Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Ozols

Ostapenko nikna uz tiesnesi: "Bija ļoti nepatīkami, ka viņš neredzēja"

Ostapenko nikna uz tiesnesi: "Bija ļoti nepatīkami, ka viņš neredzēja"
Aļona Ostapenko. Foto: Priit Mürk/ERR

Emocijām vētrainā mačā Aļona Ostapenko (WTA 41.) ar 3:6, 4:6 piekāpās mājiniecei Kajai Kanepi (WTA 99.). Pēc emocionālās "Merks Cup" turnīra spēles sarunā ar Sportacentrs.com Ostapenko atzina, ka neuzskata, ka tik zema līmeņa tiesnesim vajadzētu tiesāt šādu spēli.

Uz pēcspēles interviju Ostapenko atnāca diezgan smaidīga un mierīga, lai gan pirms stundas kortā viņa nespēja valdīt emocijas un dusmas uz tiesnesi. “Bija ļoti nepatīkami, ka tiesnesis neredzēja. Bija ļoti daudz strīdīgu momentu. Man liekas, ka daudzi redzēja, kā tur bija," pēc zaudējuma teic Ostapenko.

Tenisiste vēl atzina, ka tiesnesis kļūdījās tieši izšķirošajos brīžos, kas ļoti ietekmēja spēles ritējumu. “Vienas, divas, trīs reizes tā var gadīties, bet ne jau desmit. Izšķirošajos momentos viņš iedeva punktus igaunietei, kas nebija patīkami. Pēc tiem strīdīgajiem lēmumiem bija grūti atgriezties spēlē. Spēle varēja pagriezties pavisam citā virzienā.”

Ostapenko arī pauž to, ka, strīdoties ar tiesnešiem, viņai zūd koncentrācija. “Šodien savas emocijas novirzīju tur, kur to nevajadzēja. Manuprāt, tādā līmenī, kā mēs spēlējām, tiesneši nedrīkst tik bieži kļūdīties. Jābūt augstākam tiesāšanas līmenim. Man šķiet, ka šis tiesnesis WTA tūrē netiesā, bet gan zemākā līmenī – laikam ITF turnīros.”

Lai gan Latvijas tenisistei uz korta bija grūti valdīt emocijas, raketes dauzīšana nebija viņas plānos. “Raketes dauzu mazāk. Varu kārtīgi izlamāties. Protams, daudziem tas nepatīk, bet esmu ļoti emocionāls cilvēks un nevaru to visu turēt sevī iekšā, jo tad būtu vēl grūtāk spēlēt. Domāju, ka šādos brīžos emocionāli cilvēki mani sapratīs.”

“Man bija breikbumbas, bet viņa servēja ļoti labi, it īpaši pirmajā servē. Biju spēlējusi pret viņu iepriekš, bet tagad tas ir viņas mājās un iekštelpās, kur ir daudz vieglāk servēt, jo nav ne vēja, ne saules. Nebiju spēlējusi ļoti ilgi. Varbūt dažos brīžos centos servēt tā, lai trāpītu laukumā par 100%, nevis riskēt. Tā tomēr ir draudzības spēle, ko vairāk izmanto kā treniņu. Kā teicu, grūti spriest, jo nebiju ilgi spēlējusi. Treniņi un mači ir pilnīgi dažādi. Šeit jau ir tuvāk turnīram," treniņus un sacensības salīdzina Ostapenko.

Dzīvē esmu līdere. Man nekur nepatīk zaudēt – vai tas ir teniss, vai kāds cits sporta veids. Es vienmēr cīnīšos līdz galam. Šodien biju ļoti neapmierināta ar tiesnesi. Protams, emocijas patraucēja otrajā setā gūt labāku rezultātu. Pēc spēles biju vairāk dusmīga uz tiesāšanu pirmajā setā.”

Pārtraukumos Ostapenko aktīvi apspriedās ar savu mammu un padomdevējiem. “Viņi teica, lai es spēlēju mierīgi. Tā ir tikai draudzības spēle, un mēģini to izbaudīt. Uztvert to, kā treniņu, bet es biju ļoti dusmīga. Teicu – kamēr tiesnesi nesamainīs, nevarēšu spēlēt.”

“Var teikt, ka epizodiski biju uz laukumu, tad es nebiju uz laukuma. Protams, lai spēlētu labā līmenī uz laukuma jābūt vienmēr. Kad nespēlē nevienu turnīru piecus mēnešus, viss ir pilnīgi citādāks. Man ļoti sen nebija bijis tik liels pārtraukums.”

“No sākuma teica, ka mēs spēlēsim uz “hard” seguma, bet pilnīgi citā arēnā. Tad teica, ka spēlēsim uz māla. Biju priecīga, jo trenējos uz māla. Pēdējā laikā “hard” segums man galīgi nepatīk. Varbūt uz šī seguma man ir labi rezultāti, bet man nepatīk spēlēt uz “hard”. Ilgāku laiku trenējos uz māla, biju priecīga, bet divas dienas pirms turnīra paziņoja, ka būs tomēr “hard”. Godīgi sakot, mans garastāvoklis tobrīd krietni pasliktinājās, jo es ļoti gribēju spēlēt uz māla. Varbūt pirms tam man tik ļoti māls nepatika, bet tagad esmu sapratusi, kā spēlēt uz šī seguma," savu iecienītāko segumu nosauc Ostapenko.

“Man liekas, ka tas būs citādāks mačs, jo Anete visu maču spēlē vienādi. Manuprāt, viņa neservē tik spēcīgi kā šodienas pretiniece, un viņa spēlē agresīvi. Kanepi servēja vietās, kur bija ļoti grūti atgriezt bumbu. Rītdien šajā jomā būs vieglāk, lai gan zinu, ka Kontaveita arī servē labi, tomēr nedaudz lēnāk," rītdienas pretinieci analizē Ostapenko.


, 2020-07-29 22:33, pirms 4 gadiem
Jā, arī mēs pa tv redzējām tās mīlzīgās zemā līmeņa tiesneša "kļūdas". Skumji, ka cilvēks nesaprot...
, 2020-07-29 22:35, pirms 4 gadiem
Saprotams sašutums, bet derētu iemācīties ātrāk izlādēt negatīvās emocijas un tad vairs neatcerēties. Lai nevelkas pakaļ un nebremzē domāšanu. Pārslēgties uz jaunu realitāti. No savas pieredzes saku.
, 2020-07-29 22:52, pirms 4 gadiem
Alonai beidzot ir jāsāk saprast, ka domstarpības par tiesāšanu visos sporta veidos būs vienmēr, arī tiesneši kļūdās, protams. Ir jāspēj tam pārkāpt pāri un tupināt cīņu. Aļonas gadījumā kārējo reiz redzējām, ka šādas situācijas viņu izsit no sliedēm pēc kā viņa parasti vairs nespēj saņemties. Psiholoģijai sportā ir milzīga nozīme.
, 2020-07-30 00:13, pirms 4 gadiem
Tiesnešiem vienmēr ir taisnība kaut ari tā patiesība nav, jauna paaudze pie kā viņa piederas to nesaprot, ir jāprot ari pielāgoties, nevis sākt trakot.
, 2020-07-30 09:18, pirms 4 gadiem
Nu Aļonai ar to acumēru ir pašvaki - viņas pieprasītie videoatkārtojumi turnīros parasti pierāda, ka Aļona kļūdās. Un psihoterapeits sen prasās...
, 2020-07-30 09:41, pirms 4 gadiem
Aļonai varu ieteikt vienu labu paņēmienu - ja tiesnesis nokļūdās, tad par spīti viņam ietriec kortā bumbu vēl labāk, spēcīgāk, izcīni tos punktus vēl pārliecinošāk... Tas, ka psiho kā maza meitene, pierāda tikai brieduma trūkumu. nav ko sēpties aiz "nepatīk zaudēt, esmu līdere, cīnos visās situācijās"..
Atceros, spēlēja tāds futbolists Zidāns. Manuprāt, labākais pasaulē... Viņš nekad nestrīdējās ar tiesnešiem, netēloja, nesimulēja pārkāpumus un nediskutēja par "stūris vai auts" situācijām.. vienkārši mierīgi, ar smaidu uz lūpām izdarīja savu darbu un krāmēja pilnus vārtus ar bumbām.. Tāpat basketbolā 'Maikls Džordans.. lūk tie ir izcilnieki.. bet te - bērnudārzs un, šķiet, mīksta audzināšana
, 2020-07-30 10:27, pirms 4 gadiem
Biju Tallinā, nu varbūt ar 1 bumbu tiesnesis nokļūdijās, pārējās bija laukumā..., tiešām neērti palika par Aļonas gājieniem.
Labi, ka tiesnesis savaldijās un nesāka viņai pie katras dubultkļūdas jautāt "vai Tu redzi tīklu"???
, 2020-09-23 16:22, pirms 4 gadiem
Es laikam redzeju speli, kur Ostapenko vs. Ostapenko.. Speli tiesi pret sevi. Tadu servi jau kuro menesi? Sorry 7-10 double faults.. machos.. nu nav normali.. jau kadu pusgadu neesmu redzejis uzlabojumu serve.. Un nezinu, kas ir jaunatne pec sasniegumiem, bet nu Stephens, Bouchards u.c. kompanija, bet lielam uzvaram vairs nerada nekadu tenisu..
, 2020-09-23 16:29, pirms 4 gadiem
Bet prieks par panajumu, un cerams pakapsies ranga un motivacija
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.