Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Vismanei Liepājā "sausā" uzvara, Špakai lielākais panākums ITF turnīros

Vismanei Liepājā "sausā" uzvara, Špakai lielākais panākums ITF turnīros
Daniela Vismane. Foto: LTS/Kaspars Volonts

Liepājas ITF W25 pamatturnīra pirmajā kārtā trešdien uzvaras guva Daniela Vismane, kurai sezonas otrā "sausā" uzvara, un Patrīcija Špaka, kura savā kontā ierakstīja tikai otro panākumu ITF pamatturnīros. Abas nopelnīja septiņus WTA reitinga punktus. Savukārt kvalifikācijas barjeru no mūsu tenisistēm pārvarēja tikai Kamilla Bartone.

Liepājā pagājušā gada janvārī notika W15 turnīrs uz cietā seguma hallē. Toreiz par čempioni pārsteidzoši kļuva 18 gadus vecā liepājniece Elza Tomase, kurai negaidītais triumfs izdevās ITF debijā. Šonedēļ Liepājā notiek augstāka līmeņa (W25) turnīrs uz māla seguma, kur ar pirmo numuru bija izsēta krieviete Valentīna Ivahņenko (#288). Viņai turnīrs jau beidzies, ar 2:6, 3:6 graujoši zaudējot Vācijas spēlētājai Annai Zajai (#448).

Latvijas tenisistes šajā turnīrā varēja iekļūt tikai ar "wild card" palīdzību vai caur kvalifikāciju. Īpašo ielūgumu saņēma trīs spēlētājas – Daniela Vismane (#488), kā arī liepājnieces Tomase (#1127) un WTA rangā nebijusī Patrīcija Špaka. Kvalifikācijas turnīrā piedalījās 14 Latvijas spēlētājas, bet mērķi sasniedza tikai viena – Kamilla Bartone (#648). Viņa un Tomase pamatturnīru sāks rīt, bet Vismane un Špaka sekmīgi spēlēja šodien.

Vismane 58 minūtēs guva sezonas otro "sauso" uzvaru, apspēlējot zviedrieti Faniju Estlundu (#508). Skandināvijas tenisiste nevienu geimu nespēja iegūt, neskatoties uz sakrātiem 27 punktiem. Vismane arī atspēlēja abas breikbumbas. Vismane "sauso" uzvaru guva arī savā iepriekšējā turnīrā Monastīrā, kur W15 sacensību 1. kārtā tukšā atstāja mājinieci Sāru Lisu Obertānu, kura nav bijusi WTA rangā un zaudējusi visos astoņos mačos ITF pamatturnīros. Vismanei šonedēļ ir sezonas pirmais W25 turnīrs.

Špaka ar rezultātu 2:6, 6:3, 6:4 uzvarēja Nīderlandes tenisisti Sūzanu Lamensu (WTA 375.), kurai pirms diviem gadiem ar 1:6, 2:6 bezcerīgi zaudēja W15 turnīrā Pērnavā. 18 gadus vecā kreile šodien revanšējās ar sekmīgu spēli aizsardzībā. Špaka 3. setā pie 5:3, neizservēja maču, bet nākamajā geimā pie 5:4 uzņemšanā sagaidīja četras pretinieces kļūdas. Lamensa no 15:40 ar pirmo servi atspēlēja pirmo mačbumbu, bet pēc tam pieļāva dubultkļūdu. Špaka tā guva tikai otro uzvaru ITF pamatturnīros, pirmā bija pirms diviem gadiem Pērnavā.

Marcinkeviča, Podžus un Ozoliņš zaudē ārzemēs

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkeviča (283.) W25 turnīrā Otočecā uz māla seguma ar 2:6, 6:3, 3:6 zaudēja Burundi spēlētājai Sadai Nahimanai (WTA 436.), Slovēnijā ciešot ceturto zaudējumu pēc kārtas. Marcinkevičai šosezon W25 turnīros nelāga 2-10 bilance.

Mārtiņš Podžus (ATP 447.) nepārvarēja 1. kārtu Novomoskovskā, kur bija izlikts ar otro numuru M15 turnīrā uz māla. Viņš ar 7:5, 3:6, 4:6 zaudēja vietējam tenisistam Ņikitam Maštakovam (ATP 623.). Mārtiņam Ukrainā ir sezonas otrais izbraukums. Viņš februārī un martā piedalījās sešos M15 turnīros Šarmelšeihā, kur vienreiz sasniedza finālu. Latvijas otrajam numuram šogad neitrāla 7-7 bilance, 1. kārtā zaudējot četros no septiņiem turnīriem.

Neveiksmi M15 turnīrā Hēraklejā uz cietā seguma piedzīvoja Kārlis Ozoliņš (ATP 987.), kurš 18 gadus vecu spēlētāju cīņā ar 7:6(5), 3:4 piekāpās Lielbritānijas spēlētājām Artūram Ferijam (ATP 1105.), nespējot aizvadīt pilnu maču. Lai uzvarētu 1. setā, Ozoliņam vajadzēja atspēlēt breiku (1:4) un vienu setbumbu (pie rezultāta 5:6 ar servi). Ozoliņš šogad sakrājis tikai trīs uzvaras (3-10).


, 2021-05-26 20:54, pirms 3 gadiem
Pirms turnīra neviena(!!!) paša raksta par turnīru kā tādu. Tāda sajūta, ka katrā LV miestā šādi sētinieki notiek, nav jēgas iespringt rakstam. Kauns, puikas, kauns.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.