Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Tenisa savienība turnīram Liepājā grib pielaist Krievijas tenisistes, amatpersonas iebilst

Tenisa savienība turnīram Liepājā grib pielaist Krievijas tenisistes, amatpersonas iebilst
Foto: Liepājas Tenisa sporta skola

LETA. Liepājas dome ir pieprasījusi maijā gaidāmajam Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) W-60 tenisa turnīra organizētājiem liegt turnīrā piedalīties Krievijas un Baltkrievijas tenisistēm, kuras startē kā neitrālās sportistes, "Facebook" raksta Liepājas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš (Liepājas partija).

No 22. maija līdz 29. maijam tenisa kortos Jūrmalas parkā, Liepājā, norisināsies ITF W-60 kategorijas sacensības sievietēm "Liepaja Open" ar 60 000 ASV dolāru balvu fondu. Francijas atklātā čempionāta laikā tās būs augstākās raudzes ITF sacensības Eiropā.

Attiecībā uz Krievijas un Baltkrievijas tenisistu dalību sacensībās Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Konstantīns Zasjadko pirmdien sarunā ar aģentūru LETA skaidroja, ka šāda līmeņa turnīros lielu lomu spēlē Sieviešu tenisa asociācija, kas nav aizliegusi šīs valsts tenisistu dalību sacensībās, vien ļaujot viņiem startēt zem neitrāla karoga.

Turpretī Ansiņš pauda viedokli, ka Liepājas dome ir ierosinājusi gaidāmā turnīrā organizatoriem neļaut spēlēt šajā turnīrā tenisistēm, kuras startē zem neitrāla karoga. Tādu pašu lēmumu pieņēmuši arī Vimbldonas tenisa čempionāta rīkotāji, pilnībā aizliedzot Krievijas un Baltkrievijas tenisistu dalību sezonas trešajā "Grand Slam" turnīrā.

"Ievērojot Latvijas valdības un Izglītības un zinātnes ministrija pausto nacionālo nostāju starptautisku turnīru rīkošanā un nosodot Krievijas īstenoto karu Ukrainā, Liepāja turnīra organizatoriem ir pieprasījusi nodrošināt šo sacensību norisi bez "baltajiem karogiem"," raksta Liepājas domes priekšsēdētājs Ansiņš.

Tāpat Ansiņš arī piebilst, ka gadījumā, ja turnīra organizatori nav gatavi šādam solim, tad turnīrs Liepājā nemaz nenotiks.

Līdzīgu viedokli paudusi arī Latvijas Olimpiskā komiteja.


, 2022-05-02 21:57, pirms 2 gadiem
LTS - organizācijas vadītājs: Juris Savickis, 29207527 ; Viceprezidents: Ivars Godmanis, 29474752 ; ģenerālsekretārs: Konstantīns Zasjadko, 29675590. Gazprom meitas uzņēmums, kādu varu viņi pārstāv?
, 2022-05-02 23:26, pirms 2 gadiem
DrFreeman rakstīja: LTS - organizācijas vadītājs: Juris Savickis, 29207527 ; Viceprezidents: Ivars Godmanis, 29474752 ; ģenerālsekretārs: Konstantīns Zasjadko, 29675590. Gazprom meitas uzņēmums, kādu varu viņi pārstāv?
Precīzi!!!
, 2022-05-02 23:40, pirms 2 gadiem
oxa rakstīja: Tā Anita Muižniece kaut kāda galējā naciste, grib pretlikumīgi aizliegt sportistiem piedalīties sacensībās!
Arī par Dinamo - karš vēl nebija nemaz sācies kad viņa jau musināja Dinamo nebraukt spēlēt!
Genocīts šobrīd notiek Ukrainā,pret tās valsts pilsoņiem,ja nezināji.
Ko uzaicināt sacensībam,kuras notiek uz kādas pašvaldības zemes,tad šai pašvaldībai arī ir tiesības izvirzīt zināmas prasības organizatoriem.Kas attiecās uz vārdu nacists.Tad palasi 12 klases vielu,kas ir nacisms.Iss formulējums-Neatņemama nacisma ideoloģijas sastāvdaļā bija fīrerisma princips, vadoņa kults, radikālais nacionālisms.
Šīs īpašības drīzāk šobrīd piestāv Krievijas vadonim un tai tautas daļai ,kura viņu atbalsta.arī pie mums Latvijā,kuri nodzīvojuši 50 gadus šeit un tā arī nav iemācījušies latviešu valodu.Lūk,kuri ir nacisti,jo viņi sevi uzskata par augstākstāvošu nāciju,kurim nav jāzina pat valoda uz kuras zemes viņi dzīvo.Mētāties ar klišejām un citus apsaukt vārdos,kas piestāv pašiem,uz to agresori un viņu pakalpiņi ir nadzīgi.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.