Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ostapenko viegli uzvar gandrīz piecus mēnešus nespēlējušo Bertensu

Ostapenko viegli uzvar gandrīz piecus mēnešus nespēlējušo Bertensu
Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scapix

Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko (WTA 51.) pirmdienas vakarā Dohas WTA 500 turnīra pirmā posma cīņā 55 minūtēs ar 6:0, 6:2 graujoši apspēlēja Nīderlandes zvaigzni Kiki Bertensu (WTA 11.), kurai tas bija sezonas pirmais mačs.

Bertensa nebija spēlējusi kopš 4. oktobra, kad ar zaudējumu astotdaļfinālā pabeidza "French Open". Viņai oktobra beigās tika veikta kreisās Ahileja cīpslas operācija, kuras dēļ nācās izlaist šīs sezonas sākumu. Kiki šodien bija manāmi lēna, un Ostapenko to prasmīgi izmantoja gan ar jaudīgiem uzbrukumiem stūros, gan arī dažreiz izpildot saīsinātos sitienus.

Ostapenko 1. setā "sauso" rezultātu nokārtoja 20 minūtēs. Bertensa vistuvāk uzvarai kādā no geimiem bija ceturtajā geimā ar servi, kad Ostapenko to nepieļāva, ar uzbrukumiem atspēlējot divus geimpunktus. Bertensa bezcerīgi zaudētajā setā ieguva tikai 11 punktus, no tiem astoņi viņai tika ar Ostapenko nepiespiestajām kļūdām.

Ostapenko 2. setu sāka pavirši, daudz kļūdoties ar sitienu no labās puses. Pirmajā geimā četras kļūdas dārgi nemaksāja (Bertensa tika līdz "vienādi"), bet otrajā geimā trīs Ostapenko "forehand" kļūdas palīdzēja Bertensai beidzot dabūt savu pirmo geimu.

Bertensa trešajā geimā pie 15:30 pārcentās ar uzbrukumu Ostapenko otrajai servei, bumbiņu ietriecot tīklā un tā izvairoties no divām breikbumbām. Ostapenko nosargāja servi un pēc tam izcēlās ar "sauso" breiku, ceturto geimu pabeidzot ar apvedošo sitienu, kad tik klāt pretinieces "dropšotam" – 3:1.

Ostapenko aiznākamajā geimā realizēja otro breikbumbu, bet pēc tam pie 5:1 nespēja izservēt maču. Bertensa ieguva savu vienīgo breikbumbu, Ostapenko sasteidza uzbrukumu, iesitot tīklā no labās puses. Aļona vēlreiz servēt par uzvaru mačā nevēlējās un finišēja ar breiku, nākamajā geimā no 30:40 noorganizējot trīs neatvairāmus uzbrukumus pēc kārtas.

Statistika

KategorijaOstapenkoBertensa
Eisi03
Dubultkļūdas23
1. serves precizitāte57%75%
1. serves punkti16/2514/37
2. serves punkti12/194/12
Breikbumbas6/71/1
Tīri uzvarētās izspēles266
Nepiespiestās kļūdas1914
Visi punkti5934

Ostapenko piekto reizi tikās ar Bertensu (3-2), abām šodien pirmoreiz sacenšoties uz cietā seguma. Ostapenko viņu septembra beigās – mēnesi pirms Bertensas operācijas – uzvarēja Strasbūrā uz māla seguma, kad Bertensa minētā savainojuma dēļ nenospēlēja pilnu maču (2:6, 6:4, 4:2).

Ostapenko piekto reizi spēlē Dohā (bilance: 9-4), kur pirms pieciem gadiem debijā ar ranga 88. numuru sasniedza finālu, zaudējot 11. raketei Karlai Suaresai Navarro (6:1, 4:6, 4:6).

Lai šoreiz varētu spēlēt Dohā, Ostapenko bija nepieciešama "wild card". Viņa septīto reizi saņēmusi WTA turnīru "wild card" un ar šodienas uzvaru turpināja perfekto sēriju tādā statusā vienmēr pārvarēt 1. kārtu. Viņas labākais rezultāts ar "wild card" ir uzvara 2019. gadā Luksemburgas WTA 250 turnīrā.

Ostapenko pirms gada Kataras galvaspilsētā turnīrā ar lielāku zaru tika līdz 3. kārtai jeb astotdaļfinālam, nopelnot 105 reitinga punktus. Tie šogad nav jāaizstāv, bet to aizvietošana rangā iespējama tikai ar pusfinālu vai labāku rezultātu. Aļona 2. kārtā tiksies ar ķīnieti Cjanu Vanu (WTA 35.) vai amerikānieti Džesiku Pegulu (WTA 44.).


, 2021-03-01 18:14, pirms 3 gadiem
Izcila speele!!!! Vienos vartos....holandiete tika sagrauta lupataaas...tik vieglu Alonas uzvaru veel nebiju redzeejis! Vai tiesham pretiim staveja pasaules 11 numurs!?
, 2021-03-01 18:17, pirms 3 gadiem
Skaisti! Bartoli ir atpakaļ, un Osatapenko atkal spēlē fantastiski!
, 2021-03-01 18:32, pirms 3 gadiem
Regbists rakstīja: Izcila speele!!!! Vienos vartos....holandiete tika sagrauta lupataaas...tik vieglu Alonas uzvaru veel nebiju redzeejis! Vai tiesham pretiim staveja pasaules 11 numurs!?
Bij,, bij 11. numurs. Serēna pēc tādas traumas atgriežas pēc 18 mēnešiem. Kur Kiki tā jādzenas :? Bet stati Penko varēja būt labāki, treniņmačs taču
, 2021-03-01 18:43, pirms 3 gadiem
Pa kuru laiku Bartoli paspējusi atgriezties?! Un uz cik ilgu laiku? Visu sezonu? Tā būtu ļoti veiksmīga atkal sadarbošanās. Kiki tika burtiski iznīcināta 55 minūtēs.
, 2021-03-01 18:46, pirms 3 gadiem
Karlo rakstīja: Pa kuru laiku Bartoli paspējusi atgriezties?! Un uz cik ilgu laiku? Visu sezonu? Tā būtu ļoti veiksmīga atkal sadarbošanās. Kiki tika burtiski iznīcināta 55 minūtēs.
Bartoli bija dekrētā un apprecējās. Tagad sadarbība varētu būt krietni ilgāka par 2 turnīriem.
, 2021-03-01 18:48, pirms 3 gadiem
Neierasti redzet Kiki tada ''atruma'' un trausluma, bet piekritu komentetajam, loti atri atgriezas pec tadas operacijas, gribetos redzet pret Pegullu kura sobrid ir loti augstaa forma
, 2021-03-01 18:58, pirms 3 gadiem
CaptainCrazy rakstīja: Bartoli bija dekrētā un apprecējās. Tagad sadarbība varētu būt krietni ilgāka par 2 turnīriem.
Nu, tur šķiet, ka Bartoli grūtniecība arī bija galvenais iemesls sadarbības pārtraukšanai? Tāpat jau tagad nav īsti skaidrs, uz cik ilgu laiku, jo Bartoli tak' nesen piedzimis bēbis, nevarēs ilgi būt prombūtnē un braukāties pa visiem turnīriem pēc kārtas. Padomus jau droši vien dos, bet...attālināti. Bet, sadarbība veiksmīga, Ostapenko laikam vismaz pret viņu ir respekts, pavisam cits teniss uzreiz.
, 2021-03-01 19:03, pirms 3 gadiem
Karlo rakstīja: Nu, tur šķiet, ka Bartoli grūtniecība arī bija galvenais iemesls sadarbības pārtraukšanai? Tāpat jau tagad nav īsti skaidrs, uz cik ilgu laiku, jo Bartoli tak' nesen piedzimis bēbis, nevarēs ilgi būt prombūtnē un braukāties pa visiem turnīriem pēc kārtas. Padomus jau droši vien dos, bet...attālināti. Bet, sadarbība veiksmīga, Ostapenko laikam vismaz pret viņu ir respekts, pavisam cits teniss uzreiz.
Abi ar vīru bija tribīnēs. Iespējams, visa ģimene uz turnīriem brauks līdz. Vismaz uz Eiropas/Tuvo Austrumu turnīriem
, 2021-03-02 08:10, pirms 3 gadiem
Nu pagaidam vispār neko nevar spriest par Aļonas spēles uzlabojumiem.Viss pa vecam,vienīgi pretiniece galīgi vāja.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.