Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ostapenko atspēlē četras mačbumbas un pieveic ranga līderes Šjē komandu

Ostapenko atspēlē četras mačbumbas un pieveic ranga līderes Šjē komandu
Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix

Aļona Ostapenko kopā ar Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu pirmdienas pēcpusdienā guva dramatisku uzvaru Madrides WTA 1000 turnīra otrās kārtas cīņā, ar 7:6(2), 4:6, 11:9 pieveicot ar pirmo numuru izsēto Beļģijas un Taivānas komandu Elīze Mertensa un Sūveja Šjē. Ostapenko supertaibreikā atspēlēja četras mačbumbas pēc kārtas.

Latvijas un Krievijas duets tuvojās zaudējumam mačā pret ranga līderi Šjē un 3. vietā esošo Mertensu, taču spēja iespaidīgi izglābties, supertaibreikā no 5:9 uzvarot sešās izspēlēs pēc kārtas. Visas četras mačbumbas atspēlēja Aļona Ostapenko, kura faktiski ieguva mača pēdējos sešus punktus.

Ostapenko pie 5:9 ar jaudīgu uzbrukumu piespieda Mertensu kļūdīties (sitiens tīklā). Beļģiete pēc tam tīklā atsita Ostapenko otro servi. Aļona trešo mačbumbu atspēlēja ar apvedošo sitienu pret Šjē un visbeidzot pēdējo mačbumbu novērsa ar diagonālo uzbrukumu, kuru Āzijas tenisiste nespēja apturēt, bumbiņu raidot autā.

Ostapenko pie 9:9 precīzi nospēlēja pie tīkla, iegūstot mačbumbu, kas tika spēlēta ar Pavļučenkovas servi. Krievijas tenisiste trāpīja labu pirmo, Mertensa to nedraudīgi atsita, un Ostapenko dramatisko maču pabeidza ar vienkāršu raidījumu pie tīkla.

Ostapenko šogad vienspēlēs ceturtdaļfinālu nav, bet dubultspēlēs astoņos turnīros sasniegti četri ceturtdaļfināli. Viņai divi ir ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku, bet pa vienam ar Pavļučenkovu un rumānieti Moniku Nikulesku, kura bija viņas pāriniece sezonas labākajā turnīrā (fināls Dohā).

Sasniedzot ceturtdaļfinālu Madridē, Ostapenko aizstāvēja 215 no 390 punktiem. Viņa pirms diviem gadiem tika līdz pusfinālam ar Krievijas veterāni Veru Zvonarjovu.


, 2021-05-03 17:05, pirms 3 gadiem
likam jaapariet uz dupeneem, jo vienspeeles pedejaa laikaa iet sliktak nekaaa vienspeles
, 2021-05-03 17:20, pirms 3 gadiem
Regbists rakstīja: likam jaapariet uz dupeneem, jo vienspeeles pedejaa laikaa iet sliktak nekaaa vienspeles
Nav iespējams, ka vienspēlēs iet sliktāk nekā vienspēlēs
, 2021-05-03 17:22, pirms 3 gadiem
Izglābt jau izglāba,bet līdz supertaibreikam tika ar Pauļučenkovas labajām servēm. Ja mūsējai būtu tādas serves kā krievietei nebūtu pretinieku šim duetam. Reizēm Aļona mēdz pārsteigt bezcerīgās situācijās pozitīvi.Lai veicas!...
, 2021-05-03 17:23, pirms 3 gadiem
Regbists rakstīja: likam jaapariet uz dupeneem, jo vienspeeles pedejaa laikaa iet sliktak nekaaa vienspeles
Nekur nav jāpāriet, lai spēlē abās. Dubultspēle palīdz uztrenēt spēli pie tīkla un reakciju, kas noder arī vienspēlē.
, 2021-05-03 17:32, pirms 3 gadiem
vai tik nav tā, ka viena uzvarēta vienspēle naudas ziņā tas pats, kas fināls dubultenēs...un vienu spēli tagad Aļona regulāri paņem
, 2021-05-03 17:57, pirms 3 gadiem
Ostapenko ir vispusigakā Latvijas tenisiste jo ja skatas rangu vuenspelws un dubultspēlēs, Sevastova otrajā zaudē pamatigi
, 2021-05-03 18:55, pirms 3 gadiem
pūce rakstīja: Ostapenko ir vispusigakā Latvijas tenisiste jo ja skatas rangu vuenspelws un dubultspēlēs, Sevastova otrajā zaudē pamatigi
nez kāpēc viņai būtu jāspēlē w ja tapat darba pietiek
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.