Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ostapenko un Nikulesku pieveic ar pirmo numuru izsētās čehietes un sasniedz finālu Dohā

Ostapenko un Nikulesku pieveic ar pirmo numuru izsētās čehietes un sasniedz finālu Dohā
Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix

Aļona Ostapenko ceturtdien kopā ar Rumānijas tenisisti Moniku Nikulesku Dohas WTA 500 turnīra pusfinālā uzvarēja ar pirmo numuru izsēto Čehijas komandu Barbora Krejčīkova/Kateržina Sinjakova – 2:6, 6:3, 7:6(8). Pirms trim gadiem šajā turnīrā uzvarējušajai Ostapenko tas būs jau trešais dubultspēļu fināls Kataras galvaspilsētā.

Ostapenko un Nikulesku pēc nospēlētām 35 minūtēm bija iedzinējos ar setu un breiku (2:6 un 1:2), tomēr spēja atspēlēties – gan 2. setā, gan vēlāk arī supertaibreikā, kur divus "Grand Slam" titulus ieguvušajām čehietēm trīs reizes bija minibreika pārsvars.

Ostapenko un 7:8 uzvarēja trīs izspēlēs pēc kārtas. Spēcīgi atsitot Krejčīkovas servi un Sinjakovai bumbiņu pie tīkla raidot pāri gala līnijai, rezultāts kļuva neizšķirts – 8:8. Ostapenko pēc tam ar jaudīgu uzbrukumu autā piespieda izsist Krejčīkovu un pie 9:8 mačbumbu realizēja ar eisu.

"Qatar Total Open" ir Ostapenko karjeras sekmīgākais dubultspēļu turnīrs – viņa finālā iekļuva trešo reizi pēdējo četru gadu laikā. Pirmie divi fināli bija kopā ar Kanādas tenisisti Gabrielu Dabrovski. Viņas 2018. gadā kļuva par čempionēm, bet pērn zaudēja titula mačā.

Ostapenko un Nikulesku šonedēļ jau pieveikušas ar pirmo un trešo numuru izsētās komandas (1. kārtā 6:4, 6:2 pret japānietēm Šuko Aojamu un Enu Šibaharu), bet finālā piektdien būs jātiekas ar turnīra otro izsēto duetu Nikola Melikāra/Demi Shūrsa (ASV/Nīderlande).


, 2021-03-04 17:32, pirms 3 gadiem
Labi,vismaz dubultspēlēs veicas. Pegula šodien sagrāva Karolīnu Pliškovu,tā kā Aļona nemaz tik švaka nav,tikai 2.sets bija jāvinnē jo bija vadībā ar 5:4 un tad jau trešajā visādi varēja būt. Arī šodien likās ka nav izredžu,bet saņēmās.
, 2021-03-05 10:15, pirms 3 gadiem
Jeļenai vispār pamatā jāpāriet uz dubultspēli, tur pārī viņa arī mazāk psiho un mazāk lamājas.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.