Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sevastova uzvar 10 geimos pēc kārtas un kvalificējas Madrides turnīram

Sevastova uzvar 10 geimos pēc kārtas un kvalificējas Madrides turnīram
Anastasija Sevastova. Foto: Zuma Press/Scanpix

Madrides WTA 1000 kvalifikācijas turnīrā ar pirmo numuru izsētā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova (WTA 54.) otrajā kārtā jeb finālā ar 6:1, 7:5 apspēlēja 18 gadus veco Ukrainas tenisisti Martu Kostjuku (WTA 77.), ceturto reizi tiekot pie ceļazīmes uz Madrides pamatturnīru, kuru sāks pret citu kvalifikācijas veiksminieci Anu Bogdanu (WTA 102.).

Anastasija Sevastova pagājušajā gadā tolaik rangā vēl otrajā simtā bijušajai Kostjukai ar 3:6, 6:7(5) zaudēja "US Open" 2. kārtā. Ukraiņu tīne uz Madrides maču ieradās ar jaunu rekordu WTA rangā, to iegūstot pēc pagājušajā nedēļā sasniegtā WTA 250 pusfināla Stambulā.

Kostjuka Ņujorkas mačā dominēja ar agresīvu un pietiekami precīzu tenisu, lai tiktu galā ar Sevastovas aizsardzību. Šodien Madridē bija citādāks mačs, jo Sevastova darbojās aktīvāk nekā "US Open" sakāvē, neļaujot Martai spēli diktēt tik daudz, un izmantoja mača lielāko daļu bāli nospēlējušās ukrainietes precizitātes.

Sevastova 1. setā vienīgo geimu zaudēja pašā cīņas ievadā uzņemšanā, bet pēc tam uzvarēja visos pārējos geimos, ieskaitot ļoti ilgu piekto geimu, kurā Kostjuku nobreikoja ar astoto breikbumbu, kad Kostjuka ar raidījumu tīklā pabeidza diagonālu sitienu sacensību.

Kostjukai pirms 2. seta bija medicīnas pārtraukums kreisā ceļgala problēmas dēļ. Sevastovas pēc kārtas uzvarēto geimu sērija bija sasniegusi 10, kad Kostjuka "pamodās". Servējot pie 6:1 un 4:0, Sevastova palika tukšā. Kostjuka geimu sāka ar "dropšotu", Sevastovai pēc tam divas kļūdas, bet geima beigās neizdevās atvairīt pretinieces uzbrukumu.

Kostjuka tobrīd spēlēja savu mača labāko tenisu, un Sevastova nespēja nosargāt arī otro breiku. Viņa pie 5:3 neizservēja maču, šajā geimā uzvarot tikai vienā izspēlē. Kostjuka breiku noformēja ar rezultatīvu Sevastovas pirmās serves atsišanu. Kostjuka 10. geimā ar pie tīkla noīsinātu bumbiņu atspēlēja mačbumbu un drīz panāca neizšķirtu 5:5.

Sevastova ar "sauso" geimu tika priekšā ar 6:5. Šķita, ka tiks spēlēts taibreiks, taču Kostjuka ar kārtējo kļūdu sēriju 12. geimā servi zaudēja no 30:0 pārsvara. Viņai divas kļūdas pēc kārtas, pēc tam nesekmīgs izgājiens pie tīkla, un Sevastova ar apvedošo sitienu ieguva otro mačbumbu, kuras izspēlē Kostjukai auts, sitot no labās puses.

Sevastova WTA kvalifikācijā spēlēja pirmoreiz kopš 2016. gada augusta, kad kvalificējās WTA 500 turnīram Ņūheivenā. Viņa ceturto reizi iekļuva Madrides pamatturnīrā (7-3 bilance), kur labāko rezultātu sasniedza debijā 2017. gadā, tiekot līdz pusfinālam.

Pārvarot kvalifikāciju, Sevastova aizstāvējusi 30 no pirms diviem gadiem Madridē ar 3. kārtas sasniegšanu nopelnītajiem 120 punktiem. Sevastova pamatturnīru sāks pret ranga 102. vietā esošo rumānieti Anu Bogdanu, kura arī spēlēja kvalifikācijā. Viņa Bogdanai februārī ar 6:4, 3:6, 3:6 zaudēja WTA turnīrā Melburnā.

Marcinkeviča Portugālē pārtrauc piecu zaudējumu sēriju

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkeviča (WTA 278.) Oeirašas ITF W25 turnīra 2. kārtā ar 7:6(4), 6:1 uzvarēja Itālijas spēlētāju Martinu Spigarelli (WTA 659.), kura pie rezultāta 6:5 neizservēja 1. setu un salūza.

Diānai tā izdevās pārtraukt piecu zaudējumu sēriju un gūt gada pirmo uzvaru W25 turnīros. Viņai abas iepriekšējās uzvaras bija martā W15 turnīrā Manakorā. Marcinkeviča māla seguma turnīrā Oeirašā izsēta ar devīto numuru, turnīru sākot no 2. kārtas. Viņa ar šodienas uzvaru nopelnīja piecus WTA reitinga punktus.

Portugālē spēlē arī Kamilla Bartone (WTA 710.), kura guvusi jau četras uzvaras – divas kvalifikācijā un divas pamatturnīrā. Viņa šodien ar 6:3, 7:6(11) pieveica čehieti Džesiku Malečkovu (WTA 298.), kura izsēta ar 13. numuru un spēlēja pirmo maču turnīrā.

Bartone pirmoreiz divas uzvaras guvusi vienā turnīrā, kas ir augstākā līmenī par W15 kategoriju, ar šo sasniegumu nopelnot sešus punktus.


, 2021-04-28 18:11, pirms 3 gadiem
Labi ka tā,no 4:0 mistiski sāka zaudēt otrajā setā.
, 2021-04-28 22:40, pirms 3 gadiem
Ja abas tiks pāri nākamai kartai tad nopelnīs tikties vienai pret otru.
, 2021-04-29 00:15, pirms 3 gadiem
Bogdana baigi kapājās pagājušonedēļ. Labi spēlēja, jācer uz nogurumu
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
21

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.