Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Nepacietīgā Ostapenko ar klasisku zaudējumu atvadās no Vimbldonas

Nepacietīgā Ostapenko ar klasisku zaudējumu atvadās no Vimbldonas
Aļona Ostapenko
Foto: EPA/Scanpix

Aļonai Ostapenko (WTA 12.) Vimbldonas turnīrs beidzās ar zaudējumu pusfinālā, kur viņa atdūrās pret bijušās ranga līderes Andželikas Kerberes (WTA 10.) aizsardzību, zaudējot Vācijas tenisistei ar rezultātu 3:6, 3:6.

Aizsardzības tenisa speciāliste Kerbere darbojās ar savu iecienīto taktiku – ierakšanās aizsardzībā un mača vērošana, ļaujot agresīvai pretiniecei pašai sevi sakaut ar nepiespiestajām kļūdām. Un Ostapenko šodien bija ļoti dāsna, Kerberes uzvarā ieguldījumu dodot ar 36 nepiespiestajām kļūdām 18 geimos jeb vidēji divām dāvanām geimā.

Ostapenko problēmas pacietīgu un precīzu uzbrukumu veidošanā bija jau no pirmā geima, bet ilgi izdevās atrasties vadībā. Viņa pirmajā geimā ar trim kļūdām uzdāvināja Kerberei breikbumbu, pati to arī atspēlējot – trāpīts neatvairāmi "backhand" sitiens. Aļona pēc tās pašas shēmas darbojās piektajā geimā – atkal trīs kļūdas, pēc tam atspēlējot breikbumbu (šoreiz ar spēcīgo pirmo servi).

Aļona sestajā geimā ieguva savu pirmo breikbumbu, bet iespēju to realizēt nebija, jo Kerbere trāpīja eisu un drīz trešo reizi panāca izlīdzinājumu – 3:3. Ostapenko septītajā geimā beidzot sevi nobreikoja. Viņa geimu sāka ar diviem precīziem uzbrukumiem no kreisās puses, bet no 30:0 vairs neuzvarēja nevienā izspēlē. Kerbere trešā punkta izspēlē uzbruka Ostapenko otrajai servei, bet nākamos trīs punktus ieguva pēc Latvijas tenisistes sitieniem tīklā un autā – 3:4.

Ostapenko astotajā geimā uzņemšanā no 0:40 tika līdz "vienādi", bet breikbumba nebija aizsniedzama. Vairāk Kerberes serves geimu šajā setā nebija, jo Ostapenko servi nespēja nosargāt arī devītajā geimā, kad Kerberei vēl vienu breiku noorganizēja ar četrām kļūdām – divi auti, sitiens tīklā un setbumbas izspēlē dubultkļūda!

Ostapenko 2. seta otrajā geimā tika nobreikota jau trešo reizi pēc kārtas. Viņa no 15:40 atspēlēja tikai pirmo breikbumbu, precīzu uzsitot ar "forehand" pa līniju, bet pēc tam bumbiņu ietrieca tīklā ar "backhand". Kerbere droši nostiprināja breiku un ar septīto pēc kārtas uzvarēto geimu ieguva seta un 3:0 pārsvaru.

Aļona tikai tad spēja saņemties un nospēlēt gudrāk, ceturtajā geimā sitieniem samazinot jaudu un tādējādi trāpot laukumā. Pārtraukusi zaudēto geimu sēriju, viņa pēc viena kvalitatīva geima atsāka vecos gājienus. Aļonai piektajā geimā bija iespēja iegūt breikbumbu, taču viņa pie 30:30 vienkāršā situācija iesita tīklā ar "forehand".

Ostapenko drīz bija iedzinējos ar 1:5, dodot Kerberei divas iespējas ar savu servi nodrošināt uzvaru. Aļona septītajā geimā uzņemšanā ar agresīvu un beidzot precīzu uzbrukumu sēriju izgāza dusmas par savu neveiksmīgo dienu un vienu breiku atspēlēja. Ostapenko ar "backhand" trāpījumu stūrī atspēlēja mačbumbu un tūlīt realizēja trešo breikbumbu geimā, ar spēcīgu "forehand" piespiežot Kerberi sist autā.

Ostapenko pēc tam nosargāja servi, liekot Kerberei vēlreiz servēt par uzvaru. Aļonai šoreiz bija viena breikbumba, viņa nespēja atsist pretinieces pirmo servi. Pēc tam neprecīzs arī otrās serves atsitiens, un Kerbere tika pie otrās mačbumbas. Ostapenko vairākas reizes sita pa diagonāli ar "forehand", Kerbere izmisīgi atsitās, Ostapenko mainīja virzienu un izsita autā.

Statistika

KategorijaOstapenkoKerbere
Eisi33
Dubultkļūdas30
1. serves precizitāte56%77%
Iegūtie punkti ar 1. servi21/3530/49
Iegūtie punkti ar 2. servi11/2711/15
Tīri uzvarētās izspēles3010
Nepiespiestās kļūdas367
Spēle pie tīkla6/70/1
Breikpunktu realizācija1/54/7
Visi iegūtie punkti5571

Ostapenko ceturto reizi spēlēja Vimbldonā, ar pusfinālu sasniedzot savu labāko rezultātu sezonas trešajā "Grand Slam" turnīrā, kur pirms gada tika līdz ceturtdaļfinālam. Aļona šogad nopelnīja 780 reitinga punktus (bija jāaizstāv 430) un 562 000 mārciņu prēmiju.

Ostapenko nākamais turnīrs būs gandrīz pēc mēnesi ilgas pauzes – 6. augustā startējošais "Rogers Cup", kas šogad notiks Monreālā.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-12 16:19, pirms 6 gadiem
Virsraksts perfekts, visu izsaka! Tā atmešana ar roku pēc matčbumbas gan nebija smuki, fuj! Bet atceramies, šis bija sf, tas ir daudz !
, 2018-07-12 16:20, pirms 6 gadiem
Jānis Dērums, "cienītais" kungs, vai zināt, ka Jūsu āriete Kerbere ir poliete pa pusei, ? hahaha trollis
, 2018-07-12 16:22, pirms 6 gadiem
Žēl, ka sievietes nespēlē līdz 3 uzvarētiem setiem, pārāk vēlu Aļona nomierinājās un sāka spēlēt. Kopumā ļoti labs turnīrs.
, 2018-07-12 16:22, pirms 6 gadiem
Nākošreiz Kerberi vinnēs, šodien par vēlu sajuta, kā to var izdarīt.
Protams, žēl, par garām palaisto iespēju spēlēt Vimbldonas finālā pret Serēnu...
, 2018-07-12 16:22, pirms 6 gadiem
Diemžēl bez variantiem. Vēlreiz uzskatāmi pierādījās, ka tādas aizsardzības spēlētājas kā Kerbere ar bliezšanu vien neuzvarēt. Kamēr Aļona neko nebūs dzirdējusi par saīsinātajiem sitieniem, slaisiem, spēli pie tīkla – viss tā arī turpināsies. Protams, serves problēmas arī turpinās.
, 2018-07-12 16:23, pirms 6 gadiem
Ostapenko tāpat viss vēl priekšā. Būs daudz panākumu!
, 2018-07-12 16:23, pirms 6 gadiem
Mazliet žēl - pat ne tik daudz par zaudējumu (pusfināls Vimbldonā ir ļoti labi), cik vienkārši ir garām palaistas iespējas sajūta. Pirmais sets līdz pusei un spēles beigas tiešām bija interesantas - vienlīdzīga spēkošanās un divu pretēju stilu sadursme. Un es teiktu, ka Kerbere Aļonai noteikti ir uzveicams pretinieks.
Bet tas, kas bija pa vidu... Ne tikai parastās problēmas ar precizitāti, bet šķita, ka viņai arī spēls plāns pavisam aizmirsās. Ne vairs variēšanas, kas bija sākumā, ne saīsināto (kas Kerberei sākumā sagādāja milzu problēmas), nekā. Ja nemaldos, līdz 1:5 otrajā setā Ostapenko bija tikai viena breikbumba - tad, protams, izredžu uzvarēt nav.
, 2018-07-12 16:23, pirms 6 gadiem
Kopumā ļoti labs turnīrs. Priecājos, ka Aļona nepadevās. Ja pretī nebūtu Kerbere, tad arī būtu atspēlējusies
, 2018-07-12 16:24, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Žēl, ka sievietes nespēlē līdz 3 uzvarētiem setiem, pārāk vēlu Aļona nomierinājās un sāka spēlēt. Kopumā ļoti labs turnīrs.
Pat nezinu, cik Aļona nomierinājās, cik vāciete beidzot sāka kļūdīties. Ja pretiniecei pa gandrīz diviem setiem (līdz 5:1 otrajā setā) tikai četras kļūdas, tur, gribi negribi, psiham jāpaliek...
, 2018-07-12 16:24, pirms 6 gadiem
berimors rakstīja: Diemžēl bez variantiem. Vēlreiz uzskatāmi pierādījās, ka tādas aizsardzības spēlētājas kā Kerbere ar bliezšanu vien neuzvarēt. Kamēr Aļona neko nebūs dzirdējusi par saīsinātajiem sitieniem, slaisiem, spēli pie tīkla – viss tā arī turpināsies. Protams, serves problēmas arī turpinās.
Tu spēli no sākuma skatījies, vai tik tad, kad Aļonai vairs nekas īsti nesanāca? Sākumā bija vairāki ļoti labi saīsinātie, kur Kerberei nebija nekādu variantu.
, 2018-07-12 16:26, pirms 6 gadiem
Njā tādu virsrakstu var uzrakstīt tikai tāds autors, kuram pašam nepatīk Ostapenko... Visā visumā jau ļoti labs turnīrs Ostapenko!
, 2018-07-12 16:26, pirms 6 gadiem
Klasisks ir tikai autors, derums un funs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-12 16:27, pirms 6 gadiem
elements rakstīja: Pat nezinu, cik Aļona nomierinājās, cik vāciete beidzot sāka kļūdīties. Ja pretiniecei pa gandrīz diviem setiem (līdz 5:1 otrajā setā) tikai četras kļūdas, tur, gribi negribi, psiham jāpaliek...
Un interesentākais, ka pat ar tām četrām kļūdām tad, kad Aļona spēlēja savā līmenī, spēle bija vismaz līdzīga. Tāpēc arī uzskatu, ka Kerbere viņai ir uzvarams pretinieks. Tikai jāspēlē tā, kā pati māk.
, 2018-07-12 16:27, pirms 6 gadiem
elements rakstīja: Pat nezinu, cik Aļona nomierinājās, cik vāciete beidzot sāka kļūdīties. Ja pretiniecei pa gandrīz diviem setiem (līdz 5:1 otrajā setā) tikai četras kļūdas, tur, gribi negribi, psiham jāpaliek...
Jā Kerbere nospēlēja teju perfekti, ar visu to Aļona sākumā diktēja spēles gaitu, mazliet vairāk pieredzes un spēju savaldīties un viņai tūrē nebūs daudz pretinieces.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-12 16:30, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Tu spēli no sākuma skatījies, vai tik tad, kad Aļonai vairs nekas īsti nesanāca? Sākumā bija vairāki ļoti labi saīsinātie, kur Kerberei nebija nekādu variantu.
Jā, sorry, sākumu neredzēju, pieslēdzos pie 3:3. Bet tas jaut tikai apstiprina manis teikto. Un tad jautājums - kāpēc mača turpinājumā nekā no tā neredzējām?? Pretiniece neļāva? Neizskatījās. Aļona pat nemēģināja dažādot uzbrukumu. Blieza tik tīklā pārsvarā.
, 2018-07-12 16:31, pirms 6 gadiem
IPS rakstīja: Kur ir Derums, nakuj izrubīšu viņu
Ja tev ir kompleksi ej izkaujies uz ielas. Iesēdīsies uz kādu laiku. Būs miers no tevis. Vislabāk aizej pie psihiatra.
, 2018-07-12 16:31, pirms 6 gadiem
Virsraksts draņķis.

Baigi izbrīnīja čopi 1.setā. Labs spēles elements tieši bliezējām. Kur vēl sākt pielietot ja ne lielā spēlē uz liela laukuma. Forši.
Ja kādam liekas, ka nosist Kerberes bumbas ir kā 2 pirksti ap**zt, tad rūgti maldās. Angelike ir Nadāls brunčos. Ir ņemams ar spēku kā Aljona vai arī tieši tādu pašu spēli. Pacietīgs teniss, ka tik laukumā, šeit neder - jāsit stipri un vēl stiprāk.
Penko problēmas: kautkur nepiegāja pareizi bumbai, kautkur neuzspēja, jākustās labāk, kautkur nepareizi uzsita, uz zālāja fiksi tas notiek.
Tātad: ātrums, precīzāka 1.serve, sitienu daudzveidība.
Nākamgad būs cits turnīrs un citi pusfinālisti pretī, jāspēj uzvarēt jebkurš.

P.S. Par DE finālu. Novēlu skaidru galvu Jūlijai.
, 2018-07-12 16:32, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: peldos naudā, žēl, ka likme uz rezultātu neizgaja
Un Ostapenko uzvaras gadijuma peldetos sms kredita nauda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-12 16:35, pirms 6 gadiem
IPS rakstīja: Kā tava sieva piecieš tādu lupatu kā tevi???
Ak tu mazais nabadziņš. Tev gan smaga dzīve.
, 2018-07-12 16:37, pirms 6 gadiem
berimors rakstīja: Jā, sorry, sākumu neredzēju, pieslēdzos pie 3:3. Bet tas jaut tikai apstiprina manis teikto. Un tad jautājums - kāpēc mača turpinājumā nekā no tā neredzējām?? Pretiniece neļāva? Neizskatījās. Aļona pat nemēģināja dažādot uzbrukumu. Blieza tik tīklā pārsvarā.
Nevajag atņemt Kerberei viņas panākumu, viņa tiešām nospēlēja lieliski šodien un vilka ārā tādas bumbas, kādas normāli sieviešu tenisā tomēr nevelk ārā, kā rezultātā bija pāris muļķīgas kļūdas no Aļonas, dažas neveiksmes un spēles pavediens un plāns pazuda, un viņa sāka vnk izmisīgi bliest pa bumbu, kas kombinācijā ar labo Kerbere spēli un pazūdošo pārliecību noveda pie nenormāli daudz nepiespiestajam kļūdām. Uz beigām jau atkal sāka spēlēt ar prātu nevis tikai instinktu, bet pārāk daudz tas ūdens bija izliets. Nu kkā tā es to spēli raksturotu. Bet pārmest meitenei kko ir vnk neprāts, viņai taču tikai 21 gads, cik noprotu, tad visi kritiķi tajā vecumā bija ļoti pragmatiski un nosvērti pat vislielākajās stresa situācijās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-12 16:38, pirms 6 gadiem
berimors rakstīja: Diemžēl bez variantiem. Vēlreiz uzskatāmi pierādījās, ka tādas aizsardzības spēlētājas kā Kerbere ar bliezšanu vien neuzvarēt. Kamēr Aļona neko nebūs dzirdējusi par saīsinātajiem sitieniem, slaisiem, spēli pie tīkla – viss tā arī turpināsies. Protams, serves problēmas arī turpinās.
Saīsinātie kā reizi šajā turnīrā labi gāja, pie tīkla 50/50. Trūkst slaisu, lai nostiprinātu spēli uz aizmugurējās līnijas. Serve - nestabila.
, 2018-07-12 16:39, pirms 6 gadiem
autors nav žurnālists....
Aļona ir pasaules TOP!!! Kas ir Valdis? Sunucentra valdnieks??

Žel, ka tik smagi sanāca....vēl jauna...
, 2018-07-12 16:39, pirms 6 gadiem
Šausmīgs virsraksts, šausmīga bilde.. Fui sportacentram. Aļona ir top 4 šajā turnīrā!!!
, 2018-07-12 16:41, pirms 6 gadiem
Alfonso77 rakstīja: autors nav žurnālists....
Aļona ir pasaules TOP!!! Kas ir Valdis? Sunucentra valdnieks??

Žel, ka tik smagi sanāca....vēl jauna...
Valdim ir maziņš krāniņš, ar to mums SC lietotājiem jāsamierinās, neko darīt
, 2018-07-12 16:41, pirms 6 gadiem
11 experts Cīrulis. Beidz pazemot sevi.
, 2018-07-12 16:41, pirms 6 gadiem
Kerberei laikam pēc 2 GS tituliem sakāpa galvā, jo nav saprotams kā ar tādu spēli var izlidot no top15!
, 2018-07-12 16:44, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Nevajag atņemt Kerberei viņas panākumu, viņa tiešām nospēlēja lieliski šodien un vilka ārā tādas bumbas, kādas normāli sieviešu tenisā tomēr nevelk ārā, kā rezultātā bija pāris muļķīgas kļūdas no Aļonas, dažas neveiksmes un spēles pavediens un plāns pazuda, un viņa sāka vnk izmisīgi bliest pa bumbu, kas kombinācijā ar labo Kerbere spēli un pazūdošo pārliecību noveda pie nenormāli daudz nepiespiestajam kļūdām. Uz beigām jau atkal sāka spēlēt ar prātu nevis tikai instinktu, bet pārāk daudz tas ūdens bija izliets. Nu kkā tā es to spēli raksturotu. Bet pārmest meitenei kko ir vnk neprāts, viņai taču tikai 21 gads, cik noprotu, tad visi kritiķi tajā vecumā bija ļoti pragmatiski un nosvērti pat vislielākajās stresa situācijās
Galvenais, lai pieaugot pieredzei tās muļķīgās kļūdas mazinātos un pašas labās darbības nostabilizētos, citādi tā arī paliks pjedestāla pakājē.
, 2018-07-12 16:44, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Valdim ir maziņš krāniņš, ar to mums SC lietotājiem jāsamierinās, neko darīt
Lai ieliek bildi un pierāda, ka tā nav
Tāda žults var nākt tik no neveiksmīga cilvēka...ja vīrietis tā var nolikt meiteni jaunu, tad tur kaut kas nav labi ar viņu
, 2018-07-12 16:45, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Nevajag atņemt Kerberei viņas panākumu, viņa tiešām nospēlēja lieliski šodien un vilka ārā tādas bumbas, kādas normāli sieviešu tenisā tomēr nevelk ārā, kā rezultātā bija pāris muļķīgas kļūdas no Aļonas, dažas neveiksmes un spēles pavediens un plāns pazuda, un viņa sāka vnk izmisīgi bliest pa bumbu, kas kombinācijā ar labo Kerbere spēli un pazūdošo pārliecību noveda pie nenormāli daudz nepiespiestajam kļūdām. Uz beigām jau atkal sāka spēlēt ar prātu nevis tikai instinktu, bet pārāk daudz tas ūdens bija izliets. Nu kkā tā es to spēli raksturotu. Bet pārmest meitenei kko ir vnk neprāts, viņai taču tikai 21 gads, cik noprotu, tad visi kritiķi tajā vecumā bija ļoti pragmatiski un nosvērti pat vislielākajās stresa situācijās
Ļoti labi

Vislabāk atsitamās bumbas ir mēreni uzgrieztas, kuras krīt laukumā. Kerberes kāši un augstie topspini ir jāapstrādā ar vēsu prātu.
, 2018-07-12 16:47, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Nevajag atņemt Kerberei viņas panākumu, viņa tiešām nospēlēja lieliski šodien un vilka ārā tādas bumbas, kādas normāli sieviešu tenisā tomēr nevelk ārā, kā rezultātā bija pāris muļķīgas kļūdas no Aļonas, dažas neveiksmes un spēles pavediens un plāns pazuda, un viņa sāka vnk izmisīgi bliest pa bumbu, kas kombinācijā ar labo Kerbere spēli un pazūdošo pārliecību noveda pie nenormāli daudz nepiespiestajam kļūdām. Uz beigām jau atkal sāka spēlēt ar prātu nevis tikai instinktu, bet pārāk daudz tas ūdens bija izliets.
Precīzi.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi/Estonian Tennis Association

Vismane sasniedz W35 ceturtdaļfinālu Spānijā

Katalonijas pilsētā Terasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/8 finālā uzvarēja Jekaterinu Reingoldu - 6:2, 7:6(3).
Darja Semeņistaja. Foto: openblslimoges.fr
3

Antaljas "čelendžerī" Semeņistaja sāk ar uzvaru

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā sācies "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja pārspēja pirmajā kārtā pārspēja francūzieti Karolu Monē - 6:0, 6:3.