Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Marcinkeviča un Podžus ITF turnīros komfortabli uzvar Francijas spēlētājus

Marcinkeviča un Podžus ITF turnīros komfortabli uzvar Francijas spēlētājus
Diāna Marcinkeviča. Foto: Oeiras Open

Otrdien pirmās kārtas barjeras ITF turnīros ar 25 tūkstošu ASV dolāru balvu fondu pārvarēja Diāna Marcinkeviča un Mārtiņš Podžus, kuri šonedēļ spēlē attiecīgi Francijā un Austrijā.

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkeviča (WTA 290.) spēlē Kontaminas-Monžuā W25 turnīrā uz cietā seguma, Francijā būdama izlikta ar piekto numuru. Viņa pirmajā cīņā 69 minūtēs ar 6:4, 6:3 apspēlēja vietējo tenisisti Margo Oranžu (WTA 830.). Diāna saservēja 11 eisus un tikai vienreiz zaudēja geimā ar savu servi.

Marcinkeviča ceturto reizi pēc kārtas pārvarēja 1. kārtas barjeru W25 turnīrā, par ko pienākas septiņi reitinga punkti. Viņai pirms tam bija četri W25 turnīri pēc kārtas bez uzvarām. Marcinkevičai šogad labākais rezultāts ir pusfināls jūnija beigās W25 turnīrā Klostersā.

Latvijas vīriešu tenisa otrais numurs Mārtiņš Podžus (ATP 458.) izsēts ar ceturto numuru Kontingbrunnas M25 turnīrā uz māla seguma. Viņš pirmajā mačā Austrijā ar 6:0, 6:1 sagrāva francūzi Ronanu Žonkūru (ATP 681.), uzvaru svinot pēc nospēlētām 49 minūtēm. Pretiniekam bija tikai viena breikbumba (neizmantota).

Podžus šogad tikai otro reizi startē M25 turnīrā, arī pirmais notika Austrijā, kur viņš pagājušajā nedēļā guva vienu uzvaru Telfsā (viens ATP reitinga punkts). Tur labāk izdevās nostartēt dubultspēļu turnīrā, triumfējot kopā ar mājinieku Nīlu Oberlaitneru.

Margarita Ignatjeva (WTA 942.) ar reitingu tika Maskavas W15 turnīrā uz māla seguma, kur 1. kārtā ar 0:6, 4:6 zaudēja ar sesto numuru izsētajai Uzbekistānas tenisistei Niginai Abduraimovai (WTA 584.).

Ignatjevai Krievijas galvaspilsētā bija sezonas piektais W15 līmeņa pamatturnīrs (3-5). Viņa pirmajos trīs turnīros – divreiz Šimkentā un vienreiz Baņalukā – sasniedza 2. kārtu. Savukārt bez uzvarām nospēlēts Viļņā un Maskavā.


Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
21

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.