Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Latvijas un Kanādas dueli ievadīs Semeņistajas un Fernandesas mačs

Latvijas un Kanādas dueli ievadīs Semeņistajas un Fernandesas mačs
Darja Semeņistaja. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Latvijas un Kanādas sieviešu tenisa izlašu dueli Billijas Džīnas Kingas kausa kvalifikācijā piektdien ievadīs Darjas Semeņistajas un Leilas Fernandesas mačs, noskaidrojās ceturtdien notikušajā izlozē. Pēc tam kortā dosies Daniela Vismane un Rebeka Marino.

Pirmā spēle Vankūverā sāksies plkst.15.45 jeb sestdienā plkst.1.45 pēc Latvijas laika. Sestdien savā starpā cīnīsies Vismane un Fernandesa, kā arī Semeņistaja un Marino. Dubultspēlēs Diāna Marcinkēviča kopā ar Līgu Dekmeijerei cīnīsies pret Gabrielu Dabrovski un Kerolu Džao.

Semeņistaja WTA rangā ieņem 389. vietu, bet Fernandesa ir augstajā 21. pozīcijā, savukārt Vismane ir 267. vietā, bet Marino - 111. pozīcijā.

Aļona Ostapenko (WTA 11.) šajā duelī Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt plaukstas savainojuma dēļ, bet Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova (WTA 119.) februāra sākumā uz nenoteiktu laiku pārtrauca tenisistes karjeru, lai pilnvērtīgi izārstētu sakrājušās traumas.

Tāpēc sastāvā iekļauta Vismane (WTA 267.), Marcinkēviča (WTA 281.) un Semeņistaja (WTA 389.), kā arī 38 gadus vecā dubultspēļu speciāliste Dekmeijere, kura šobrīd pasaules rangā vienspēlē ieņem dalītu 1326.vietu un dubultspēlē - 1077.vietu.

Kanādas sastāvā būs Fernandesa (WTA 21.), Dabrovski (WTA 9. - dubultspēlēs), Marino (WTA 111.) Džao (WTA 285.) un Fransuāza Abanda (WTA 471.).

Šo abu sastāvu tenisistes vienspēlēs savā starpā tikušās tikai divas reizes. Semeņistaja šogad Kankūnā W-25 turnīra pirmajā kārtā pārspēja Džao, bet 2013. gadā Prāgas ITF 100 000 kvalifikācijā Marcinkēviča piekāpās Dabrovski.

Spēles notiks uz cietā seguma laukumiem, līdzīgos tiem, kādos Latvija iepriekšējā gadā spēlēja ar ASV. Līdzīgi apstākļi ir arī "Arēnā Rīga", kur Latvijas sieviešu izlase jau ir aizvadījusi spēles.

Latvijas izlase izlozē bija starp neizsētajām komandām, bet Kanādai bija septītais numurs.

Astoņas kvalifikācijas uzvarētājas iekļūs finālturnīrā, bet zaudētājas cīnīsies "play-off" kārtā, lai saglabātu iespēju arī 2023. gadā cīnīties kvalifikācijā.

Finālturnīrā vieta nodrošināta aizvadītās sezonas finālistei Šveicei un Beļģijai, kurai kvalifikācijā bija jātiekas ar Baltkrieviju, taču Krievijas un Baltkrievijas diskvalifikācijas kara Ukrainā dēļ beļģietes automātiski tika finālā. Pārējos pāros tika salozēta Austrālija pret Slovākiju, Itālija pret Franciju, ASV pret Ukrainu, Čehija pret Lielbritāniju, Kazahstāna pret Vāciju, Nīderlande pret Spāniju un Polija pret Rumāniju.

Iepriekšējā sezonā, kas Covid-19 pandēmijas dēļ tika aizvadīta 2020. un 2021. gadā, Latvija aizpērn februārī kvalifikācijā zaudēja spēcīgajai ASV, bet "play-off" kārtā pērn aprīlī uzvarēja Indiju.


, 2022-04-15 06:51, pirms 2 gadiem
Bez intrigas!
, 2022-04-15 19:52, pirms 2 gadiem
Kanāda mūsu izlasi sasitīs lupatās. 5:0 kā likts. Kanādas izlase ir ievērojami spēcīgāka nekā mūsu šī izlase. Brīnīšos ja mūsu izlasei būs kaut viens punkts.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.