Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Ostapenko zaudē vienu pozīciju WTA rangā

Ostapenko zaudē vienu pozīciju WTA rangā
Aļona Ostapenko WTA randā nu ieņem 12. vietu. Foto: AP/Scanpix

LETA. Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā atkāpusies par vienu pozīciju un šonedēļ ieņem 12.vietu.

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko kortā nav devusies mēnesi, savā līdz šim pēdējā mačā piedzīvojot zaudējumu Maiami "WTA 1000" turnīra pirmajā spēlē. Savainojuma dēļ viņai gāja secen Billijas Džīnas Kingas kausa duelis ar Kanādu, bet šonedēļ Latvijas labākā tenisiste plāno atgriezties WTA tūrē Madrides "WTA 1000" turnīrā. 2022.gada sezonā Ostapenko ir augstajā septītajā vietā.

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, kura nolēmusi ieturēt pauzi profesionālajā tenisā, zaudējusi divas pozīcijas un ir 122.vietā.

Daniela Vismane rangā atkāpusies par četrām vietām un šajā nedēļā ir 273.pozīcijā, piecas pozīcijas zaudējusi Diāna Marcinkēviča (289.), kamēr uzreiz par 30 vietām pakāpusies Kamilla Bartone (348.). Darja Semeņistaja zaudējusi trīs pozīcijas (392.), Anna Ozerova pakāpusies par divām vietām (958.), vienu pozīciju zaudējusi Patrīcija Špaka (1111.), Margaritai Ignatjevai ir 30 vietu kritums (1286.), bet Līga Dekmeijere pacēlusies par vienu pozīciju (1319.).

WTA ranga līderes godā ceturto nedēļu pēc kārtas ir poliete Iga Švjonteka, uz otro vietu pakāpusies spāniete Paula Badosa, kura uz trešo pozīciju atbīdījusi čehieti Barboru Krejčikovu, ceturtā ir baltkrieviete Arina Sabaļenka, piektā - grieķiete Marija Sakari. Sestā arī šonedēļ ir igauniete Anete Kontaveita, septīto vietu ieņem čehiete Karolīna Plīškova, astotā ir amerikāniete Deniela Kolinsa, devīto ieņem spāniete Garvinje Mugurusa, bet desmitā ir tunisiete Onsa Žabēra.

Aizvadītajā nedēļā Štutgartes "WTA 500" turnīrā uzvarēja Švjonteka, bet Stambulas "WTA 250" sacensībās pie titula tika krieviete Anastasija Potapova.

Dubultspēļu rangā Ostapenko saglabā 28.vietu, bet Marcinkēviča zaudējusi divas pozīcijas un ieņem 226.vietu., vienu pozīciju zaudējusi Vismane (228.), bet savu vietu nemaina Bartone (354.). Semiņistaja ir kāpums par vienu pozīciju (503.), Špaka zaudējusi divas vietas (1056.), Dekmeijere - vienu (1077.), kamēr Ignatjeva savu pozīciju saglabā (1111.). Vēl Sevastova zaudējusi trīs vietas (1379.), Ozerova pakāpusies par vienu (1469.), bet Sabīne Rutlauka zaudējusi piecas vietas (1724.).

Izmantotie resursi:
LETA


Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

WTA rangā Ostapenko un Semeņistaja nemaina pozīcijas

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko un mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja saglabājušas attiecīgi 10. un 113. vietu.
Aļona Ostapenko un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Madrides izlozē Ostapenko neuzzina pretinieci, Semeņistaja tiek pie Minnenas

Spānijas galvaspilsētā Madridē šodien notika "WTA 1000" māla turnīra izloze. 22. aprīlī plkst. 11.00 kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja spēlēs pret beļģieti Grētu Minnenu, savukārt pamatturnīra otrajā kārtā mūsu tenisa līdere Aļona Ostapenko cīnīsies pret spānieti Paulu Badosu vai kvalifikācijas veiksminieci.
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
21

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.