Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Sevastova slavē pieveikto Gofu: "Kaut es 16 gados būtu tā spēlējusi"

Sevastova slavē pieveikto Gofu: "Kaut es 16 gados būtu tā spēlējusi"
Anastasija Sevastova. Foto: EPA/Scanpix

"US Open" otro kārtu šonakt sasniedza turnīrā ar 31. numuru izliktā Anastasija Sevastova, kura trīs setos ar 6:3, 5:7, 6:4 pieveica 16 gadus veco amerikānieti Koko Gofu. Sevastova pēc panākuma slavēja gados jauno pretinieci un norādīja, ka pašai bijušas problēmas ar acīm.

"Pirmajos divos setos bija diezgan daudz nervozitātes. Un man bija problēmas ar acīm - otrajā setā neredzēju pārāk labi. Taču saglabāju mieru un izmantoju savas iespējas. No iepriekšējiem gadiem man ir ļoti labas atmiņas, tāpēc šeit saredzu panākumus. Un beidzot es uzvarēju kādā spēlē!" priecīga pēc panākuma bija Anastasija Sevastova. Sezonas pirmajos septiņos turnīros viņa izlidoja jau pirmajā kārtā.

"US Open" ir liepājnieces sekmīgākais "Grand Slam", jo 2018. gadā viņa sasniedza pusfinālu, kurā piekāpās Serēnai Viljamsai, bet 2017. un 2016. gadā Sevastova spēlēja ceturtdaļfinālā. Nevienā citā "Grand Slam" Sevastova nav spēlējusi ceturtdaļfinālā. Tomēr arī mačā pret Koko Gofu bija sarežģīti mirkļi. Piemēram, atrodoties vadībā ar 6:3, 4:2, Sevastova serves geimu sāka un beidza ar dubultkļūdu. Tas bija liels trieciens, un turpinājumā latviete zaudēja piecus no sešiem geimiem.

"Es daudz riskēju," teica Sevastova, vienlaikus paslavējot 16 gadus veco pretinieci. "Bet jā, viņa kortā kustās tik labi, tāpēc ir grūti pielikt punktu izspēlei. Viņa redz bumbiņu, viņai ir lielisks bekhends. Lieta, kas viņai jāuzlabo - forheds. Taču spēlēt pret viņu jebkurā gadījumā ir nekomfortabli."

"Vēlos, kaut es 16 gados būtu spēlējusi tikpat labi. Lieliska spēlētāja, tur nav, ko piebilst. Varbūt viņai ieskriešanās prasīja vairāk laika nekā man, bet spēles turpinājumā viņa rādīja arvien labāku sniegumu. Tenisā tas ir ļoti svarīgi. Trešajā setā viņa spēlēja vislabāk. Labāk servēja, labāk kustējās. Bija smagi. Labi, ka spēju saglabāt mieru un uzvarēt," pauda Sevastova.

"Trešajā setā man bija jāsaglabā stabils sniegums un jāspēlē labāk savas serves geimos. Tieši to arī paveicu. Jā, zināju, ka pienāks brīdis, kad man būs iespēja izdarīt izšķirošo triecienu," teica Sevastova.

"Uzskatu, ka amerikāņu pūlis būtu pacēlis Koko spārnos un palīdzējis viņai uzvarēt spēli. Viņa būtu uzvarējusi mačā, ja spēlētu 22 tūkstošu atbalstītāju priekšā. Taču Anastasija aizvadīja savas karjeras labāko spēli," ar visnotaļ apšaubāmu viedokli pēc mača ESPN studijā dalījās Krisa Everta, kura 18 reizes kļuvusi par "Grand Slam" čempioni.

"Patiesībā man tā nešķiet," atbildot uz jautājumu, vai līdzjutēji būtu viņai palīdzējuši izcīnīt uzvaru, teica Gofa. "Manuprāt, laukumā atdodu sevi visu, neskatoties uz to, vai tribīnēs ir vai nav fani. Es vienkārši varēju spēlēt labāk."

Sevastova pēc 16 gadus vecās Gofas pieveikšanas trešdien tiksies ar 18 gadus veco Ukrainas spēlētāju Martu Kostjuku (WTA 137.), kura ar 6:1, 6:2 sagrāva arvien sliktā formā esošo bijušo Top 10 spēlētāju Darju Kasatkinu (WTA 70.).

Izmantotie resursi:
https://www.usopen.org/en_US/news/a...
https://www.tennis.com/pro-game/202...
https://www.espn.com/tennis/story/_...
https://tennisuptodate.com/i-wish-i...


, 2020-09-01 10:27, pirms 4 gadiem
Nebija jau slikta Anastasija 16 gados. Tad nebūtu iespējams sasniegt to, ko esam redzējuši.
, 2020-09-01 11:50, pirms 4 gadiem
Evertes viedoklis par Sevastovas labāko spēli karjerā vienkārši iespārda.
Ziepēs tādus ekspertus!
, 2020-09-01 12:49, pirms 4 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Evertes viedoklis par Sevastovas labāko spēli karjerā vienkārši iespārda.
Ziepēs tādus ekspertus!
BLM. Kā uzvarēsi primātu, ja nespēlē savu labāko spēli
, 2020-09-01 13:12, pirms 4 gadiem
''Lieta, kas viņai jāuzlabo - forheds.'' Ja, piekrītu, ar to pieri jātiek galā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.