Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ostapenko un Kičenoka zaudē Maiami dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālā

Ostapenko un Kičenoka zaudē Maiami dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālā
Aļona Ostapenko. Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko sezonas pirmo izbraukumu uz Ziemeļameriku pabeidza ar zaudējumu Maiami WTA 1000 dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālā, kur kopā ar Ukrainas spēlētāju Ludmilu Kičenoku zaudēja amerikānietes Betānijas Matekas-Sendsas un polietes Igas Švjontekas pārim – 1:6, 4:6.

Aļona Ostapenko iepriekš Maiami bija zaudējusi visos trīs mačos, bet šogad beidzot guva pirmo uzvaru, kad 1. kārtā ar 3:6, 6:2, 10:6 uzvarēja Beļģijas un ASV pāri Kirstena Flipkensa/Koko Vandevei. Aļonai ar pārinieci bija seta un breika deficīts.

2. kārtas mačs nebija jāspēlē, jo pleca savainojuma dēļ no turnīra izstājās Simona Halepa, kura pirms tam kopā ar Vācijas veterāni Andželiku Kerberi sakāva Maiami čempiones Elīzi Mertensu un Arinu Sabaļenku (7:5, 7:5).

Izlaižot 2. kārtas maču, sanāca netipiski ilga pauze starp mačiem – pirmā cīņa notika pirms piecām dienām. Ostapenko un Kičenoka šodienas zaudējumu cieta tikai 61 minūti ilgušā mačā. Viņas 1. setā vienīgo geimu ieguva uzņemšanā, bet 2. setā nenosargāja breika pārsvaru, no 4:1 zaudējot piecos geimos pēc kārtas.

Ostapenko titulētajai Matekai-Sendsai, kurai ir 27 dubultspēļu tituli, zaudējusi visās četrās cīņās – trīs reizes ar dažādām pāriniecēm WTA turnīros un vienreiz Federācijas kausā kopā ar Anastasiju Sevastovu.

Tikšana līdz Maiami ceturtdaļfinālam ļāva nopelnīt 215 reitinga punktus. Ostapenko nākamajā nedēļā tomēr nepiedalīsies WTA 500 turnīrā Čārlstonā, tāpēc viņai nākamās spēles būs 16. un 17. aprīlī Jūrmalā Latvijas izlases sastāvā Federācijas kausa mačā pret Indiju.


Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.