Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Ozols

Sevastova: "Zaudējums trīs stundu mačā sāpētu vēl vairāk"

Sevastova: "Zaudējums trīs stundu mačā sāpētu vēl vairāk"
Anete Kontaveita un Anastasija Sevastova. Foto: Priit Mürk/ERR

"Merks Cup" tenisa turnīru Igaunijā ar zaudējumu sākusi Anastasija Sevastova (WTA 43.). Latviešu tenisiste mājiniecei Anetei Kontaveitai (WTA 22.) piekāpās ar 1:6, 2:6, un pēc spēles sarunā ar Sportacentrs.com Sevastova atzina, ka nebija domājusi, ka igauniete tādā tempā spēs aizvadīt divus setus.

"Domāju, ka viņa ļoti labi spēlēja. Man nebija daudz iespēju, varbūt nedaudz nepaveicās, un tāpēc uzvarēju tikai trīs geimus. Beigās sāku spēlēt labāk, bet arī tur nepaveicās," pēc zaudējuma teic Sevastova. Otrā seta beigās Sevastova spēja atspēlēt pat divas mačbumbas un panākt 2:5. “Varbūt pietrūka laika, laukums ir nedaudz citādāks – tikai vienu reizi šeit trenējos. Domāju, ka Kontaveita laukumu zina daudz labāk. Bija grūti, bet rītdien ir vēl viena spēle."

"Viņa bija gatava uz pilnīgi visu, ko darīju. Redzēju to un gribēju kaut ko mainīt, bet nesanāca. Jā, varbūt man vajadzēja ātrāk spēlēt, nedot viņai pārāk daudz laika, bet viņa kustējās ļoti labi, nepieļāva daudz kļūdu – liekas, ka visā spēlē pieļāva tikai kādas piecas sešas kļūdas -, arī servēja diezgan solīdi. Ja tā turpinās spēlēt, Kontaveitai ir iespējas," pretinieces sniegumu slavē Sevastova.

Īstenībā domāju, ka viņa šādā tempā neizturēs divus setus, jo dažreiz pretinieces sabrūk, un tad varu iegūt kādas iespējas otrajā setā, bet viņa šodien tikai beigās iedeva, tomēr tad ir grūti ko saglābt. Beigās pati sāku spēlēt, varbūt viņai bija mandrāža – gribēja ātrāk spēli pabeigt.”

“Treneri pārtraukuma laikā teica, lai servēju viņai ķermenī, lai cīnos par katru bumbu, nepieļauju tik daudz kļūdu -labāk lai pretiniece to izdara. Viņa man nedeva daudz iespēju, tāpēc mačs bija tik grūts.” Kontaveita ir uzbrukuma stila spēlētāja, tomēr Sevastova piebilda, ka igauniete arī ļoti labi pārvietojas pa laukumu. "Viņa arī skrien ļoti labi. Viņai “Grand Slamos” ir iespējas tikt pat ļoti tālu.”

“Man liekas, ka neviena pretiniece šeit nav ērta. Kad spēlēju ar Kaju Kanepi, arī tad nav ērti. Viņai šeit nav ko zaudēt, spēlē mājās, tāpēc mums ir grūtāk," viedokli par rītdienas pretinieci pauž Sevastova. “Nedomāju, ka šis ir paraugturnīrs. Neredzēju baigi daudz paraugpunktu, visas bumbas bija svarīgas.”

“Vienreiz finālā zaudēju ar 0:6, 0:6 [2016. gadā pret Simonu Halepu "Bucharest Open" finālā]. Mēs tiešām cīnījāmies, un zaudēju 55 minūtēs. Zaudējums trīs stundu mačā, domāju, sāpētu vēl vairāk. Visu cieņu, ko viņa šodien izdarīja. Man nepatīk zaudēt, bet ir forša sajūta, ka mūs skatās tik daudz cilvēku. Cerams, ka rītdien spēlēšu labāk un būs vairāk iespēju.”

“Tagad jūtos labāk nekā pirms gada, mainot tik bieži segumus. “Hard” segumi ir dažādi. Šeit nav tāds “hard” segums kā Liepājā, tāpēc vajag dažas dienas, lai pierastu," teic tenisiste. “Mainīšu atkal segumu, jo spēlēšu turnīrā Prāgā. Cerams, ka uz māla nezaudēšu 55 minūtēs.”

Uz Tallinu Sevastova brauca ar automašīnu, ceļā no Liepājas pavadot septiņas stundas. “Tas bija diezgan ilgi. Atbraucām pirmdien vakarā. Vakar patrenējamies, bet šodien jau spēlējam.” Viņa arī atzina, ka uztraukums neesot bijis, kā arī norādīja, ka skatītāju klātbūtnē ir prieks spēlēt. Sevastova Vācijā nesen aizvadīja turnīru angārā. “Domāju, ka tā bija interesantākā vieta, kur esmu spēlējusi. Jūrmalā arī bija forši spēlēt, bet angārs Berlīnē bija kaut kas cits."

Varu pateikt, ka esmu labā fiziskajā formā. Man nekas nesāp, labi kustos. Šodien arī it kā labi kustējos, bet nesanāca. Domāju, ka turnīriem esmu gatava," teic Sevastova.


, 2020-07-29 21:07, pirms 4 gadiem
Tiešām? Laikam jau tā ir. Ja piesmej ātri, tad varbūt pat neko nepamani. Bet ja dukurē 3h, nu tad cita lieta! Bet, ja nopietni, tad, jo sievišķīgāka tenisiste, jo neprognozējamāks iznākums. No offence!
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi/Estonian Tennis Association

Vismane sasniedz W35 ceturtdaļfinālu Spānijā

Katalonijas pilsētā Terasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/8 finālā uzvarēja Jekaterinu Reingoldu - 6:2, 7:6(3).