veco Martinu Hingisu.


Novaks Džokovičs. Foto: US Open
19

Džokovičs triumfē trīs setos un izcīna 24. "Grand Slam" titulu

Par 2023. gada noslēdzošā "Grand Slam" turnīra "US Open" uzvarētāju aizvadītajā naktī Ņujorkā kronēts serbs Novaks Džokovičs, kurš trīs stundas ilgā cīņā ar 6:3, 7:6(5), 6:3 pieveica Daniilu Medvedevu. Tādējādi Džokovičs atstājis vēsturisku nospiedumu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko pakāpjas uz 16. vietu WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pakāpusies uz 16. vietu, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 143. pozīciju.
Koko Gofa. Foto: EPA/Scanpix
19

Gofa atspēlējas, uzspiež savu spēli un izcīna karjeras pirmo "Grand Slam" titulu

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā tuvojas noslēgumam gada pēdējais "Grand Slam" tenisā jeb "US Open". Sieviešu finālā laukuma saimniece Koko Gofa (WTA 6.) pārspēja otro raketi Arinu Sabaļenku - 2:6, 6:3, 6:2.