Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Galvenā favorīte Sabaļenka tiksies ar Ņujorkā pēdējo palikušo "Grand Slam" čempioni Krejčīkovu

Galvenā favorīte Sabaļenka tiksies ar Ņujorkā pēdējo palikušo "Grand Slam" čempioni Krejčīkovu
Arina Sabaļenka. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Otrdien Ņujorkā tiks izspēlēti "US Open" turnīra pirmie četri ceturtdaļfināli. Dienas mača godā Arinas Sabaļenkas tikšanās ar Barboru Krejčīkovu, šim mačam esot plānotam plkst. 2:00 trešdienas naktī pēc Latvija laika.

"French Open" uzvarētāja Barbora Krejčīkova ir vienīgā dāmu turnīru palikusī "Grand Slam" čempione, bet otrās pozīcijas īpašniece Arina Sabaļenka – rangā augstāk esošā spēlētāja un arī sacensību galvenā favorīte pēc astotdaļfinālu izspēles.

Šodienas mača uzvarētāja kļūs par sezonas uzvaru līderi – abām ir 42 panākumi, tikpat ir arī planētas pirmajai raketei Ešlijai Bārtijai, kura turnīru pabeidza ar fiasko jau 3. kārtā. Uzvarētāja arī tikai otro reizi iekļūs "Grand Slam" pusfinālā – Krejčīkovai tas šogad izdevās Parīzē, bet Sabaļenkai Vimbldonā.

"US Open" debitantei Krejčīkovai iepriekšējā mačā pret Garbinji Mugurusu (6:3, 7:6(4)) bija elpošanas problēmas. Sabaļenka Krejčīkovu pieveica abu vienīgajā iepriekšējā tikšanās reizē, pagājušā gada novembrī Lincas WTA 250 pusfinālā ar 7:5, 4:6, 6:3.

2019. gada pusfinālistei Eļinai Svitoļinai pretī stāsies vakar 19. dzimšanas dienu nosvinējusī Leila Fernandesa, kura ceļā uz pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu pieveica divas bijušās "US Open" čempiones – Naomi Osaku (5:7, 7:6(2), 6:4) un Andželiku Kerberi (4:6, 7:6(5), 6:2).

Svitoļina Kanādas kreili pagājušā gada martā ar 6:4, 7:5 pieveica Monterejā, arī toreiz sacenšoties uz cietā seguma. Fernandesa revanša gadījumā kļūtu par jaunāko "US Open" pusfinālisti kopš 2005. gada, kad pusfinālā 18 gadu vecumā iekļuva Marija Šarapova

2019. gada finālists Daniils Medvedevs turnīru aizvada "kruīzā", ceturtdaļfinālu sasniedzot bez zaudētiem setiem. Viņš ir vienīgais spēlētājs ar tādu sasniegumu, un vēl viena komfortabla uzvara no Krievijas pirmā numura tiek gaidīta arī šodien, kad viņš tiksies ar 117. vietā esošo Botiku van de Zandshulpu.

Nīderlandes tenisists negaidīti pirmoreiz "Grand Slam" turnīrā ticis tik tālu, turklāt to paveicis no kvalifikācijas. Tas nozīmē aiz muguras jau septiņus mačus. Botiks nospēlējis 27 setus (pamatturnīrā divas piecu setu cīņas), kamēr Medvedevam ir tikai 12 seti, nevienā nezaudējot vairāk par četriem geimiem.

Daudz interesantāks solās būt 21 gadu vecā kanādieša Fēliksa Ožē-Aliasima un 18 gadus vecā spāņa Karlosa Alkarasa duelis. Šajā cīņā jebkura uzvarētāja panākumu nevarētu nosaukt par pārsteigumu. Sekmīgākais spēlētājs pirmoreiz iekļūs "Grand Slam" pusfinālā. Ožē-Aliasims ir jau vienreiz spēlējis ceturtdaļfinālā, šovasar Vimbldonā zaudējot savam draugam Mateo Berretīni (3:6, 7:5, 5:7, 3:6).


, 2021-09-07 17:10, pirms 3 gadiem
Tā kā Ešlija jau atpūšas, Arinai jāņem turnīrs.
, 2021-09-07 17:41, pirms 3 gadiem
sm72 rakstīja: Tā kā Ešlija jau atpūšas, Arinai jāņem turnīrs.
hnz....es par Karolīnu!
Novaks Džokovičs. Foto: US Open
19

Džokovičs triumfē trīs setos un izcīna 24. "Grand Slam" titulu

Par 2023. gada noslēdzošā "Grand Slam" turnīra "US Open" uzvarētāju aizvadītajā naktī Ņujorkā kronēts serbs Novaks Džokovičs, kurš trīs stundas ilgā cīņā ar 6:3, 7:6(5), 6:3 pieveica Daniilu Medvedevu. Tādējādi Džokovičs atstājis vēsturisku nospiedumu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko pakāpjas uz 16. vietu WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pakāpusies uz 16. vietu, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 143. pozīciju.
Koko Gofa. Foto: EPA/Scanpix
19

Gofa atspēlējas, uzspiež savu spēli un izcīna karjeras pirmo "Grand Slam" titulu

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā tuvojas noslēgumam gada pēdējais "Grand Slam" tenisā jeb "US Open". Sieviešu finālā laukuma saimniece Koko Gofa (WTA 6.) pārspēja otro raketi Arinu Sabaļenku - 2:6, 6:3, 6:2.