Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ostapenko un Pavļučenkova nenosargā pārsvaru, zaudē Madrides pusfinālā

Ostapenko un Pavļučenkova nenosargā pārsvaru, zaudē Madrides pusfinālā
Aļona Ostapenko. Foto: EPA/Scanpix

Aļona Ostapenko kopā ar Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu Madrides WTA 1000 pusfinālā ar rezultātu 7:5, 4:6, 6:10 zaudēja ar trešo numuru izsētajai Kanādas un Nīderlandes komandai Gabriela Dabrovski/Demi Shūrsa. Ostapenko ar pārinieci otrajā setā trīs reizes bija breika pārsvars.

Latvijas un Krievijas duets 1. setā atspēlēja gan breiku (1:3), gan arī divas setbumbas – pie 4:5 un 30:40. Pēc savas dubultkļūdas pirmo setbumbu atspēlēja Aļona Ostapenko, bumbiņu sekmīgi pārmetot pāri abām pretiniecēm, bet otro ar "smešu" atvairīja Pavļučenkova. Aļona ar pārinieci pēc tam nobreikoja pretinieces un pie 6:5 izservēja setu. Pavļučenkova ar uzbrukumiem atspēlēja divas breikbumbas.

Ostapenko un Pavļučenkova 2. setā tuvojās finālam, taču to nespēja sasniegt, jo trīs reizes nenosargāja breika pārsvaru. Viņas no 4:3 zaudēja trīs geimos pēc kārtas, setam beidzoties ar Ostapenko dubultkļūdu. Tā bija trešā reize setā, kad Dabrovski un Shūrsa breiku ieguva Ostapenko serves geimā.

Kanādas un Nīderlandes duets dominēja drīz spēlētajā supertaibreikā, kur ātri ieguva trīs punktu pārsvaru (4:1). Ostapenko un Pavļučenkova tuvāk par vienu punktu netika. Pavļučenkova pie 5:6 kļūdījās ar diagonālo "forehand", bumbiņu raidot autā, un tādējādi nespējot panākt neizšķirtu.

Ostapenko šogad zaudējusi visos trīs mačos pret Shūrsas komandām. Viņa Nīderlandes tenisistei divreiz piekāpās, kad Demi spēlēja kopā ar ASV tenisisti Nikolu Melikāru. Pirmais gadījums bija "Australian Open" astotdaļfinālā ar Ludmilu Kičenoku (2:6, 4:6), bet otrā neveiksme Dohas WTA 1000 finālā ar Moniku Nikulesku (2:6, 6:2, 8:10).

Tiekot līdz pusfinālam, Ostapenko atkārtoja savu labāko rezultātu Madridē, kur cīņā par finālu zaudēja arī pirms diviem gadiem ar Krievijas veterāni Veru Zvonarjovu. Viņas toreiz ar 4:6, 4:6 zaudēja Dabrovski un ķīnietes Jifanas Su duetam.


Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.