Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ostapenko un Dabrovski smagā cīņā sasniedz astotdaļfinālu

Ostapenko un Dabrovski smagā cīņā sasniedz astotdaļfinālu
Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix

Ar piekto numuru izsētā Aļonas Ostapenko un Gabrielas Dabrovski komanda "French Open" otrajā kārtā sarežģītā 2,5 stundas ilgā mačā ar 6:4, 2:6, 7:5 pieveica Japānas un Rumānijas duetu Misaki Doi/Monika Nikulesku.

Ostapenko un Dabrovski maču sāka ar 3:0 izrāvienu, pēc tam zaudēja četros geimos pēc kārtas, taču breiku uzreiz atspēlēja un drīz uzvarēja setā. Cīņas turpinājumā bija daudz grūtību, it īpaši pēdējā setā, kur pretiniecēm divreiz bija breika pārsvars.

Latvijas un Kanādas duets bija iedzinējos ar 1:3 un 3:4, divreiz spējot atspēlēties. Ostapenko devītajā geimā ar spēcīgu diagonālo "forehand" sitienu atspēlēja breikbumbu, neļaujot pretiniecēm iespēju servēt par uzvaru mačā. Tā vietā viņām bija jāservē par palikšanu turnīrā.

Ostapenko un Dabrovski, katra vienreiz bumbiņu raidot autā, pie 5:4 uzņemšanā neizmantoja divas mačbumbas. Viņas vēl divas mačbumbas ieguva aiznākamajā geimā pie 6:5 un šoreiz spēja nodrošināt uzvaru. Dabrovski trešās mačbumbas izspēlē atsita tīklā Nikulesku servi, bet Ostapenko tūlīt sekmīgi un spēcīgi atsita rumānietes servi, un Monika bumbiņu raidīja tīklā.

Ostapenko piekto reizi piedalās "French Open" dubultspēlēs, kur viņa labāko rezultātu sasniedza pirms gada, kad ar Ukrainas tenisisti Ludmilu Kičenoku tika līdz ceturtdaļfinālam. Pērn nopelnītie 430 reitinga punkti šogad nav jāaizstāv, taču tos var aizstāt ar labāku rezultātu.

Aļonai Francijā ir otrais "Grand Slam" turnīrs kopā ar savu šīs sezonas pastāvīgo pārinieci Dabrovski. Viņas janvārī Austrālijā tika līdz ceturtdaļfinālam. Nākamās pretinieces Parīzē būs Marta Kostjuka un Aleksandra Sasnoviča.

Semeņistaja trešo nedēļu pēc kārtas sasniedz ITF dubultspēļu finālu Tunisijā

18 gadus vecā Darja Semeņistaja (WTA 1286.) Monastīrā uz cietā seguma ITF W15 turnīrā ceturtdaļfinālā ar 6:1, 3:6, 4:6 zaudēja ar pirmo numuru izsētajai Baltkrievijas spēlētājai Šaļimarai Taļbi (19, #395.). Darjai tas bija pirmais ITF vienspēļu ceturtdaļfināls, ar tā sasniegšanu nopelnot divus reitinga punktus.

Semeņistaja dubultspēļu pusfinālā ar krievieti Darju Astahovu pieveica Čehijas un Krievijas duetu Leticija Pulhartova/Jekaterina Višņevska – 6:2, 2:6, 10:6. Fināla sasniegšana dod sešus punktus.

Darjai dubultspēļu fināls būs trešo nedēļu pēc kārtas. Viņa pirmajā zaudēja kopā ar dānieti Olīviju Gramu, neizmantojot divas mačbumbas, bet otrajā uzvarēja ar šodien pieveikto Pulhartovu. Rītdienas fināls būs pret pirmās nedēļas pārinieci Gramu, kura spēlē kopā ar argentīnieti Mariju Lurdesu Karli.


, 2020-10-02 16:00, pirms 3 gadiem
Jā, izlīda kā caur adatas aci. Japāniete Doi ir īsts brīnums. Maza, tieva, bet ar tādu spēku blieza Aļonai atpakaļ.
, 2020-10-02 16:33, pirms 3 gadiem
Es tik ceru, ka Aļona šodien netika pārāk nokausēta un rīt varēs ar svaigiem spēkiem spēlēt...
, 2020-10-02 16:39, pirms 3 gadiem
Profiem dubultspēlē ir kā viegls treniņš. Ja tai pašā dienā, tad varētu mazliet ietekmēt, bet citādi nevajadzētu. Nu vismaz ne turnīra sākumā.
, 2020-10-02 17:22, pirms 3 gadiem
Nu šodien viņa dabūja pamatīgu slodzi, jo pārsvarā spēlēja pie gala līnijas un pretinieces viņai tik deva virsū un viņa tik sita atpakaļ. Izspēles bija garas. Vienā brīdī Aļona tā noskrējās, ka teica mammai tribīnēs, ka nevarot paelpot. Es arī ceru, ka Aļona ir labā formā un rīt rādīs labu tenisu.
, 2020-10-02 23:08, pirms 3 gadiem
Smaidīgā Trevisana (WTA 159.), kas iepriekšējā kārtā uzvarēja Gofu (WTA 51.), šodien uzvarēja arī Sakari (WTA 24.). Viņa sāka no kvalifikācijas. Sensācija!
, 2020-10-02 23:39, pirms 3 gadiem
Aļonai rīt tikai 4.spēle Simonas Matjē kortā, tad jau paspēs atpūsties.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.